Moot court Croatia


alt U četvrtak, 16.siječnja 2014. održano je svečano otvorenje projekta Moot Court Croatia, prvog nacionalnog natjecanja svih studenata prava u Hrvatskoj koje organizira studentska udruga eSTUDENT u suradnji sa Studentskim zborom Pravnog fakulteta u Splitu, te organizacijskim timovima pri pravnim fakultetima u Osijeku i Rijeci. Otvorenju je prisustvovao doc.dr.sc.Mirko Klarić, prodekan za nastavu, studentska pravobraniteljica Maja Čelan te članovi Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Splitu, a svečana otvorenja istovremeno su se odvijala i na pravnim fakultetima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Prijave za projekt traju do 2.veljače, a obrazac za prijavu nalazi se na facebook stranici „Moot Court Croatia“...


Moot court natjecanja (sustav simuliranih suđenja) poznata su diljem svijeta te predstavljaju izvrstan način aktiviranja studenata pravnih fakulteta koji na njima stječu vrijedna iskustva  istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudovima. Moot court natjecanja veoma su popularna u Europi i naši studenti već su sudjelovali na mnogim međunarodnim natjecanjima na engleskom i francuskom jeziku, a prošle je godine pokrenuto prvo takvo natjecanje ikada na hrvatskom jeziku, no dostupno samo studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Ove godine smo umrežavanjem svih pravnih fakulteta odlučili podići natjecanje na višu razinu i ponosno možemo najaviti prvo moot court natjecanje koje će se odvijati na razini cijele Republike Hrvatske, na hrvatskom jeziku i uz primjenu pozitivnih pravnih propisaRepublike Hrvatske. Moot Court Croatia jedinstven je projekt u Hrvatskoj i smatramo kako će rezultirati velikim interesom studenata prava koji će kroz četveromjesečno natjecanje moći stečena teorijska znanja pokazati u praksi te brusiti svoje vještine, kako u pisanom dijelu, tako i u direktnom sučeljavanju s protivničkim timovima pred sudom.

Natjecanje završava finalnim dijelom koji će biti održan 9. – 11.svibnja 2014. u Zagrebu, a u kojemu će sudjelovati najbolji timovi iz cijele Hrvatske. Pobjednike očekuju brojne nagrade, a najboljima od njih bit će ponuđena i ljetna praksa u odvjetničkim uredima koji u organizaciji projekta sudjeluju kao sponzori i mentori timovima.

Sve daljnje informacije o projektu možete pratiti na:

https://www.facebook.com/MootCourtCroatia

http://www.estudent.hr/mcc


 
Kontakt osoba: Maja Čelan 

Komentari (1)Add Comment
0
...
napisao Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Srpanj 02, 2019
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanjusmilies/wink.gif

Napišite komentar

busy