Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 16:42.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 21 stu 2010 13:32 
Početnik

Mislim da je bolje otići koji put na predavanje, jer iz vlastitog iskustva znam da neodlazak na predavanja i vježbe može izazvati negativni efekt i otežati polaganje ispita, pogotovo iz predmeta poput statistike, a da ne spominjem druge, tzv. pravne predmete.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 stu 2010 12:37 
Forumaš

Do sada nikada nisam bila na predavanjima. To mi nije stvorilo problem. I ne vidim neku razliku u mom polaganju i polaganju mojih prijatelja koji idu na predavanja.Što se tiče statistike uzela sam dva blok sata repeticija i to rješila bez problema.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Usmeni
PostPostano: 06 pro 2010 18:29 
Početnik

molim vas da mi netko ko je položia, po mogućnosti sa višom ocjenom, taj usmeni dio da mi kaže konkretno iz čega je učia.Pismeni sam davno položio,međutim ovaj usmeni nikako.Tih skripti ima puno,u svakoj nešto fali.Knjiga iz informatike ima 400 strana i tu ima svega i svačega,a ona skripta iz metodologije od 12 strana je preloša.Skripta iz statistike je ok.Uglavnom molim da mi netko tko je to naučia i položia kaže odakle da učim.zahvaljujem

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 pro 2010 22:04 
Forumaš

LILIII je napisao/la:
albion je napisao/la:
LILIII je napisao/la:
ne idem na predavanja nikako iz ovog predmeta, sto mislite da li profa radi problem sta se tice potpisa? kada su uopće vjezbe?

za vježbe se tribalo zapisat, kasno ti je sad

pa hoće li davati potpise, zna li netko od starijih

profesor ugl daje potpise dva puta na predavanjim ili vjezbama siđe iz kabineta, obavijesti asistent malo prije tog dana , bitno je napisati njegovo ime i prezime tj.da je on nositelj katedre ! ako je netko sprijecen odite na konzultacije objasnite situaciju i vjerojatno ce dat potpis...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 pro 2010 16:26 
Aktivan

don maryano je napisao/la:
molio bi da mi netko konkretno odgovori, jer ovdje je toliko kontradiktornosti da vise nista ne razumin:
1) znaci prvo pisemo statistiku pismeno(4zad), i onda poslje toga ide informatika prakticno(word, ex, pp, acess)..
2)e sad, ako smo prosli gore navedeno. da li teorijski dio statistike odgovaramo usmeno, ili se on pise pismeno, i ako smo vec prosli
zadatke sto je dosta teze i dobili npr3-4, postoji li mogucnost da nas profesor ipak srusi, ili je kako sam ja cuo to samo formalnost???
3)isto tako, je li teorijski dio informatike odgovaramo usmeno pred profesorom ili je i to pismeno???
4)metodologija, pismeno\usmeno???

prema mojim informacijama kazu ko prode zadatke i prakticni dio da je prosao ispit??

hvala unaprid!!

1)da
2)sva teorija se opet piše pismeno , krivo si čuo, nije formalnost, nema veze koliko si dobio iz pismenog...nećeš na temelju pismenog proći usmeni, to možeš biti siguran
3)pismeno
4)pismeno
krive su ti informacije, da, teorija nije teška za položiti, ali nije ni formalnost... dosta ljudi se zezne pa padne...u tom slučaju ako si položio zadatke i praktični, to ne moraš izlaziti na sljedećem roku, nego samo teoriju...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2010 18:23 
Početnik

mapfs1 je napisao/la:
Ne,17.12. će teorija biti usmeno,neće se pisati.To je provjerena informacija.Možemo li mi netko reći iz čega da naučim metodologiju,skripta koju sam uzeo u skriptarnici je preloša,a ove na netu mi se također ne čine potpune i kvalitetne..

imaš 2 skripte na nasciturusu, svi kažu da je to dovoljno...bar za pismeni, a sad pošto pita usmeno ne znam oće li biti isti kriteriji

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 pro 2010 12:27 
Aktivan

102030 je napisao/la:
Kolege, je li možda netko zna mogu li oni što nisu izašli na praktični dio iz informatike sutra izaći samo na usmeni dio iz statistike, koju su položili na pismenom dijelu? Unaprijed hvala!

ne moze !

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2010 00:12 
Aktivan

kvrcko je napisao/la:
ja sam u zg položila pravnu informatiku i tu trebam samo statistiku i metodologiju

pogledaj šta ti piše na rješenju šta si dobio/la uz index

i ja mislim da trebaš polagati samo ono šro nemaš položeno u zg-u, dakle samo metodologiju... jer kad sam ja polagala, imala sam informatiku u zg-u i nju nisam morala ni praktični ni usmeno...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 sij 2011 22:49 
-Moderator-

LILIII je napisao/la:
Blackadder je napisao/la:
Zadnji sat (24.1.)

pošto nisam nikako ni na vježbama ni na predavanjima, hoce li dati potpis sto mislite

hoće, svima daju potpise...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 sij 2011 19:05 
Sega mega kul forumaš

Aiko je napisao/la:
pozzz kolege,

zna li itko da li su uvedene te neke promjene u pogledu pisanja pismenog iz statistike (pismeni na kompjutoru) ili još nema nikakvih obavijesti po pitanju toga od strane katedre?

bila bi jako zahvalna na informacijama, jer statistiku ne radim na PC-u odnosno u programu Exc. nego standardno kao i do sad (papir i olovka :)

zahvaljujem

ta ideja je odbacena za ovu godinu,tj pocet ce se provodit od iduce godine,zbog zakasnjelog pocetka vjezbi i cega li vec ne,. znaci,ostaje kao i do sad,papir i olovka :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2011 12:58 
Aktivan

xoxo_1 je napisao/la:
zaboravila sam prijavit ispit za 31.1... dal postoji mogucnost da ga nekako naknadno prijavim, ili da svejedno odem na ispit 31.1., a da se sa prof dogovorim da mi upise kao da sam polagala na drugom dijelu roka?

Rekao je on da pismeni vrijedi cijelu godinu, znači samo prijaviš kada budeš izlazio/la na usmeni.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2011 15:54 
Forumaš

Zulardinho88 je napisao/la:
AKO SAM PROŠAO PISMENI IZ STATISTIKE U 12. MJESECU MOGU LI IZCI NA USMENI BILO KADA???

mora se proc i prakticni iz informatike a tek onda mozes na usmeni, bilo kada (tj.u datume kada stave, uglavnom tjedan dana posli pismenog+prakticnog)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2011 19:12 
Forumaš

Blackadder je napisao/la:
Koliko sam ja čuo, više nije pismeni na usmenom dijelu nego pravi usmeni kod profesora, ali da nije težak. Ali to nije 100%, nadam se da netko ima više informacija od mene.

je, usmeni je a prije je bio pismeni.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 18:20 
Aktivan

mala maja je napisao/la:
mig je napisao/la:
ivana :D je napisao/la:
Padme je napisao/la:
Usput, onaj ispit jučer je bio užasan...

je li može netko napisati što je bilo u ispitu?
:bow

dajte ljudi podijelite s nama, napisen vam rjesenja i objavin ovdi :)

ja bi ti vrlo rado napisala da se sjećam točno kako su išla...

iz grupe A prvi zadatak je bilo ono s odstupanjem u jedinicama intervala s tim da se moralo izračunati apsolutne vrijednosti,drugi zadatak :odrediti linerarne regresijske jednadžbe, koeficijent korelacije, treći : crtanje tabele i signifikantnost, četvrti: kvartilni indeksi...bilo je naravno u zadacima još točki poput crtanja grafova, ali ne mogu se sjetiti..ako se negdje varam, ispravite me...
i da, slažem se, ispit nije bio lagan..
nadam se da sam bar malo pomogla...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 20:47 
Početnik

Ja bih rado podijelila pitanja s ostatkom foruma da sam ijedno zapamtila, ali sam izašla pet minuti nakon početka ispita jer ništa s papira nisam znala. U 12. je bio daleko lakši i zapravo su bile stvari koje smo radili na predavanjima, ovaj je bio pretežak. Uspoređivala sam svoja predavanja s kolegicom koja je išla na vanredna predavanja i ona nema trećinu stvari koje su se predavale na redovnim. :S Ne trebam ni spominjati da ni ona nije prošla... (ali svejedno ću spomenit. :D)

Ima li tko da je prošao sa skriptama? Čitam onu knjigu i užasna je. :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 20:56 
Forumaš

ja bi ti vrlo rado napisala da se sjećam točno kako su išla...

iz grupe A prvi zadatak je bilo ono s odstupanjem u jedinicama intervala s tim da se moralo izračunati apsolutne vrijednosti,drugi zadatak :odrediti linerarne regresijske jednadžbe, koeficijent korelacije, treći : crtanje tabele i signifikantnost, četvrti: kvartilni indeksi...bilo je naravno u zadacima još točki poput crtanja grafova, ali ne mogu se sjetiti..ako se negdje varam, ispravite me...
i da, slažem se, ispit nije bio lagan..
nadam se da sam bar malo pomogla...[/quote]

hvala kolegici :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 vel 2011 12:50 
Aktivan

TV je napisao/la:
Zulardinho88 je napisao/la:
Samo da vidim jesam dobro shvatio... Nema vise pismenog - usmenog??? Sad je samo usmeni - usmeni???? :))) E da, zbilja mi se neda čitat onu njegovu knjigu, jesu li STVARNO dovoljne samo skripte s nasciturusa ili pita i nešto izvan toga???

Hvala lijepo unaprijed!!

Koliko ja znam ima i usmenog. Ide prvo pisemni statistika, zatim informatika na kompjuteru a onda usmeni nakon par dana ili sljedeći ispitni rok (rekao je da položeni pismeni ispit vrijedi cijelu godinu).

Ma shvaćam taj redoslijed, ja sam dao i pismeni iz statistike i informatiku na kompjuteru, samo me zanima jel sada taj treci dio baš usmeni kod profesora ili je ostalo i dalje da se piše po 6 pitanja iz statistike,info. i metodologije??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 02:09 
Aktivan

Statistika se piše u trici, informatika u, naravno, info kabinetu. Na statistici bude ono troje asistenata/demonstratora stalno, a i profesor je tu velik dio vremena. Što se tiče prepisivanja...hm...nije da se ne može, ali vrlo teško. Onaj asistent i jedna demonstratorica doslovno cijelo vrijeme šetaju po predavaonici. Istina, gotovo stalno netko ima nešto za pitat pa, vjerujem, više gledaju u ispit tog studenta nego po ostatku predavaonice, ali mislim da od pouzdavanja jedino u uspješno prepisivanje nema ništa. Em je statistika kao predmet teška za prepisat, em su oni ipak pažljivi i prate što se događa na ispitu.

Praktični dio iz informatike je meni osobno bio piece of cake, ali to je ionako subjektivno. Tko je išao na vježbe, nije morao praktički ništa vježbat doma ako želi prolaz, tek nešto onih stvari za veću ocjenu (ako i to). Ali, opet kažem, nekome je cijela informatika bila vrlo lagana, netko nije upio ni 2 dobit. Što se tiče ovog zapisivanja kojeg si spomenuo/la, zapisuješ se za praktični dio iz informatike. S obzirom da je svega 20 računala, a studenata redovito bude više, moraš se zapisat na vrata info kabineta par dana prije ispita u kojoj grupi želiš polagat informatiku (točnije, ne u kojoj želiš nego koja je kronološki prva po redu, a u kojoj još ima mjesta).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 02:43 
Aktivan

Nego, da malo nadopunim gore navedene zadatke. U prvom zadatku je bila zadana tablica s podacima grupiranima u razrede, ali razrede nejednake veličine (dakle, i nije isti). U tablici su bili zadani još i postoci i ukupna vrijednost. Trebalo je izračunat apsolutne vrijednosti tih postotaka, aritmetičku sredinu, mod, varijancu (možda) i odrediti vrijednost koja podatke dijeli u takvom omjeru da 10% podataka ima vrijednost manju od x, a 90% veću.
Drugi zadatak je bio s linearnom korelacijom i regresijom, ali ne običan zadatak s 2 stupca (x i y) nego su u stupcu x bile godine grupirane u razrede (kao u prvom zadatku, i to opet nejednake veličine), a y (spol) se sastojao od dva stupca. Trebalo je nacrtati histogram i izračunati regresijske jednadžbe i koeficijent korelacije, a čini mi se da je bilo tu još nekih posebnih šema s odvojenim računanjem dvaju stupaca y i slično. Fali mi još d) u ovom zadatku, a mislim da se tu čak tražio nekakav HI2-test, no nisam siguran. U svakom slučaju, ovo je za mene bio najteži zadatak i najslabije ga se sjećam.
Treći zadatak je bio čisti HI2-test (pod a) izrada tablice preko od danih podataka; b) izračunavanje HI2 preko onih stupaca s fi i fti; c) grafički prikaz). Ovaj zadatak je meni bio najlakši, a i nosio je najmanje bodova (20). Btw. dva zadatka su imala po 25, a jedan 30 bodova (ne sjećam se točno koji, ali čini mi se ovaj 2.).
Četvrti zadatak je bio s indeksima. Trebalo je odredit stopu promjene (St=Vt-100), odredit bazne preko verižnih indeksa (i to baš tako, ne odredit bazne preko izračunatih vrijednosti; ja, inače, nisam našao formulu za pretvorbu iz jednih u druge indekse, pa ako je netko nađe nek je stavi), izračunat vrijednosti, i pod d) trend (jednadžba trenda i određivanje vrijednosti nakon određenog broja godna).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 17:12 
Aktivan

lenči je napisao/la:
bok
mene zanima ako sam položila informatiku pismeni a nisam statistiku jel mogu izać na usmeni inf i metodologiju ili moram prvo riješit sve pismeno??
hvala!

Moraš sve riješit pismeno, pa tek onda možeš na usmeni.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 17:32 
Aktivan

....v je napisao/la:
Hvala ti,to se zove kolegijalnost :cheers
jel mi možeš još samo reć koliko se piše statistika,jeli ima dosta vrimena za sve lipo polako rješit ili je bolje malo požurit?

Kad sam ja bio na ispitu pisalo se cca 2 puna sata (100-120 minuta). Nisam siguran koliko točno jer sam izašao prije kraja, ali oni asistenti su govorili da se piše do 10:00-10:10h, a mi smo počeli 10-15 minuta nakon 8h. Znam da se inače stalno govorilo da se piše 90 minuta, tako da ne znam je li ovo bila iznimka (možda iz razloga što su nam ipak dali teži test nego inače, barem po mišljenju svih nakon ispita, pa su nam htjeli dati više vremena), ili su općenito produžili vrijeme pisanja ispita. Stigne se riješit ako znaš, ako ništa drugo za prolaz imaš i više nego dovoljno vremena. A gotovo sam siguran da se ima vremena za riješit i 100% ako znaš, pogotovo zato što nije bilo toliko posla koliko sam mislio da će bit. A bolje bi bilo da malo požuriš s onima koje sigurno znaš, pa imaš više vremena za razmislit o ovima koje ne znaš, a i stigneš provjerit ove već riješene jer su, kao i uvijek u statistici, većinom zadani veliki i nezgodno brojevi i lako se pogriješi u računanju.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 21:18 
Početnik

Izracunavanje baznih iz veriznih indeksa :
1. upisati 100 za baznu godinu
2. izracunavanje baznih ispod 100
It= bazni index prethodne * Vt tekuce godine / 100
3. izracunavanje baznih iznad 100
It = bazni index sljedece godine / Vt sljedece godine * 100

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 vel 2011 21:59 
Aktivan

....v je napisao/la:
A ako vidimo da ne znamo jeli se samo pokupimo ća ili? Jeli oni upisuju pad odma ili kako to ide kod njih?

Mislim da u prvom dijelu velikih rokova ne upisuju pad nego samo dođeš u drugom dijelu roka bez ponovne prijave ispita. A ne znam kako to ide u drugom dijelu velikih rokova i u jednotjednim rokovima (pretpostavljam da ti upišu pad, ali zaista nisam siguran).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2011 18:18 
Početnik

....v je napisao/la:
bembelica je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:
Molim vas, jeli moze netko reci kako je bilo na usmenom jutros ?

Na usmenom je bila jaaako velika prolaznost!
Uglavnom,profesor je korektan, ne cjepidlači i bitno mu je da bar osnovno znaš..ako netko i "zapne" pomogne, tako da je sasvim ugodan ispit!

a jeli dovoljno učit sve iz skripti,jel i onda moguće dobit višu ocjenu?I jel igra kakvu ulogu ocjena koju se dobije iz pismenog,mislim na to dali manje pita onda ili je svejedno?

Ja sam učila iz skripti, a koliko sam vidjela i većina njih, i svakako je moguće dobiti i višu ocjenu(provjereno je :grin: )
Konačnu ocjenu temelji i na pismenom i na usmenom,i sve pita jednako,po dva tri pitanja iz svakog dijela,samo ovisi tko koliko zna!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2011 16:42 
Sega mega kul forumaš bez života

Bude ti napravit folder sa svojim imenom, unutra njega 2 dokumenta.
Jedan excel, jedan word.
U tom excelu prenit podatke koje dobijes na papiru, izračunat sumu,prosjek,med,max, min.
Za veću ocjenu napravit i graf.

U wordu copy/past s interneta(najčešće neki zakon) promijenit font.
I to je to za prolaz.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 vel 2011 16:02 
Početnik

snoopcat je napisao/la:
aj fala ti puno :-) a nista u power pointu? I excel samo to sta si napisala? Mozes mi dat jos neke primjere ako ti se da pisat :-) Hvala!!! :bow :bow :bow :bow :bow

U powerpointu treba napraviti malu prezentaciju, dosta su tri slidea, unijeti tekst i jednu sliku,promjenit dizajn prezentacije i dodat animaciju slideova.
U excelu izračunat zbroj, prosjek,minimum i maksimum itd.. i formirati graf...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 vel 2011 16:08 
Početnik

frany je napisao/la:
bembelica je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:
Molim vas, jeli moze netko reci kako je bilo na usmenom jutros ?

Na usmenom je bila jaaako velika prolaznost!
Uglavnom,profesor je korektan, ne cjepidlači i bitno mu je da bar osnovno znaš..ako netko i "zapne" pomogne, tako da je sasvim ugodan ispit!

koja su najčešća pitanja iz inf? šta se najviše vrti? ne da mi se učiti sve...

Ne bih ti baš znala reći koja su najčešća pitanja!Imaš par postova prije neka pitanja koja su mu kao draža..Uglavnom,nauči neke osnovne stvari kao što je pravna informatika,njen utjecaj na npr pravosuđe, kibernetika, komponente računala, zaštita sustava i slično.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 vel 2011 17:40 
Aktivan

catwomen tajna----> to za kvartile ti ide po onom za Q1 - N/4, a za Q3 - 3N/4 ... i nakon sta izracunas to dobijes neki odreden broj i onaj broj u kumulativnom nizu koji je najblizi tome dobivenome ti je Q1, odnosno Q3 ... kuziš?? :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 vel 2011 10:15 
Aktivan

nasciturus7 je napisao/la:
catwomen tajna----> to za kvartile ti ide po onom za Q1 - N/4, a za Q3 - 3N/4 ... i nakon sta izracunas to dobijes neki odreden broj i onaj broj u kumulativnom nizu koji je najblizi tome dobivenome ti je Q1, odnosno Q3 ... kuziš?? :mig:

nije najbliži nego prvi veći, odnosno taj isti ili veći

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2011 14:52 
Veteran

user je napisao/la:
jel mi može netko reći koje od skripti iz informatike da koristim?ima ih 3 u skriptarnici na forumu

moj savjet je da ih sve pogledaš. ova skripta od 37. pitanja na dalje ti je sigurna, jer su obrađena sva pitanja od 37 na dalje, a ove druge dvije možeš nekako kombinirati, pogledaš koja su ti ispitna pitanja do broja 37 i pregledati skripte pa vidjeti koji djelovi ti mogu pomoći da i ta pitanja napraviš. uglavnom, ta od 37. pitanja ti je skroz potrebna, ove druge dvije djelomično.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2011 20:14 
Početnik

Grotius je napisao/la:
Institucija je napisao/la:
Ako netko zna, ako se u Zg položila Informatika i statistika, dali se ovdje polaže samo metodologija?
Ili i usmeni dio iz pravne informatike?

Usmeni iz sve tri discipline...
Imaš vrimena, tek je sutra u 8 uri ujutro... :thumbsup

Odgovarao samo metodologiju ...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 tra 2011 13:29 
Aktivan

Statistika09 ili Statistika10 ako se dobro sićan...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 tra 2011 18:58 
Aktivan

iva1979 je napisao/la:
Vidim da je pismeni 18.04.2011. u 8h.
Ja moram polagati samo pravnu informatiku i metodologiju. Može mi netko reći da li moram biti baš u 8h na ispitu ili mogu doći kasnije i kada pošto putujem iz Zagreba? Možda u 10h?

prvo se pise pismeni iz statistike a onda informatika a metodologiju se odgovara na usmenom za par dana tako da bi i mogla doc kasnije al bilo bi dobro da se javis na mail i pitas

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2011 12:05 
Forumaš

alikvotna je napisao/la:
ljudi,molim vas recite mi kada se pise informatika?? jel bas u 8 h ili kasnije,jer imam jos jedan ispit u ponediljak (18.4.)

statistika u 8:00, a informatika 10:00 ili kasnije (svaka grupa ima oko po ure, a ako je masa ljudi zbog ogranicenog broja ljudi se dile u grupe)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 15:49 
Početnik

triba li iz statistike znat teorijske distribucije i metodu uzoraka?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 22:15 
Forumaš

labello je napisao/la:
triba li iz statistike znat teorijske distribucije i metodu uzoraka?

inace triba ali na ovom roku nece bit korigiranje frekvencija i metoda uzoraka-tako san cula ne drzite me za ric ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2011 16:47 
Aktivan

jel se na ispitu smiju imat vlastoručno napisane formule s malim natuknicama?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2011 16:56 
Sega mega kul forumaš bez života

Smiju.Mislim bar sam ih ja imala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 tra 2011 12:03 
Aktivan

Ne, usmeni je jedna od lakših stvari na ovom faksu. Nije baš da ima skroz malo za učit, ali su kriteriji poprilično niski, pogotovo ako su ocjene iz pismenog visoke (ili čak samo jedna). Ne znam kakvi su ako su dvije ocjene 2 iz pismenog, ali 4 ili 5 iz informatike, pa makar uz 2 iz statistike, ti praktički garantira da uz nekoliko (ne nužno savršeno) odgovorenih definicija imaš osiguran prolaz.

Nešto bolje nauči statistiku jer obično nju prvu pita, pa nije loše započet s dobro odgovorenim definicijama. Informatike ima puno pa se tu koncentriraj na ona pitanja koja češće postavlja.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 tra 2011 12:32 
Aktivan

Blackadder, hvala na odg! :mig: jel mi mozes samo molim te jos rec, da li znas na koji se dio prof. koncentrira na pravnoj inf., i da li mu je metodologija jako bitna?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: