Vijesti

Istraživanje Eurostudenta

U sklopu provedbe Bolonjskoga procesa MZOŠ RH se krajem prošle godine priključilo međunarodnom projektu istraživanja socijalnoga statusa studenata u Europi – EUROSTUDENT IV koje se provodi u 27 europskih zemalja. EUROSTUDENT je istraživanje o kvaliteti studentskog života i prvo ovakvo istraživanje u Hrvatskoj. Istraživanje se provodi od  2. do 30. lipnja, a rezultati će biti objavljeni u prosincu 2010. godine. Njihova usporedba s rezultatima u drugim europskim zemljama poslužit će kao osnova za unapređenje studentskog standarda u Hrvatskoj.

 

Studentice i studenti, ispunjavanjem online upitnika EUROSTUDENT recite što mislite o studiranju u Hrvatskoj i time ukažite na dobre i loše strane studentskog života u Hrvatskoj!

Tags:

Opširnije: Istraživanje Eurostudenta

 

Besplatno će studirati samo oni koji skupe 60 bodova

Rektori svih hrvatskih sveučilišta usuglasili su s resornim ministarstvom nova pravila oko studentskih školarina, cijene pojedinih studija, kao i cjenovnu vrijednost pojedinog ETSC boda, koji će iznositi oko 300 kuna......

 

Opširnije: Besplatno će studirati samo oni koji skupe 60 bodova

 

Predstavljanje časopisa "Nasciturus"

Sutra, 28. svibnja 2010. u 14h na Pravnom fakultetu je predstavljanje novog broja časopisa Nasciturus! Dodite i uzmite svoj primjerak! Vidimo se :)

   

Pomažu li lijekovi za "poboljšanje pamćenja" pri učenju?

Napokon položite državnu maturu, prijemni ispit ili kako se to već ovih dana naziva, upadnete na željeni fakultet i mislite da Vam je život napokon krenuo i da će dalje sve biti lakše. Zatim stigne prenatrpani fakultetski raspored, tijekom tjedna zbog nastave i tako ne stignete učiti, noćima nadoknađujete zaostatke, a vikendom biste bar malo htjeli odati počast svojoj mladosti i nešto i iskusiti. Dečka, djevojku, kino, kazalište, koncert, izložbu…

 

Opširnije: Pomažu li lijekovi za "poboljšanje pamćenja" pri učenju?

 

Međunarodni simpozij "Uzajamni utjecaj europskog i nacionalnog prava u zakonodavstvu i pravosuđu - u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim državama članicama i državama kandidatkinjama za članstvo u EU"

U organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Interuniverzitetskog pravnog Centra Split/Berlin, Zaklade Friedrich-Ebert, Bonn/Zagreb i DAAD Bonn, održava se međunarodni simpozij na temu „Uzajamni utjecaj europskog i nacionalnog prava u zakonodavstvu i pravosuđu – u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim državama članicama i državama kandidatkinjama za članstvo u EU“.
Simpozij će se održati u ponedjeljak 17. svibnja 2010. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Trumbićeva obala 4, Split, od 9,30 - 18.30 sati.
Svi zainteresirani su srdačno pozvani.

PROGRAM SIMPOZIJA

   

Stranica 10 od 23