Hoće li se ponavljati izbori za Studentski Zbor Sveučilišta u Splitu?!

alt   Izbori za Studentski Zbor Sveučilišta u Splitu - tema koja je zadnjih dana prisutna na fakultetima, kavama i u medijima. Svjedoci smo studentskih izbora koji su prošli u veoma nedemokratičnoj atmosferi. Ipak su specifični po pojavnosti tri liste što do sada nije bio slučaj na našem Sveučilištu, stoga možemo konstatirati kako se radi o povijesnom događaju...

   Svih proteklih godina bilo je uobičajeno da se veoma mali broj studenata uključuje u te izbore, uglavnom jedna lista, što je i odgovaralo „vladajućoj“ garnituri „studentskih predstavnika“… Ono što nije tajna jest da se mladež HDZ-a godinama „borila“ za mjesto u tom studentskom tijelu, koje su vidjeli kao uvertiru u stranačku karijeru.

   Izbori nisu održani u ožujku kao što to predviđa Zakon o studentskom zboru!? U Izborno povjerenstvo Sveučilišta je imenovan član udruge koja se prijavila na ove izbore! Na pojedinim sastavnicama nisu održani izbori i nije bilo glasačkih mjesta, iako su navedeni na web stranici Sveučilišta?! Imali smo nepotpune biračke popise gdje na pojedinim spisima nisu bili navedeni svi studenti koji sukladno Zakonu imaju pravo na glasovanje! Ovo su neki od prigovora koje su izbornom povjerenstvu uputili članovi S.O.S. liste. 

Preneseno sa  stranica udruge Studenti za studente