rimsko je napisao/la:
hvala ekipa za odgovre
ajde pomagajte onda sta da ucim za 12 mjesec??':)
Ne znam po kojem principu ti ucis,..od laksih prema tezima ili obrnuto...
Ja cu ti rec kako bi ja buduci da ja ucim ugl. od laksih prema tezima ( ima iznimki )..
poredak bi bija:
1.pol.ekonomija
2.opca pravna pov.
3.hr.prav.pov
4.rimsko
5.soc
6.teorija
Dakle za 12. misec bi spremila pol.ekonomiju, kad sam ja polagala mi smo imali naucit samo 1 definiciju po tvom izboru,..znam da zvuci nevjerojatno ali je ISTINITO...ne znam kakvo je stanje sada-nisam pratila..ali virujem da nije puno drugacije..prolistaj forum-sigurna sam da ces nac odg.
Opca prav.pov-to ti je predmet koji se uci iz skripte kojoj je sam prof.dao blagoslov,..ugl.koliko je se sicam-nesto mrsavo izgleda, bar meni ( sada )!!
Sidi, nauci, prolaz ti je zagarantiran!!
Ako to uspijes, sta stvarno nije problem vec ces imat dovoljno Elana u sebi za ic dalje, imat ces psiholosku prednost, sama sebi mozes rec, fax nije ni poceo-ja vec 2 ispita rijesila..
Za 2. misec ja bi ti savjetovala da spremas RIM!! Meni je on bija bas zanimljiv, zapravo uz POV. jedini predmet kojeg sam s gustom ucila na 1. god. Izadji ga kod Stanicicke ako mozes birat,..ja sam kod nje-prosla sam bez problema!! A zasto ti savjetjem nju?? Samo zato jer mi se na oko ucinila ugodnija od Sarac..

Ako to uspijes rijesit kroz 2. misec (2 pokusaja)..onda si na konju..Ako ne uci ga dalje do iduceg roka i ovisno o tvom znanju pocni ucit NAC:POV......u 4. misecu je rok-moram priznat da mi je NAC. bila malo manje zanimljiva od opce,..ili sam ja tada bila u takvom razdoblju pa mi se nije dalo ucit bas...ugl-ista stvar, sidi i nauci-prolaz zagarantiran!!
I onda ti ostaje jos SOC. i TEORIJA...i jedno i drugo ( meni ) ajmeee dosadno..
Eto rec cu da je SOC. malo manje dosadna od TEORIJE i da ju je lakse proc, ali isto bi ti savjetovala da prvo ucis TEORIJU s obzirom da je meni nosila puno vise bodova od SOC... Mi smo cak mogli prinit SOC. i upisat cilu 2. god...kako je sad stanje s bodovima, ne znam...ja sam to polagala 09.
TEOIJU dobro spremi, i nemoj da te "oneraspolozi" stav i drzanje Pokrovca,..meni je on ocajan-ali imala sam srece i dobila sma ocjenu samo na racun pismenog ( sta nije cest slucaj )..ili se moli da dopadnes kod profe, ona je meni super!! Moras znat, ali se bar ne osjecas neugodno izustit recenicu kao kod profesora gore navedenog!!
To bibilo to, pozzzzzz i sretno!!
Lakoooo, lakoooo je sve..hahaha....samo sidi, uci, ako si izvanredni budi u doticaju s faxom/nasciturusom/kopirnicom/ periskom sta cesce,..budi u TOKU, organiziraj se sam sa sobom kako najbolje sam znas, viruj da sve mozes, ne preskaci rokove, izadji makar i nisi nesto spreman/spremna...vidi kako je to!!
Eto napisala sam najjjjjbolje sta mi je sada na pameti, nadam se da ce ti koristut !! ^^