angiee je napisao/la:
cuddleho89 je napisao/la:
Ove ak. god. sam postala prebjeg
RI-ST koridor
men' dobro
I kak ti je sad?

Daj pliz reci kakvi su profesori?Na kojoj si godini?
Preporodila sam se.
Vučem sviznamokojipredmet s prve,no uspjela sam upisati parcijalu između 2. i 3.god.
Odnos studenta i profesora gore i tu je,blago rečeno,neusporediv.
Dosad nisam uspjela osluhnuti ni trunčicu cinizma,ironije ili zloće pri konverzaciji s dotičnima.Prvi mj. mi je bio malo šok,jer nemreš vjerovat da ti neka osoba,a kamoli sam profesor toliko želi izaći u susret i prilagoditi svoju satnicu,pa čak i slobodno vrijeme tvojim potrebama.
Što da kažem,u Ri su nas fkt razmazili
Split mi je zasad malo iznenađenje,bila sam dosta skeptična.Neznam kaj mi je bilo bolje,kad mi je jedna prof. dala broj moba da je zvrcnem kad god,jer ne ide spavat rano,da se dogovorimo oko seminara,do druge koja mi je nudila pokazivanje grada,pa preporuke za stud. posliće,pričala pol sata o Zari i Jokeru,a kod treće sam jednostavno poslala mail na jutro ispita da sam ga prijavila na studomatu,ali nisam ipak spremna,jer nisam sve stigla naučiti.Odgovor je došao u roku par sati da mogu bez ikakvih problema doći za tjedan dana odg. na konzultacijama.
Najveća razlika između riječkog i splitskog pf-a (moje osobno mišlj. zasad) je to što je ovdje dosta drugačiji odnos studenta-prof. i što postoji dosta sivih zona.
Koje,nadodajem,očito većini odgovaraju .
Sve je stvar dogovora s ispitivačem i referadom.
Kao što kaže jedna prof. : "Meni nije cilj vas osobno rušiti,želim vas nešto naučiti,jer ćete vi,ako to zaista želite,kad tad proći,a kvaliteta konačnog proizvoda je cilj samog fakulteta."...ili neš tak..nisam je slušala jer je prije toga rekla da pol' gradiva trebamo izbaciti,da samo 2 cjeline učimo "jer smo pravnici,a ne povjesničari,a ako koga zanima povijest,ima internet".
Gore je rok tad i tad i moraš izać tad i tad,katedra diktira tempo(bog i batina),a asistenti misle da su neznam...Moraš dolaziti na neka predavanja te obavezno na provjere ak želiš skupiti bodove.
Da,gore se skupljaju bodovi
Tamo se ljudi još uvijek "bore" za nešto.Ionak ti je teško.Mislim,studiraš pravo,ne promet(ne podcjenjujem,volim ja šofere,miris kamiona i te brije...),još ak plaćaš 7 milja za faks,a gdje je je svaki mjesec 3 milje za stan,režije i život,i to rastežeš svaki mjesec.I onda ti kažu da,ne da si pao ispit,nego nemaš pravo ni izaći na njega,znači nemaš ni priliku pokazati svoje (ne)znanje,jer nisi došao na provjeru-dvije,a to kaj imaš 39% se njih ne tiče,jer gdje bi oni stigli kad bi svima popuštali za 1%.
Ovdje su Dalmatinci ful ludi,ziher bi zapalili faks da im netko ne da izać na ispit zbog 1%.