Vijesti

Top 200 svjetskih sveučilišta - dominacija SAD-a

Times Higher Education i Thomson Reuters objavili su svoje godišnje rangiranje svjetskih sveučilišta. U top 10 je apsolutna dominacija američkih sveučilišta (7 američkih i 3 iz Ujedinjenog Kraljevstva). Prvih pet pozicija drže sva američka sveučilišta, a predvodi ih Harvard. Dok se u top 200 nalazi čak 72 sveučišta iz SAD-a. Hrvatska sveučilišta nisu našla svoje mjesto u top 200.

Poredak u Top 10 je slijedeći:

Opširnije: Top 200 svjetskih sveučilišta - dominacija SAD-a

 

Dekanski rok 2010

Dekanski rok je od 11. 10. 2010. (ponedjeljak) do 15. 10. 2010. (petak), prijave ispita obavljat će se nakon redovnog roka u rujnu od 01. 10. 2010. do 07. 10. 2010. I još jedan zanimljiv novitet, na ovogodišnjem Dekanskom roku mogu se prijaviti 2 ispita!

 

ZAGIMUN 2010

Od 3. rujna do 9. rujna održat će se četvrti ZAGIMUN - The Zagreb International Model United Nations. Simulirat će se rad Vijeća sigurnosti, Vijeća ljudskih prava i Ekološkog programa UN-a. Osam sudionika sudjelovat će u izradi službenog časopisa Zaginews.

Registrirati se možete na idućem linku. Registrarcija traje JOŠ SAMO DANAS!

Participacija iznosi 55 €.

Službena stranica ZAGIMUNA

   

Počeli upisi: Pravo krcato brucoša

Nakon dugotrajne državne mature, jučer su budući studenti Pravnog fakulteta konačno odahnuli jer su se i službeno upisali na željeni studij, pa je sada pred njima – dugo, toplo ljeto.

Naime, referada Pravnog fakulteta prva je počela s upisima, dok ostale sastavnice Splitskoga sveučilišta planiraju upisivati brucoše od 19. srpnja, odnosno 21 srpnja. Kako nam kaže Ines, bivša gimnazijalka i buduća pravnica, stres je konačno prošao i odmor počinje.

više na SD

 

Pravni fakultet prvi upisuje nove brucoše

Iako su potvrde upisa na zagrebačke fakultete počele još jučer, splitski Pravni fakultet prvi počinje sa službenim upisima i izdavanjem indeksa, i to sutra. Kako doznajemo u Studentskoj referadi, pristupnici koji su ostvarili pravo upisa i potvrdili namjeru upisa preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava sutra, u devet ujutro, trebaju doći u predavaonicu broj tri. Tada se upisuju pristupnici koji su upis potvrdili prije tog datuma, dok svi ostali moraju doći na fakultet 22. i 23. srpnja.

Opširnije na SD

   

Stranica 9 od 23