Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 30 stu 2023 22:31.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 555 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 13 ruj 2011 23:28 
Aktivan

Jel ona to prominila zbog nekog posebnog razloga ili? Jel to bilo samo prošli put ili odsada pa nadalje. Pa ispit mora imati kontinuirani koncept,a ne tako ko da se tete u vrtiću igraju!! Kakvi je zadatak bio, graf?!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2011 23:33 
Aktivan

Nzn kako će sljedeći put staviti valjda isto kao i ovaj, a pročitaj prošle postove pa ćeš viditi što treba. Grafove s troškovima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2011 23:40 
Aktivan

Ok hvala ti! Valjda bude sve ok...optimist sam,a našla sam neke skripte na zagrebačkom pravu pa ću kombinirati. Sretno ti,pozdrav :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2011 06:38 
Aktivan

Antena007 je napisao/la:
Kažu da je iz prezentacija dovoljno. Ako ti nešto nije jasno nadopuni iz knjige. I trebate razumjeti šta učite, a ne napamet. Kako ćeš znati išta nadopuniti, zaokružiti ili staviti točno i netočno kada ne razumiješ. Zadatak s troškovima treba i grafove.
A koliko treba učiti.....nekome je trebalo 2 tjedna, nekome 3, netko je učio mjesec dana pa nije prošao...... :popcorn:

zato je veliki broj položija ovaj ispit,daj molim te da su bili prijašnji ovakvi ispiti onda nebi njih četrdesetak položilo nego petero kao sada.Velik broj nas je pisao i ovaj put????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2011 10:16 
Aktivan

dali neko zna moze li se na staru prijavnicu izac,jer ovi u referadi nece da prijave..?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2011 11:21 
Aktivan

bik20 je napisao/la:
Antena007 je napisao/la:
Kažu da je iz prezentacija dovoljno. Ako ti nešto nije jasno nadopuni iz knjige. I trebate razumjeti šta učite, a ne napamet. Kako ćeš znati išta nadopuniti, zaokružiti ili staviti točno i netočno kada ne razumiješ. Zadatak s troškovima treba i grafove.
A koliko treba učiti.....nekome je trebalo 2 tjedna, nekome 3, netko je učio mjesec dana pa nije prošao...... :popcorn:

zato je veliki broj položija ovaj ispit,daj molim te da su bili prijašnji ovakvi ispiti onda nebi njih četrdesetak položilo nego petero kao sada.Velik broj nas je pisao i ovaj put????

Koliko si ti puta pisao/la ispit iz političke, jesi li prošli put?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2011 11:25 
Aktivan

Antena007 je napisao/la:
bik20 je napisao/la:
Antena007 je napisao/la:

Koliko si ti puta pisao/la ispit iz političke, jesi li prošli put?

Ovo mi je drugi put,ali znam kakav je ispit bio i kad nisam prvi put pristupila .Komentare najače daju oni kad polože!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2011 16:02 
Aktivan

Mislim da onaj tko položi ne ostavlja više komentare na ovu temu, a iz ovog moga 'Kažu da je iz prezentacija dovoljno' si mogla zaključiti da nisam ni ja prošla. Rekla sam samo da treba učiti s razumijevanjem. Ja ne vjerujem da je itko toliki mozak da nauči političku u 5 dana. A ti se uhvati knjige, a ne tu kukaš da promijeni ispit. Bilo koji ispit da ona da opet će se netko žaliti. Pa prihvati situaciju kakva je. Ni meni se ovo ne sviđa ali što ću. Ostaje mi samo učiti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2011 06:52 
Aktivan

Antena007 je napisao/la:
Mislim da onaj tko položi ne ostavlja više komentare na ovu temu, a iz ovog moga 'Kažu da je iz prezentacija dovoljno' si mogla zaključiti da nisam ni ja prošla. Rekla sam samo da treba učiti s razumijevanjem. Ja ne vjerujem da je itko toliki mozak da nauči političku u 5 dana. A ti se uhvati knjige, a ne tu kukaš da promijeni ispit. Bilo koji ispit da ona da opet će se netko žaliti. Pa prihvati situaciju kakva je. Ni meni se ovo ne sviđa ali što ću. Ostaje mi samo učiti.

Svaka čast!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2011 20:16 
Početnik

Antena007 je napisao/la:

AMEN!!! :rambo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2011 23:55 
Aktivan

jeli ispit u 9?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2011 15:50 
Početnik

Ljudi molim vas, ako neko zna u koliko je sati sutra pismeni iz politicke neka napise. hvala puno!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2011 17:02 
Početnik

U 9 sati, bar tako pise u prijavi na Studomatu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2011 17:46 
Početnik

Crnobijela je napisao/la:
Ljudi molim vas, ako neko zna u koliko je sati sutra pismeni iz politicke neka napise. hvala puno!

u 9,tako je prošli tjedan rekla prof
uvijek je u 9

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2011 15:22 
Početnik

kad će bit usmeni onima koji su danas pisali???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2011 18:20 
Aktivan

rezultati su u pon,pa ce usmeni bit nekad iduci tjedan,mislim da je spominjala sridu..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2011 19:40 
Aktivan

shark32 je napisao/la:
rezultati su u pon,pa ce usmeni bit nekad iduci tjedan,mislim da je spominjala sridu..

ko je pisao jel vam bilo teško,baš me zanima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2011 22:43 
Aktivan

paaa tablica troska je bila puno laksa nego prosli put,jednostavnija..ne znam meni osobno je bilo lakse nego prosli put,mada je jos uvik bilo nekih pitanja,citas i ne znas sat oce..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2011 22:56 
Početnik

shark32 je napisao/la:

hvala puno :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2011 07:00 
Aktivan

shark32 je napisao/la:
paaa tablica troska je bila puno laksa nego prosli put,jednostavnija..ne znam meni osobno je bilo lakse nego prosli put,mada je jos uvik bilo nekih pitanja,citas i ne znas sat oce..

i meni isto, ne znaš šta ona traži ,zaokruživanja dvosmislena.....i nešto naravno šta nema iz slajdova njenih....!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2011 10:31 
Početnik

Ja ne znam sta bi mislila tj. na cemu sam. Mislim da sam ok napisala, ali su pitanja bila takva da nisi siguran jesi li dobro napisao ili ne, jesi li nesto slucajno zeznija i sl. Tako da se iskreno nadam prolazu, ali ko zna... Pitanja su bila u tri grupe: prva je samo oznaciti tocno ili netocno, druga je nadopuna recenica, a treca je zaokruzivanje. Tablice su bile lagane, a ona druga je bila ista u obe grupe ja mislim. Uglavnom izracuni VC, FC, AVC,AFC,.. Graf nisam znala. Trebalo je nacrtati pokriće troška koliko se sjećam i obilježiti slovima sta je sta... Rezultati u pon, a usmeni u srijedu. Tako je rekla...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2011 11:01 
Aktivan

kad je rekla da će biti usmeni,dali se netko čuo sa njom ,molim Vas puno mi je važno jel u utorak nikako ne mogu u Split a zadnji put su rezultati bili u ponediljak a usmeni odmah sutradan!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2011 22:04 
Aktivan

a jel neko zna koliko ih je proslu usmeni prosli put?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2011 00:09 
Aktivan

shark32 je napisao/la:

samo njih pet

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 11:53 
Početnik

Ej ljudi rekla je danas objavit rezultate pismenog, a nista nema na stranicam faksa. Jel neko bija mozda do njenog kabineta? Jel objavila rezultate igdi???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:20 
Početnik

bik20 je napisao/la:
shark32 je napisao/la:

samo njih pet

sto ih nije samo toliko proslo i pismeni

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:20 
Početnik

bik20 je napisao/la:
shark32 je napisao/la:

samo njih pet

objavila je rezultate, 15ak ljudi je proslo, jedna 3ca ostalo dvice

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:24 
Aktivan

seksburekrokenrol je napisao/la:
bik20 je napisao/la:
shark32 je napisao/la:

samo njih pet

sto ih nije samo toliko proslo i pismeni

sestero ih je prosli put proslo pismeni

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:26 
Aktivan

rezultati nisu na stranici objavljeni???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 12:31 
Aktivan

bik20 je napisao/la:

http://www.pravst.hr/novosti.php?p=11&s=608
28 proslo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 21:09 
Aktivan

shark32 je napisao/la:
bik20 je napisao/la:

28 proslo

koliko ih je otprilike pisalo,baš me zanima prolaznost

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 22:52 
Aktivan

bik20 je napisao/la:
shark32 je napisao/la:
bik20 je napisao/la:

28 proslo

koliko ih je otprilike pisalo,baš me zanima prolaznost

Bili smo u 2 ucionice,dosta nas je bilo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 18:55 
Početnik

izvanredan sam student tek upisao i nekako mi se cini da cu izaci prvo na ovaj ispit sa 1 godine u 12 pa me zanima iz cega da ucim i kako se odvija ispit za izvanrdne....hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 19:26 
-Admin-

rimsko je napisao/la:
izvanredan sam student tek upisao i nekako mi se cini da cu izaci prvo na ovaj ispit sa 1 godine u 12 pa me zanima iz cega da ucim i kako se odvija ispit za izvanrdne....hvala

Kolega procitajte cijelu temu i tek onda ako Vam nesto nije jasno pitajte. Vidim da ste novi, al nekakav red treba i na prvoj godini postojati. Sve Vam je vec i previse puta objasnjeno na prethodnim stranicama.
:thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 20:41 
Aktivan

rimsko je napisao/la:

Pročitaj svakako postove na ovoj temi, naročito zadnju godinu dana jer je došlo do promjene profesora pa je i ispit sasvim drukčiji, tj. teži.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2011 21:18 
Aktivan

ana mupet je napisao/la:
rimsko je napisao/la:

Pročitaj svakako postove na ovoj temi, naročito zadnju godinu dana jer je došlo do promjene profesora pa je i ispit sasvim drukčiji, tj. teži.

kolege su u pravu, ovaj ispit je od ove godine postao jako teži jer je pismeni ispit prof. Boban zahtijevan i jaaakooo težak.Naime osim njenih slajdova tu su i druge literature koje ona ubaci u ispit.Studenti su na ovoj godini muku mučili sa pismenim i još puno njih ga nije položilo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 11:01 
Aktivan

Evo jedan savjet od mene za buduće kolege i za kolegij. Sve što se piše na ovom forumu je subjektivna procjena pojedinca, a ne realno stanje. Naime kolegij je sigurno zahtijevniji nego u prof. Crnkovića, ali profesorica jedna dama, odmjerena i korektna osoba. Ja sam doslovno ispit spremila u 5 dana prekidanog učenja, a za usmeni jednom pročitala. Sretno budućim generacijama,a Marija Boban, ma carica!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 12:01 
Aktivan

Ne osporavan tvoje mišljenje niti sad želin svađu, meni je isto bila predobra na usmenom ispitu, ali sva ona procedura za doć do tog usmenog je smišna. Ispit postaje sve teži kako vrime prolazi, pismeni je pretežak, ee lako je doć na usmeni i samo obranit ocjenu, al za doć do toga...
Tako da, i tvoje je mišljenje procjena pojedinca. (opet naglašavam, ne napadan! :mrgreen: )
Najvećim problemom, bar kad sam ja polagala u 6. mj, , smatram nedostatak vrimena. Napisala san "na knap" 4 pitanja, rješila zadatak, i srića to je bilo za 2. :?
Ee sad ko je malo manje učija, pa dok se siti definicije, pa nju primjeni na to pitanje, jer nikad nije bila samo definicija, nego uvik nešto šta sam moraš definirat, jer ona ka traži "logičko zaključivanje"
Ona je po meni malo previše uživljena u to šta radi. Ok, svi imamo ambicije, al ono... :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2011 13:44 
Početnik

Kako je rekla kolegica, kolegiji je posta zahtjevniji i to je to. Tko uči, neće imati nikakvih problema, u to budite sigurni...
Ovo je definitivno jedan od lakših ispita na 1.godini (činjenica, ma što god govorili :mrgreen: ).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 pro 2011 10:30 
-Admin-

Obavještavaju se studenti da će se ispit na kolegiju „Politička ekonomija“ održati 13. 12. 2011.g. u 14h u dvorani 9.
Dr. sc. Andrija Crnković
Mr. sc. Marija Boban
http://www.pravst.hr/novosti.php?p=11&s=674

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 555 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: