Pravni internetski portal

Pravni internetski portal (PIP) je sveobuhvatni pravni portal koji na jednom mjestu pravnim i fizičkim osobama osigurava brz i jednostavan pristup zakonskim tekstovima kao i pročišćenim tekstovima zakona, podzakonskim propisima, pravnoj praksi, stručnoj literaturi, relevantnim mišljenjima pravnih stručnjaka i znanstvenika o pojedinoj temi, kao i mogućnost razmjene stručnih mišljenja.

 

Na Pravnom internetskom portalu su i vijesti koje će se dnevno ažurirati da biste bili u tijeku s aktualnostima o hrvatskom zakonodavstvu, ali i sa svime što bi Vam moglo biti zanimljivo i korisno u Vašem svakodnevnom radu. 
Pravni internetski portal ima komercijalni i nekomercijalni dio. 
Komercijalni dio Pravnog internetskog portala je Pravna baza koja sadrži ažurirane pravne propise, više od 200 pročišćenih zakonskih tekstova, sudsku praksu i relevantna mišljenja eminentnih pravnih stručnjaka praktičara i znanstvenika s više od 50.000 propisa razvrstanih po granama prava, povezanih u jedinstvenu cjelinu. Rezultat je to dugogodišnjeg rada renomiranih pravnih stručnjaka i pravne akademske zajednice. 
Za pristup komercijalnom dijelu potrebno se registrirati. U postupku registracije odabirete razdoblje za pristup svim dokumentima u Pravnoj bazi kao i koliko će se korisnika moći koristiti bazom. 
Kao što je navedeno, Pravnom bazom omogućava se svim korisnicima, bilo fizičkim ili pravnim osobama, da se na jednom mjestu informiraju o svim važećim pravnim propisima, o njihovu stupanju na snagu kao i o prestanku važenja dosadašnjih propisa. Stavljanjem na raspolaganje pročišćenih pravnih tekstova omogućuje se da fizičke i pravne osobe upoznaju sva svoja prava i obveze na jednostavniji način. Također uključivanjem sudske prakse te mišljenja pravnih stručnjaka u Pravnoj bazi omogućava se dostupnost pravnim informacijama na jednom mjestu u svrhu ostvarivanja pravne sigurnosti. 
Nekomercijalni dio Pravnog internetskog portala su svi sadržaji koji se nalaze na portalu i za njihovo korištenje nije potrebna registracija ni plaćanje pretplate.

 

 

Tražilica