Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 24 svi 2025 00:37.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 07 lis 2010 08:53 
-Admin-

Gle ne ulazim u detalje tvoje situacije, zato sam i rekla da me krivo ne svatis. Ako ti oni to omogucuju (zbog jako tragikomicnih razloga) tvoje je pravo da iskoristis to, zar ne!? Sretno! :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lis 2010 18:55 
Aktivan

Pozdrav kolege,

zanima me je li itko od ovogodišnjih prebjega dobio na kućnu adresu lozinku za studomat i raspored predavanja te ostale dokumente šta bi trebali dobiti s time ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lis 2010 19:39 
Aktivan

Aiko je napisao/la:
Pozdrav kolege,

zanima me je li itko od ovogodišnjih prebjega dobio na kućnu adresu lozinku za studomat i raspored predavanja te ostale dokumente šta bi trebali dobiti s time ?

ne znam jel i ove godine isto, ali prošle god. su materijali ( to ti ustvari pošalju raspored predavanja i neku ko malu brošuru) stigli na kućnu adresu sredinom 11 mjeseca, a za lozinku smo zvali referadu pa su nam dali... ali nije ti to još gotovo sigurno...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lis 2010 20:42 
Aktivan

tracy je napisao/la:
Aiko je napisao/la:
Pozdrav kolege,

ne znam jel i ove godine isto, ali prošle god. su materijali ( to ti ustvari pošalju raspored predavanja i neku ko malu brošuru) stigli na kućnu adresu sredinom 11 mjeseca, a za lozinku smo zvali referadu pa su nam dali... ali nije ti to još gotovo sigurno...

zahvaljujem se! zvala sam referadu, ali nitko mi se ne javlja...i tako već danima..valjda bude stiglo...:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2010 11:31 
Aktivan

tracy je napisao/la:

a jel se sjecas kad je bilo prosle god, odprilike? strah me da necu moc prijavit ispit u 12 mj... i jos samo jedno pitanje, mogu li pokupit index par dana prije samog roka? hvala puno...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2010 13:03 
Aktivan

xoxo_1 je napisao/la:
tracy je napisao/la:

a jel se sjecas kad je bilo prosle god, odprilike? strah me da necu moc prijavit ispit u 12 mj... i jos samo jedno pitanje, mogu li pokupit index par dana prije samog roka? hvala puno...

ma joj stvarno se nemoj ništa brinuti, ja sam prošle godine ludila u ovo vrijeme, isto sam mislila da neću stići prijaviti prek studomata... zvala sam ih doslovno svaki dan u referadu, a koliko se sjećam šifru za studomat su mi dali tek negdje krajem 11 početkom 12 mjeseca... ranije ne sigurno... a što se indeksa tiče ja sam došla na rok u 12 mj,imala sam ispit u 8 ujutro, a pokupila indeks taj dan u referadi u pola osam... ona ti ga odmah nađe jer indeksi od ovih koji se prebacuju te godine stoje odvojeni, tako da nemaš problema s traženjem... :grin: samo bez živciranja, sve nakraju ok ispadne iako je naravno uvijek stiska s vremenom... :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lis 2010 08:51 
Aktivan

tracy je napisao/la:
xoxo_1 je napisao/la:
tracy je napisao/la:

ma joj stvarno se nemoj ništa brinuti, ja sam prošle godine ludila u ovo vrijeme, isto sam mislila da neću stići prijaviti prek studomata... zvala sam ih doslovno svaki dan u referadu, a koliko se sjećam šifru za studomat su mi dali tek negdje krajem 11 početkom 12 mjeseca... ranije ne sigurno... a što se indeksa tiče ja sam došla na rok u 12 mj,imala sam ispit u 8 ujutro, a pokupila indeks taj dan u referadi u pola osam... ona ti ga odmah nađe jer indeksi od ovih koji se prebacuju te godine stoje odvojeni, tako da nemaš problema s traženjem... :grin: samo bez živciranja, sve nakraju ok ispadne iako je naravno uvijek stiska s vremenom... :mig:

e hvala ti puno :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 stu 2010 11:47 
Početnik

evo prolistala sam topic,ja sam iz zg,trenutno parcijala druge,na rujan 2011 mislim prebjeći u st :D

može prijedlozi,iskustva i ono što me zanima,koliko moramo biti na faxu,je li moguće kao u zg da živiš u svom gradu a na fax dolaziš na seminare i ispite/kolokvije itd?

molim iscrpne odgovore jer teško nalazim po forumima odgovore a ne znam osobno ljude koji su prebjegli :mrgreen:

unaprijed hvala,nemojte me napast,rookie sam na forumu :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2010 15:52 
Početnik

Lijepi pozdrav.
Brucoš sam na Pravnom fakultetu u Osijeku a namjera mi je dogodine prebacit se u Split.
Dakle,zanima me koji su uvjeti da se mogu prebacit.Trebam li položit sve ispite ili mogu dat uvjet za drugu godinu,dakle 44 boda ? Ako treba sve položit,mora li se ostvarit određeni prosjek ocjena ?
Nadalje,ovdje imamo Ustavno pravo na prvoj godini i kada se i ako prebacim u Split ono će mi bit priznato na drugoj godini kod vas a Opću pravnu povijest neću morat polagat prije upisa na pravo u Split nego sa brucošima kada oni to budu polagali ili nije tako ?

I zvao sam u Split referadu i gospođa mi je samo rekla da se javim u 9. mjesecu,da mi ne može ništa drugo reć.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 sij 2011 15:04 
Početnik

pozz,ja planiram prebjeći iduće ak.god.svašta sam korisnog saznala na ovom forumu,i imam pitanja praktične naravi...npr.sjednem na autobus iz pule za split.iskrcam se na kolodvoru (ne znam dal ih imate više) i pravac ul.domovinskog rata 8. kako? mogi li pješke?? mislim da ne sudeći po google earth.kako se zove taj kvart i koji bus da lovim i gde je najbliže stajališe ? e i još ovo.. ako se odlučim skrasiti u st u kojim kvartovima da tražim stan da su relativno blizu pravnog?? thx

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 sij 2011 15:08 
김정일

dada22 je napisao/la:
pozz,ja planiram prebjeći iduće ak.god.svašta sam korisnog saznala na ovom forumu,i imam pitanja praktične naravi...npr.sjednem na autobus iz pule za split.iskrcam se na kolodvoru (ne znam dal ih imate više) i pravac ul.domovinskog rata 8. kako? mogi li pješke?? mislim da ne sudeći po google earth.kako se zove taj kvart i koji bus da lovim i gde je najbliže stajališe ? e i još ovo.. ako se odlučim skrasiti u st u kojim kvartovima da tražim stan da su relativno blizu pravnog?? thx

Kažeš ovima u busu da ti stanu u Splitu na stanici koja se zove Općina. Fakultet se nalazi nekih 100 metara prema sjeveru na suprotnoj strani ulice.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 sij 2011 15:17 
Početnik

hvala hvala,ovo mi puno znači...jako ste kolegijalni stvarno...na pravofiume čekam odgovor mj.dana...hehe valjda nas je manje.prvi dojam o splićanima-odličan!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 12:27 
-Moderator-

dada22 je napisao/la:
e i još ovo.. ako se odlučim skrasiti u st u kojim kvartovima da tražim stan da su relativno blizu pravnog?? thx

Možeš naći neku garsonijeru blizu Pravnog faksa, ali ispod 300 eura teško, u centru (riva, Dioklecijanova, Varoš) su isto velike cijene, najbolje ti je otić što dalje od faksa (mislim, kvartovski) :mrgreen: - npr. Visoka, Sućidar i slično...
Tu su cijene prihvatljive, jedini bed je u tome što je faks daleko, ali imaš svako malo autobuse, a i realno, nećeš baš ići na svako predavanje, vježbe i slične manifestacije na našem faksu...

Uglavnom, što je stan veći - to mu je cijena manja za iznajmit (garsonijere su najskuplje) - a ako imaš nekog frenda ili frendicu za cimera/icu onda možeš proći za nekih 100-150 eura stanarine. Zadnja opcija ti je uzeti sobu u najam kod nekog babe i dida za 500 kn :?

Eto :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 12:38 
-Moderator-

TheStrange je napisao/la:
evo prolistala sam topic,ja sam iz zg,trenutno parcijala druge,na rujan 2011 mislim prebjeći u st :D

može prijedlozi,iskustva i ono što me zanima,koliko moramo biti na faxu,je li moguće kao u zg da živiš u svom gradu a na fax dolaziš na seminare i ispite/kolokvije itd?

molim iscrpne odgovore jer teško nalazim po forumima odgovore a ne znam osobno ljude koji su prebjegli :mrgreen:

unaprijed hvala,nemojte me napast,rookie sam na forumu :mig:

Nema problema, samo se ti prebaci :cheers

E, sad, koliko na faksu tribaš biti (3 opcije) - 1.možeš ići na sva predavanja i vježbe (takvih u generaciji ima 5-6) - 2.možeš ići tu i tamo - takvih ima nešto više - i 3.možeš ići samo onoliko koliko treba - takvih je najviše :happy
Iz većine predmeta ćeš dobit potpise (koje moraš imati ukoliko želiš izaći na ispit) - kod nekih ćeš morati dolazit na vježbe ako želiš potpis...

U vezi ispita - neki profesori ti upisuju pad u indeks, neki ne :whyowhy: - neki ispiti su teži i triba zapeti, neki su lakši...
Studenti pričaju sve i svašta, čut ćeš svakakvih priča pa ti procijeni koga ćeš slušat, a koga ne...
Klasika... :mrgreen:

Eto - ako te još nešto zanima, pitaj :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 13:05 
Početnik

pa evo čak sam se i našla s par dobrih ljudi iz zagreba koji su mi uživo sve objasnili,stvarno su bili strpljivi i jako sam im zahvalna,teško da bi u zg našla nešto tako,jos nisam naletila na takve ljude ovdje.

odlučila sam se za opciju da budem vanredna tako da ne moram živjeti u st nego u zg i samo dolazit dolje na ispite,potpise itd.
stvarno ovdje više nije za izdržat,tako da sam zvala referadu,sve su mi objasnili i čim krene kraj rujna,selim doli wee :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 15:25 
-Moderator-

pa evo čak sam se i našla s par dobrih ljudi iz zagreba koji su mi uživo sve objasnili,stvarno su bili strpljivi i jako sam im zahvalna,teško da bi u zg našla nešto tako,jos nisam naletila na takve ljude ovdje.

odlučila sam se za opciju da budem vanredna tako da ne moram živjeti u st nego u zg i samo dolazit dolje na ispite,potpise itd.
stvarno ovdje više nije za izdržat,tako da sam zvala referadu,sve su mi objasnili i čim krene kraj rujna,selim doli wee :D

Šteta, šteta, premalo je purgerica u Splitu :(
U biti, više ti se isplati (financijski) biti izvanredni student, biti redovan student i nije neka prednost...
Ajde sretno sa upisom i ispitima, naravno... :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 16:36 
Početnik

ma par cura će preselit dolje,ne boj se,imat ces purgerica na bacanje hahaha

hvala na lijepim željama,ak što zatrebam,pitam ovdje,divni ste mi :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 16:50 
Početnik

a puležanke nisu zanimljive???? hahaha...šalim se hvala Grotius na info.Strange misliš li da PFS ima neko ograničenje ili kvotu za one prebjegle..ja ću ih sutra zvat, u paranoji sam da me neće primit...šmrc

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 17:19 
Aktivan

ma par cura će preselit dolje,ne boj se,imat ces purgerica na bacanje hahaha

Zagrebčanke :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

dada22 je napisao/la:
a puležanke nisu zanimljive????

Puležanko moja, samo ti dođi .....

Sliku,bračni status, i ostale zanimljive podatke slobodno pošalji na privatne poruke :cerek:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 17:26 
-Moderator-

Ovo je posta pravi mali ljubavni kutak, a ne kutak za prebjege kao što topic kaže :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 sij 2011 19:11 
Početnik

dada22 je napisao/la:
a puležanke nisu zanimljive???? hahaha...šalim se hvala Grotius na info.Strange misliš li da PFS ima neko ograničenje ili kvotu za one prebjegle..ja ću ih sutra zvat, u paranoji sam da me neće primit...šmrc

pitaj kad ces zvat referadu i javi ovdje,i mene zanima :ajme

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 sij 2011 13:48 
Početnik

Pozdrav svima!

....ja isto pokušavam dobiti splitsku referadu,....ali 0 bodova!

Molim vas ukoliko netko ima najnovija saznanja o eventualnim kvotama da postavi post na ovom forumu!

Ja se isto namjeravam prebaciti iz RI u ST u 9.om mjesecu 2011. godine (pravni fakultet - dodiplomski studij (ekipa 9+ godina studiranja))!

Zanimaju me apsolutno svi detalji transfera i eventualna ograničenja!

Unaprijed zahvaljujem!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 sij 2011 13:58 
Početnik

čekamo da netko dobije referadu i pita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 sij 2011 08:50 
Početnik

Jel možda tko uspio dobiti referadu???

Meni nitko ne odgovara ne telefon!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 sij 2011 12:09 
Početnik

same here,ima više brojeva

završavaju s 570,571,572

zvat sve dok ne dignu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 sij 2011 10:45 
Aktivan

ako se zelin pribacit sa prava na upravni studij moran li polagat državnu maturu s obzirom da je to samo nekakvo interno prebacivanje???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2011 12:28 
Početnik

Jel itko uspio dobit referadu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2011 15:15 
Početnik

bok trebam pomoć dali mi neko može rec dali ikako postoji mogućnost naknadnog upisa jedneg predmeta...naime kad sam upisivala treću godinu imala sam 34 bodova iz drge, ali već upisani eng iz 3 i upravna znanost budući da sam drugu pnavljala, kad sam upisivala nisam nikako mogla upisat 34 bodova jer mi se nije poklapa zbroj uglavnom na kraju sam upisala samo 26 bodova , sad tek vidim da sam mogla upisat i europsko jer je to jednosemestralni predmet i imat dovolan br bodova...u kurcu sam one iz referade mi nisu bile iništa rekle inace izvanredan sam student ako neko kuži sta govorim i ima savjet molim vas pomozite

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 sij 2011 11:45 
Aktivan

Ljudi, dal ima netko tko putuje na MPP ili neki drugi ispit prijavljen za 21. 1. iz Osijeka, a da putuje autom pa da podjelimo troskove?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2011 14:43 
Početnik

da li se moguce pribacit 5 godinu u zge ako ocistin 4 u iz st a

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2011 15:23 
Aktivan

Skela Šibenik je napisao/la:
da li se moguce pribacit 5 godinu u zge ako ocistin 4 u iz st a

mislim da ne, nazovi u zg pa pitaj

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 15:35 
Početnik

iden u referadu u zg ,da li zna tko koji je zakon kojem se uređuje bolonja,visoko školstvo,da ne dođem ka telac gori

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2011 14:22 
Početnik

btw, postoji li neki limit koliko ljudi se smije prebaciti?

ja bi rado pitala referadu ali oni se danima i satima ne javljaju :S

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2011 15:32 
Početnik

Jel netko zna može li se još prebaciti iz Osijeka u Split na faks i kolika se školarina plaća? I jel netko zna možda tko se prebacio koje je predmete dodatno morao polagati, a bio je 4. godina?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2011 15:07 
Početnik

Bok! Ja studiram u ZAGREBU, sad sam parcijala 4.god. sa hrpom ispita sa treće godine(dala sam samo GP1), na trećoj sam evo već treći put(trebala sam biti sada peta god. i nakon još jednog pada mjp-a sam počela ozbiljno razmišljat o prebacivanju jer sam čula da su vaši profesori puno korektniji, ne ubijaju vas sa nebulozama itd. Zanima me kako to sve skupa funkcionira? Da li se ja kao izvanredni-bolonjac trebam dole baš preselit tj.koliko su fakat obvezne vjezbe,seminari tj. da li se može nekako s njima dogovorit? Kakve su to priče o polaganju razlike koju bi ja razliku trebala polagat?Ja sam upisala sa 4.god. samo trgovačko, a cilj mi je do jeseni očistiti što više sa treće?UNAPRIJED HVALA

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2011 11:26 
Početnik

Jedino su u Zagrebu i Osijeku usklađeni predmeti,tj. pojavljuju se isti predmeti na istoj godini. Dok je recimo u Splitu financijsko i građansko 1 na drugoj godini, nama je to na trećoj koliko sam skužila, tako da ako se prebaciš polagala bi to dvoje, jer je to njima na drugoj, metodologiju i neki izborni koliko sam skužila od ovih koji su se dolje prebacili.E da, recimo i ovdje ti je gpp na trećoj, dok je kod nas na četvrtoj.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2011 11:31 
Početnik

danijela89 je napisao/la:
Jedino su u Zagrebu i Osijeku usklađeni predmeti,tj. pojavljuju se isti predmeti na istoj godini. Dok je recimo u Splitu financijsko i građansko 1 na drugoj godini, nama je to na trećoj koliko sam skužila, tako da ako se prebaciš polagala bi to dvoje, jer je to njima na drugoj, metodologiju i neki izborni koliko sam skužila od ovih koji su se dolje prebacili.E da, recimo i ovdje ti je gpp na trećoj, dok je kod nas na četvrtoj.

Oke,oke...hvala na odgovoru...pa i ne zvuci tako strasno,vidjet cemo! :)Pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2011 11:15 
Aktivan

Vidim da se ovdje ne piše o prebacivanju iz Splita u Rijeku.. Jel itko zna da li je to uopce moguce i kakvi su uvijeti??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2011 17:46 
Početnik

U Rijeku se nije moguće prebacit ako si stari student.To je 100%. Sad ne znam da li će ti radit probleme jer postoji bolonja 1, bolonja 2 i još neka bolonja najnovija. Tendencija je da se riješavaju starih bolonjaca...a o starim nebolonjcima da ne govorimo.Zamolbu će ti rješavat dugo, izgubit ćeš tonu živaca, uzgojiti par sijedih...a nakon svega je lako moguć odbijenac..Ne pričam bezveze..pročačkaj malo po pravofiume ima nešto o tome tamo...Bitna ti je godina upisa i sve ovisi o tome.Ti nazovi referadu 051359500(to je broj od porte pa ih zamoli da te spoje s evidencijom,najlakše ćeš ih tako dobit )Tete su ljubazne sve će ti reć.Smijem pitati koji su ti razlozi prebacivanja?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 vel 2011 14:51 
Aktivan

dada22 je napisao/la:
U Rijeku se nije moguće prebacit ako si stari student.To je 100%. Sad ne znam da li će ti radit probleme jer postoji bolonja 1, bolonja 2 i još neka bolonja najnovija. Tendencija je da se riješavaju starih bolonjaca...a o starim nebolonjcima da ne govorimo.Zamolbu će ti rješavat dugo, izgubit ćeš tonu živaca, uzgojiti par sijedih...a nakon svega je lako moguć odbijenac..Ne pričam bezveze..pročačkaj malo po pravofiume ima nešto o tome tamo...Bitna ti je godina upisa i sve ovisi o tome.Ti nazovi referadu 051359500(to je broj od porte pa ih zamoli da te spoje s evidencijom,najlakše ćeš ih tako dobit )Tete su ljubazne sve će ti reć.Smijem pitati koji su ti razlozi prebacivanja?

Pa još nisam ni 100 % siguran da ću se upustit u prebacivanje, sad samo malo jos tražim informacije.. Upisao sam u Splitu 2007/2008. godine.. I sad ce mi sa druge godine ostati samo građansko pravo pa ne znam jel mi se da s njim boriti pola godine pa i više.. A iz Zagreba sam pa je i to jedan od razloga.. Uglavnom, moram zvati onda njihovu referadu pa vidjeti!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: