Anketa 2008/2009

Dragi svi, umjesto da pišemo neke mudre fraze i uvodne govore, želimo vam pokazati što vi mislite o našim profesorima....

 

Vjerujemo da ste marljivo pohađali predavanja (moš mislit, predavanja ste slušali u Periske, a vježbe u Kaurija), a još marljivije polagali ispite te da i vi imate puno toga za reći . Iako nas uče da se se pravičnost može postići samo ako se čuju obje strane, nekako nam se čini da se mišljenje studenata ipak ne čuje. Naravno, suvišno je govoriti da je ocjenjivanje profesora od strane studenata obvezno sukladno bolonjskom procesu, ali ono se na našem faxu održalo po prvi ove godine. Ne znamo za vas, ali mi rezultate nismo vidjeli. Međutim, Nasciturus je, u želji da barem malo izjednači položaj profesora i studenata, na svojim stranicama pokrenuo akciju ocjenjivanja profesora. Hvala svima koji su glasali, nadamo se da ćete nastaviti tako i ove godine jer se anketa nastavlja.

Donosimo vam pregled najbolje i najgore ocijenjenih profesora, kolegija i godina! Pa, započnimo sa onim najzanimljivijim....profesorima!

Najbolje ocijenjeni profesor, sa prosječnom ocjenom (4.61) je dr. sc. Petra Amižić Jelovčić sa katedre za Pomorsko pravo, dok ju slijedi dr. sc. Petar Bačić (4.52) sa Ustava. Za odličnu ocjenu kvalificirao se i prof. dr. sc. Jozo Čizmić koji trećoj godini predaje Građansko procesno pravo,a koji je dobio ocjenu 4.51. Četvrti najbolje ocijenjeni profesor je doc. dr. sc. Željko Radić sa ocjenom (4.43), voditelj katedre za Opću i nacionalnu pravnu povijest.


Dream team fakulteta sa najnižim ocjenama, od kojih neki ne biti dobili niti prolaznu ocjenu, da je primijeniti njihove vlastite kriterije, čine: mr. sc. Antonija Krstulović sa najlošijom prosječnom ocjenom (1.44), katedra za Kazneno pravo i prof. dr. sc. Zoran Pokrovac, katedra za teoriju države i prava, koji je uspio dobiti (2.02). Nešto boljim profesorom studenti smatraju prof. dr. sc. Mirelu Šarac, koja se plasirala na treće mjesto sa ocjenom (2.42), a slijedi ju mr. sc. Marija Boban sa ocjenom (2.52), katedra za informacijske znanosti i statistiku.

Katedre sa najvišim prosjekom su : Pomorsko pravo (4.4), Međunarodno javno pravo (4.15), Trgovačko i pravo društava (4.1), HPP i opća pravna povijest (3.99) i Kazneno procesno pravo (3.94)

I za kraj, ostaju nam predmeti sa najlošijim prosjekom. Neslavnu titulu ove je godine ponijelo Kazneno pravo (2.41) a slijede ga: Građansko pravo I (2.61), Rimsko pravo (2.69), Teorija države i prava (2.81) te Pravna statistika, informatika i metodologija (2.84).

Netko će sigurno reći da studenti daju bolje ocjene predmetima i profesorima kod kojih je prolaznost veća i koji su uvjetno rečeno lakši, ali dovoljno je vidjeti da je KPP i profesori sa te katedre bolje rangirani od mnogih lakših kolegija. Dakle, „lakoća“ polaganja sigurno nije jedini element po kojem su studenti ocjenjivali profesore.

Primijetit ćete da predavači na trećoj i četvrtoj godini imaju manje glasova od onih na prvoj godini i drugoj . Za to je više razloga, od činjenice da je manji broj studenata na višim godinama, do većeg broja studenata prve i druge godine koji češće posjećuju forum.

Prosjeci godina su više manje očekivani. Najteža godina je druga (2.96 ), a najlakša četvrta (3.79). Prosječna ocjena fakulteta je 3.44.

Potpunu rang listu sa svim profesorima i predmetima možete preuzeti ovdje:


Nadamo se da ova anketa izražava vjerno stanje našeg faksa, te da i sami imate mišljenje, kako o profesorima, tako i ovim rezultatima. Stoga vas pozivamo da i dalje glasujete i komentirate, novi krug ankete traje do listopada 2010. Hoće li se što promijeniti? Imaju li profesori u sebi želju da svoj rad podignu na višu razinu ili ih nije briga kako ih vide oni zbog kojih su tu? Odgovore ćemo znati za godinu dana, a do tada nastavite i dalje surfati po Nasciturusu!

 

Tags: