Križarski ratovi i k.d. iz glave XV.

Mnogi od vas možda i nisu čuli za Zlatko Zeljka i njegovu udrugu Iuris Protecta. Iako Zlatko Zeljko zvuči kao ime voditelja dječje emisije koja uključuje psihodeličnu scenografiju i suludo skakutanje kada god netko spomene crvenu boju, to nije slučaj.

 

 

 

Mnogi od vas možda i nisu čuli za Zlatko Zeljka i njegovu udrugu Iuris Protecta. Iako Zlatko Zeljko zvuči kao ime voditelja dječje emisije koja uključuje psihodeličnu scenografiju i suludo skakutanje kada god netko spomene crvenu boju, to nije slučaj.

Zlatko Zeljko je križar u borbi protiv zle odvjetničko-mafijaške sprege koja koči razvitak pravne države. Omiljena boljka naše države uz korupciju, nepotizam i sporost sudstva su cijene odvjetničkih usluga za koje tvrdi (pogrešno) da su 30 puta više nego u Njemačkoj.
U svojoj borbi često šalje dopise i mailove odvjetničkim uredima, nevladinim organizacijama te udrugama građana u kojima pogrešno secira stanje u odvjetništvu. Iako je završio kombinirano pravno-ekonomski smjer na renomiranom Tehničkom fakultetu u Munchenu (osobno nisam upoznat s istim) ponekad se stječe dojam kao da je jučer pao s kruške. Na glavu. Jako. 

 Uglavnom, predstavljamo vam čak šest njegovih mailova u kojima možete naći pregršt rečenica koje se lako mogu podvesti pod k.d. iz glave XV. (upućene su Leu Andreisu te Marijanu Hanžekoviću) te prikazuju frapantan osjećaj na socijalnu neinteligenciju jer poziva odvjetnike da mu se pridruže u borbi da se odvjetnicima smanje prihodi.

Dok je savršeno jasno da u državi vlada opće rasulo, a pravosuđe u tome prednjači u svim aspektima i elementima od odvjetništva, preko javnogbilježništva te sudstva, ipak analize gospodina Zeljka treba uzeti s rezervom jer su vrlo nemušto argumentirane i sročene. Npr. njegov izračun visine odvjetničkih nagrada temelji se na ideji da svaka radnja nosi 100% bodova, da je svaki podnesak obrazložen i da u Hrvatskoj v.p.s. u pravilu nije manji od 5 000 000 kn.
Pošto je vrlo teško naći sporove kojima je vrijednost veća od pet milijuna kuna i u kojima je odvjetnički ured uspio složiti čak 15 podnesaka koji su ili tužba, žalba, protutužba ili slično malo je vjerojatno da je njegov izračun zapravo i točan.

Prvi mail je upućen HOK-u odnosno Leu Andreisu, zatim se referira na Andreisove izjave u Dnevniku drugi Ministarstvu pravosuđa. Zatim slijedi mail upućen Vrhovnom sudu te na jedan upućen Općinskom sudu. Sve zaključujemo prekrasnim ljubavnim pismom kome drugome doli Lei Andreisu. Teško je pogoditi razloge ovolike emotivne povezanosti, ali ipak je ohrabrujuće vidjeti slogu među našim vrsnim intelektualcima.

 

 Za vas kojima se to ne da čitati prilažemo best of Zeljko:

 
Onog trenutka kada prestane potreba za korupcijom, ona će sama po sebi prestati postojati kao društveni problem.
-----------------------------------------
Kako Vam je poznato Vaš duhovni vođa je davne 1994. godine prenio zakonodavne ovlasti na udruženje odvjetnika (HOK), a ovlaštenja se odnose na određivanje visine i načina obračuna odvjetničkih tarifa (čl. 18 Zakona o odvjetništvu), a HOK je te ovlasti zloupotrijebio. Time je „ozakonjena“ pljačka i devastacija hrvatskog pravosuđa
--------------------------------------------
Postoji osnovana sumnja da su organizirani (kriminalni) interesni lobiji u Zagrebu i cjelokupnoj Hrvatskoj tako jaki da sprečavaju svaki organizacijski i kadrovski pomak u pravosuđu, jer bi im to značilo smanjenje dobiti po osnovi mita i korupcije. Kao ministar pravosuđa odgovorni ste i za ovu vrstu propusta.
---------------------------------------------------
Upravo način obračuna (posebna naknada za svaki izlazak na ročište i sudski podnesak) i visina odvjetničkih honorara su glavni razlog za dugotrajnosti sudskih postupaka i masovno kršenje ljudskih prava u Hrvatskoj.Za sve je odgovorno Ministarstvo pravosuđa i Vlada RH, jer nisu spremni predložiti odgovarajuće zakone koji postoje i svim civiliziranim državama svijeta (upravo njemački model može biti uzor). Time Vlada i resorno Ministarstvo već 15 godina omogućavaju legaliziranu pljačku.
----------------------------------------------------------
U harangi i nedostatku argumenata Vi, i organizacija na čijem ste čelu, iznosite u javnosti neistine protiv naše Udruge i niže potpisanog. U Vašim navodima glavni je argument da niže potpisani nije pravnik, misleći vjerojatno pri tom da nije prošao obrazovne institucije maršala Tita i vrhovnika Tuđmana i da ne dijeli njihovo shvaćanje demokracije i pravne države. Ne samo to nego se Vi usuđujete niže potpisanog nazivati „nadripisarom“, samo zato što je bio inicijator osnivanja udruge koja između ostalog upozorava javnost na lihvarske tarife odvjetnika u Hrvatskoj. Kao što znate, odvjetničke tarife u Hrvatskoj produkt su čl. 18. Zakona o odvjetništvu, u kojem je Franjo Tuđman davne 1994. god. Vašoj organizaciji dodijelio zakonodavne ovlasti u pogledu određivanja visine i načina obračuna odvjetničkih tarifa. Dok su mnogi građani Hrvatske ginuli na bojištima, Vaša organizacija je zloupotrijebila dobivene ovlasti i donijela tarifni sustav kojeg ne poznaje svijet

Vi se ponovo služite neistinama i obmanama, u kojima nastojite diskvalifikacijama niže potpisanog skrenuti pozornost javnosti sa stvarnog problema, a to je organizirana i ozakonjena pljačka kojoj su izloženi hrvatski građani, zahvaljujući odvjetničkim tarifama koje donosi Vaša Komora. Zakonodavne ovlasti Vaše Komore (čl. 18. Zakona o odvjetništvu) posljedica su političke volje tadašnjeg režima (1994. god.) da se pogoduje određenim interesnim skupinama na račun ostalih građana Republike Hrvatske. Članak 18. Zakona o odvjetništvu je jedan od onih zakona koji su omogućili ozakonjenu pljačku. Nažalost ni sadašnja vlast nije odlučna tome stati na kraj.
-------------------------------------------
Uostalom primite na znanje (Vi i Vaš mentor Marijan Hanžeković) da je niže potpisani pored završenog studija elektrotehnike, diplomirao kombinirani studij prava i ekonomije na Tehničkom sveučilištu u Munchenu. Tehničko Sveučilište u Muenchenu ima dugu demokratsku tradiciju i uživa svjetski glas, dok su Titove i Tuđmanove škole imale zadatak školovati indoktrinirane kadrove za progon i pljačku vlastitog naroda.

fat drummer

 

http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/2. OTVORENO PISMO HOK-u2.doc
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/PRIOPCENJE - LEO ANDREIS.doc
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/MINISTAR PRAVOSUDJA.doc
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/VRHOVNI SUD RH.doc
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/OPCINSKI SUD ZG.doc
http://www.pravokutnik.net/sites/default/files/LEO ANDREIS - Otvoreno pismo.doc