Istraživanje Eurostudenta

U sklopu provedbe Bolonjskoga procesa MZOŠ RH se krajem prošle godine priključilo međunarodnom projektu istraživanja socijalnoga statusa studenata u Europi – EUROSTUDENT IV koje se provodi u 27 europskih zemalja. EUROSTUDENT je istraživanje o kvaliteti studentskog života i prvo ovakvo istraživanje u Hrvatskoj. Istraživanje se provodi od  2. do 30. lipnja, a rezultati će biti objavljeni u prosincu 2010. godine. Njihova usporedba s rezultatima u drugim europskim zemljama poslužit će kao osnova za unapređenje studentskog standarda u Hrvatskoj.

 

Studentice i studenti, ispunjavanjem online upitnika EUROSTUDENT recite što mislite o studiranju u Hrvatskoj i time ukažite na dobre i loše strane studentskog života u Hrvatskoj!

 

 

 

Sudjelovanjem u istraživanju omogućujete da se dozna:

  • koji su najčešci problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti tijekom studiranja
  • odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata.

 

Upitnik EUROSTUDENT mogu ispuniti studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskoj i diplomskoj razini (bilo po predbolonjskom ili bolonjskom programu) na javnim i privatnim visokim učilištima.

Upitniku možete pristupiti u razdoblju od 2. lipnja do 30. lipnja 2010. na internetskoj stranici www.eurostudent.hr koristeći kao lozinku vlastiti JMBAG (nalazi se na vašoj X-ici) ili AAI@EduHr identitet (koji koristite za pristup fakultetskom e-mailu, e-učenju, CARNET internetu, i dr.).

Upitnik je u potpunosti anoniman.

Nositelji provedbe istraživanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Institut za razvoj obrazovanja.

Deset najsretnijih sudionika istraživanja dobit ce prijenosnu USB memoriju velicine 16GB.

U ždrijeb će ući samo valjano i potpuno ispunjene ankete. Zadržite svoje podatke o sudjelovanju: nakon što istraživanje završi deset slučajno izabranih identifikacija sudjelovanja bit će objavljeno na stranicama istraživanja.

 

Promjene je moguće učiniti tek kad saznamo stvarne potrebe i probleme studenata.

Ispunite upitnik i potaknite promjene u pravom smjeru!

Tags: