Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 13 lip 2026 06:33.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 srp 2012 11:01 
-Admin-

To je to, mislim da je 2009. zadnje izdanje.
Pogledat malo i ZKP...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 srp 2012 11:54 
Početnik

Kakva je razlika u skriptama općeg dijela od Tomaševića iz 2009 godine i 2010 godine, ova iz 2009 se zove: Temeljni pojmovi i ima nekih 200 stranica a ova iz 2010 se zove: Pregled predavanja. i ima 120 stranica. al je ova prva sa fusnotama, a ispada prakticki isto. Jel bilo ikakvih sitnih bitnih promjena koja je bolja za učiti???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 kol 2012 12:50 
-Moderator-

divine_god je napisao/la:
Pripremam ispit pa me zanima trebamo li znati primjere (npr. slučaj braće lagranda itd. itd...), od kojih se gotovo svi nalaze u fusnotama, i konkretno kod međunarodnog kaznenog prava, trebamo li znati nazive i godine sklapanja svih konvencija i bilateralnih ugovora jer u pregledu predavanja su sve istaknute? Hvalaaaa!!

Ja računam da to ne triba spremat.

Inače, je li Carićka 28.08. ??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 kol 2012 15:37 
Aktivan

Odgovara mi sve osim onoga "računam".. Doduše možda bi mi odgovaralo i to računam da je 6. mjesec, ali ovako ja bi radije to znala nego na to računala.. Pa možda da nas neki kolega/kolegica koji su već odgovarali ili koji su za razliku od nas dvoje upućeni riješe dileme.. Tako da oboje znamo...
Inače hvala na pomoći.. :)
I, nažalost ne bih znala koji termin je od prof. Carić...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 23:56 
ona koja piše sa WC-a

please,može mi netko reči šta bi bilo najbitnije naučit iz prva dva dijela OPČEG DIJELA ( 1.UVODNA IZLAGANJA I 2. MEĐUNARODNO PRAVO I KAZNENI POSTUPAK)... iman malo vrimena, znam da je sve bitno,al eto makar da prođem najbitnije....inkviz.,akuz., i mješ. tip kazn.postupka,to znam da je dosta često....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2012 11:22 
Forumaš

Jel mi može netko malo objasniti teoriju tzv.otrovnog stabla?

Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ruj 2012 17:58 
Početnik

Nezakoniti dokazi su oni koji su pribavljeni na nezakonit način (kršenjem Ustavom, zakonom...) i na njima se ne mogu temeljiti sudske odluke u kaznenom postupku. Pojam nezakonitih dokaza obuhvaća i inače zakonite dokaze do kojih se došlo posredno, preko drugih nezakonitih dokaza. I u nas se prihvaća tzv. teorija otrovnog stabla, po kojoj dokazi, inače zakoniti, postaju nezakonitima ako se do njih dođe putem nezakonitih dokaza. U prenesenom smislu - plodovi otrovnog stabla, makar dobro izgledali, i sami su otrovni. Teorija ima praktičnu vrijednost - oduzima svrhu protupravnom djelovanju tijela koje sudjeluje u kaznenom postupku (npr. priznanje, a ni drugi dokazi dobiveni temeljem priznanja, neće imati pravnu vrijednost ako je primjenjena sila radi njihovog pribavljanja).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 16:27 
Forumaš

pitanja od danas:
odnos drzave prema pravima građana u kaznenom postupku
ostecenik u kaznenom postupku
beneficium novorum povezeti sa nacelom i sve o njemu
sravnivanje osobnih podataka - posebni dio
sumarni postupak . posebni dio

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 12:30 
Aktivan

kad cu kod carićke konzultacije ove akademske godine...i čuja sam da odeš kod nje se dogovorit za odgovarat da možeš jeli triba šta reć posebno ili ona te jednostavno pusti to sam mislija oko 11og mj....ma na dekanskom i prije sam odgovara 2 puta kod profesora i bez uspjeha probat ću kod nje ako je već tako da ne čekam do roka u 12mj:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 16:05 
Forumaš

odes pitas zamolis i to je to. a kad su konzultacije neznam.

ali prije nego odete pitati naucite to, pitanja su normalna dio literature kako kod prof pajcic tako i kod prof caric.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2012 14:55 
Forumaš

konzultacije kod prof caric ovu proslu god su bile: CETVRTKOM OD 12:20 -13:55

a sad neznam hoce li tako i ovu god biti. probajte u ovaj termin poci pa provjeriti tko moze ili nazvati u ovo doba u kabinet profu...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2012 16:25 
No life

Imam knjigu iz 2011. god. od profesora tomaševića,jeli ta knjiga jedina potrebna za pripremu općeg dijela,koliko treba ići u detalje?postoji li kakva skripta za opći dio?vidim spominje se skripta sa predavanja,da li se to odnosi na opći dio,da li je to potrebno uz knjigu?hvala na odgovoru :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 10:24 
Početnik

Molim kolege za pomoć, vidim već od ranije nekoliko postova sa upitom u vezi literature.
Znam sve što stoji i na stranici od faksa i ovdje na nekim postovima i u skriptarnici, ali me zanima je li se što promijenilo. Imam Opći dio: temeljni pojmovi iz 2009. i Pregled predavanja iz akademske godine 2009-2010. Jel to ok ili ima neki noviji modeli? Jel to dovoljno za opć dio? I ponavljam jedno pitanje od ranije, može odgovor u par riječi... u čemu je razlika, koje je bitnije?

Za posebni dio nisam za sada ništa nabavio pa me zanima po čemu se to uopće uči? U skriptarnici ima samo: Pregled predavanja Kazneno procesno pravo - posebni dio 2008. godina. Jel to ok, dovoljno?

Ako neko ima neki savjet, neku skriptu, pitanja... neka se slobodno i sa time oglasi. Ima li tko kakvo iskustvo sa skriptom Maje Vidan (skriptarnica)? Je li potrebno načela proširivati sa ovom skriptom iz skriptarnice?
Je li se potrebno bavit ZKP-om ili uglavnom sve što pitaju ima i u knjizi.

Puno hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 14:32 
Početnik

samo Tomaševićeva knjiga za opći dio i ništa više (nikakve skripte, pregledi i bla bla...), a za posebni dio skripta od 88 str ( posebni dio - procesne radnje i tijek kaz. postupka - pregled predavanja 2010/2011) i tu nadupunit sa Krapcem i zakonom one dijelove koji su šturi. Koji su to dijelovi vidit ćeš sam kad budeš učia..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 14:36 
Početnik

vidim da se nisu potrudili ažurirat literaturu na pravst.hr, jer Tomašević je izda knjigu prošlo lito... u kojoj je sve.. pa ti ne triba ništa osim toga! zaboravi maju vidan. načela ne triba ničim nadopunjavat, uostalom ni išta drugo u knjizi ni zakonom ni pregledima..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lis 2012 16:58 
Početnik

da li je dovoljna knjiga od tomaševića i procesne radnje i tijek postupka (posebni dio)? jer na službenoj str se spominje kao obvezna literatura ovaj zbornik radova koji sadrži par zakona, je li i to isto ispituje? Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2012 13:34 
Početnik

POŠTOVANI KOLEGE:

IZAŠLA JE NOVA SKRIPTA "FRANKO" ZA OPĆI DIO KPP. PISANA JE PREGLEDNO SA SVIM DEFINICIJAMA,OBJAŠNJENJIMA I PRIMJERIMA IZ KNJIGE. TOČNO PRATI POGLAVLJA PO KNJIZI, UREDNA JE I JAKO PREGLEDNA. MOŽETE DOBITI OCJENU 5!! Ja sam dobio 4. Prije nje je bila ona "Maja Vidan" ali to ne valja bas, nepotpuno je i opcenito niti slicno kao ova. Ima je dole preko puta faksa. 116. str. NAJBOLJA je.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2012 14:58 
Forumaš

mislim da je glupa knjigu od 200 strana koja je pisana i onako na knap uciti po skripti!!!

a maja vidan je napisala skriptu za posebni dio za opci neznam pa nemogu govoriti i skripta je super pisana!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2012 12:57 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
rc007 je napisao/la:
POŠTOVANI KOLEGE:

IZAŠLA JE NOVA SKRIPTA "FRANKO" ZA OPĆI DIO KPP. PISANA JE PREGLEDNO SA SVIM DEFINICIJAMA,OBJAŠNJENJIMA I PRIMJERIMA IZ KNJIGE. TOČNO PRATI POGLAVLJA PO KNJIZI, UREDNA JE I JAKO PREGLEDNA. MOŽETE DOBITI OCJENU 5!! Ja sam dobio 4. Prije nje je bila ona "Maja Vidan" ali to ne valja bas, nepotpuno je i opcenito niti slicno kao ova. Ima je dole preko puta faksa. 116. str. NAJBOLJA je.

skripta za opći dio je skroz nepotrebna..knjiga je super, sve je lijepo objašnjeno, lako se prolazi

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2012 15:34 
-Admin-

Slažem se. Knjiga je super napisana, fusnote dobro nadopune neke nejasne stvari i nema puno stranica.
Općenito za ovaj predmet ne bi preporučila skripte, ali svatko određuje kako njemu najviše odgovara učit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lis 2012 18:51 
Forumaš

dorotea je napisao/la:
kolokvije iz ovoga predmeta drzi profesor Tomasevic, na nacin da vas pita knjigu koju je on napisao znaci OPCI DIO, a POSEBNI dio vas pita prof Caric. mislim da je kpp u dr semestru stoga su i ti kolokviji u dr semestru tamo u 5 mj kad se bude pri kraju sa predavanjem.

ne preporucam izlazak na kolokvij, i nije neko olaksanje, i onako odg cijelu knjigu eto samo posebni dio odvojeno a njega ni nema puno, a i knjiga je baza.

slazen se s kolegicon. mislin da je bolje da izadjete na cili ispit jer ce vas prof.tomasevic uru vrimena izmaltretirat na kolokviju a na ispitu odgovarate jednaku materiju. ako odgovarate kod prof.caric postoji mogucnost da odgovarate odvojeno opci i posebni dio bez da izlazite na kolokvij. a sta se tice kolokvija, ne morate se nigdi prijavljivat, samo se pojavite kod profesora taj dan. bude popis datuma na njegovin vratima, a kolokvij najcesce bude dan,dva prije ispita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 stu 2012 17:33 
Forumaš

opet isto pitanje!!!

kod prof Tomasevic se odgovara samo kolokvij a to je cijeli opci dio, a posebni dio se odg kod prof Caric.
to je sto se tice gradiva, a sto se tice konzultacija nebih znala , da li prof Tomasevic pita na konzul.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 stu 2012 13:23 
Aktivan

dali se može uopće odgovarat na konzultacijama? Kod bilo koga?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 stu 2012 15:55 
Forumaš

kod prof Pajcic mislim da NE, pita iskljucivo na roku, kod prof Caric DA, u dogovoru sa njom. za prof Tomasevica neznam, on i onako ne pita cijeli ispit nego samo opci dio posebni idete kod prof Caric.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 stu 2012 17:37 
Forumaš

no no, iz ovog predmeta imate kolega iskljucivo samo usmeni, a 2 datuma su stavljena pa je na vama da izaberete koji ce te od ta dva datuma izabrati, a isto tako pretpostavljam da ce jedan dan biti prof pajcic a dr prof caric, ili ce oba dana biti njih dvoje pa ce raspodijelit studente...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2012 21:10 
Početnik

je li neko zna koje su najčešća pitanja iz posebnog dijela? ne stignem sve naučiti... :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2012 22:50 
Forumaš

nema najcescih, moze vas spasti bilokoje pitanje doslovno bilo koje...na ispitu izvacite kartice kojih ima jako veliki broj i na svokoj je dr komb pitanja i razlicita da se ne ponavljaju...

ali ajmo reci da morate staviti naglasak na mjere osiguravanja nazocnosti okrivljenika i njih dobro razraditi pritom se ne morate puno opterecivati puno s aonim rokovima jer na njima prof pajcic ne inzistira, dovoljno je da znate opcenito institut prema kome se primjenjuje i kako se primjenjuje,...
presumciju naucite, indicije sto su, sumarni postupak, i vrste izvanrednih pravnih ljekova.
i npr da redovne i izvaredne pravne ljekove povezete sa naelom beneficium novorum - blagodat iznosenja novog.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2012 23:59 
Aktivan

mrzim izvanredne lijekove, tj. općenito reviziju.

Koliko profesori idu u detalje??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 stu 2012 12:42 
Forumaš

koliko sam ja skuzila ne ne idu u detalje, evo naglasak je bio iznosenje novota i u pravnim ljekovima, a kod izvanrednih se treba nabroji ona 3 i sto se postize kojim. znaci kod izvanrednih pravnih ljekova imamo:

- zahtjev za zastitu zakonitosti
-zahtjev za izvaredno preispitivanje pravomocne presude
-zahtjev za obnovo kaznenog postupka

i recite o svakom po nesto odnosno sto se sa njima postize.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 pro 2012 15:30 
Aktivan

Kad su prof carić konzultacije ove godine

Sent from my GT-P5113 using Tapatalk 2

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 pro 2012 00:20 
Forumaš

Caricka- 16:00 utorak.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2012 13:07 
Aktivan

čitajući ovdi pitanja naišla sam na ovo pa ako netko zna: odnos države prema pravima građana u kazn.postupku?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2012 16:41 
Forumaš

isto tako ako ste ucili po knjizi profesora Tomasevica niste mogli zaobici i tu lekciju koja se nalazi na strani 43!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2012 18:22 
Aktivan

nisam dobro pogledala my bad na 53.str je... thnx kolegice :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2012 17:20 
Aktivan

Mene zanima jel ikome ikada došlo pitanje iz općeg dijela ono povijesni pregled sudova u Rimu, ateni, sad-u?? Čini mi se ne bitno pa pitam... :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 pro 2012 00:40 
Početnik

Malo sam nova u ovoj temi pa me zanima koliko je literatura na stranicama faksa usklađena sa svim izmjenama koje bile u zkp-u?Netko je spomenio da je knjiga Tomaševića dovoljna za sve,misli se na opći dio ili baš za sve dijelove?I zanima me kako izgleda odgovaranje na konzultacijama kod Carićke? hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 pro 2012 11:13 
Forumaš

Knjiga tomasevica je super napisana i dovoljna je ali samo za opci dio.. za posebni dio sam se ja spremija po skripti od 54 stranice.. i bilo je dosta, sasvim dosta.. 3 sam dobija.. ja sam odgovara kod caricke na konzultacijama, podilija gradivo na opci i posebni dio. Stvarno nije tesko, imas karticu s pitanjem, ako zapnes ona ubaci podpitanje i ukoliko si se pristojno spremija nema problema..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 pro 2012 01:00 
Forumaš

ma predmet super za uciti...kad se ima lijepo normalna literatura nije problem.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 sij 2013 09:18 
Forumaš

angiee je napisao/la:
gala12 je napisao/la:
Knjiga tomasevica je super napisana i dovoljna je ali samo za opci dio.. za posebni dio sam se ja spremija po skripti od 54 stranice.. i bilo je dosta, sasvim dosta.. 3 sam dobija.. ja sam odgovara kod caricke na konzultacijama, podilija gradivo na opci i posebni dio. Stvarno nije tesko, imas karticu s pitanjem, ako zapnes ona ubaci podpitanje i ukoliko si se pristojno spremija nema problema..

A ček daj pliz reci,jesi joj slao mail ili kako se to organizira,pogotovo me sad zanima za 2 mj.,oće bit konzultacija bez obzira na rokove??hvala na odgovoru unaprijed :grin:

za odg na konzultacijama odes jedan utorak i najavis se za iduci put ili kad ti vec odgovara termin.. mozda mozes i bez najave doci odma prvi utorak ali eto, pristojnosti radi.. :)
konzultacije za vrime ispitnog roka koliko ja znam se ne održavaju.. al nisam siguran, neko tko ide češće će bolje znati.. ja takoreći ne idem nikada na konzultacije, eto osim ovih jer je to najlaksi način za rjesiti kpp. po meni..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 sij 2013 11:40 
Aktivan

Daj mi molim te reci kad su tocno konzultacije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 636 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: