Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 04 lip 2026 08:27.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prijemni
PostPostano: 09 ožu 2009 02:44 
Josephine je napisao/la:
Recimo to ovako, meni je jako draga pa mi to bas i ne pomaze :mig:

Tu sam vidjela da piše da ne postoji zbirka pitanja za 2009.zar je to oduvijek tako ili?Zar ću morati nabaviti sve knjige iz gimnaz.i to bubati' :oops: :s

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2009 08:16 
ajme meni.......sad me svega ovoga pomalo i strah............samo mi se čini da treba pripremiti puno strpljenja i živaca

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ožu 2009 16:56 
Forumaš

Gost je napisao/la:
Meni je povijest dosta slaba i ne volim je da li bi to mogao biti problem na faksu?

ako je tako onda sta se tice prve godine imas 2 predmeta koja ti se nikako nece svidat -opca pravna povijest i hrv. pr. povijest .... ali uci se iz skripte, prof. nesto izbaci, nije problem proc .... :thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ožu 2009 22:04 
e da i zanima me još jedna stvar ......čula sam da osobe iz upravne škole dobivaju neke dodatne bodove pri upisu pa jeli to istina molim odgovor ! hvala :grin: :grin:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ožu 2009 23:41 
Forumaš

Gost je napisao/la:
e da i zanima me još jedna stvar ......čula sam da osobe iz upravne škole dobivaju neke dodatne bodove pri upisu pa jeli to istina molim odgovor ! hvala :grin: :grin:

NE ! ...mislin da cak prijemni prati ugl. program gimnazija ...ali kasnije kad se upises i krenes studirat -tu su ovi iz upravne sigurno u nekakvoj prednosti jer vec znaju par stvari vezanih za pravo, pojmove, definicije i sl...

:popcorn:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2009 09:54 
player_777 je napisao/la:
Gost je napisao/la:

NE ! ...mislin da cak prijemni prati ugl. program gimnazija ...ali kasnije kad se upises i krenes studirat -tu su ovi iz upravne sigurno u nekakvoj prednosti jer vec znaju par stvari vezanih za pravo, pojmove, definicije i sl...

:popcorn:

ma i meni je bilo to malo čudno kad sam čula......ali svakako hvala :mig:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2009 12:47 
Pozdrav!Nabavila sam knjigu iz povijesti za 2 i 3 raz.gimnaz.imam neke knjige iz hrv.ali je iz trogodišnje škole.Sad me zanima da li će to biti dovoljno što se tiče ta dva predmeta?I još me zanima što bi trebala nabaviti iz filozofije i logike(ako znate naziv knjige i autora) da bez straha mogu doći na prijemni,molim vas odgovore i hvala.

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2009 14:48 
김정일

Gost je napisao/la:
Pozdrav!Nabavila sam knjigu iz povijesti za 2 i 3 raz.gimnaz.imam neke knjige iz hrv.ali je iz trogodišnje škole.Sad me zanima da li će to biti dovoljno što se tiče ta dva predmeta?I još me zanima što bi trebala nabaviti iz filozofije i logike(ako znate naziv knjige i autora) da bez straha mogu doći na prijemni,molim vas odgovore i hvala.

http://www.nasciturus.com/najnovije/vod ... plitu.html

pa onda pritisnut ctrl+f

Iz čega je najbolje učiti za prijemni?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ožu 2009 11:35 
Veteran

ja sam učila hrvatski i povijest iz skripte od brucoša,nabavila sam je preko nekoga. a za logiku najbolje iz same knjige.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ožu 2009 11:40 
Nešto mi nije jasno,dakle kažete da one zbirke pitanja od prošlih godina ne vrijede za učenje i moramoli samo po knjigama učiti,i da li vrijede ona pitanja iz povijesti što je ponuđeno na ovom podforumu od prošle god?zašto postoje one zbirke pitanja onda? :wh

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ožu 2009 12:56 
Forumaš

najbolje je učit po knjigama, naravno da nećeš štrebat napamet sve knjige, ali treba obratit pozornost na neke važnije stvari. zato postoje zbirke i pitanja, mala je vjerojatnost da će bit baš pitanje iz nje, ali oće nešto slično, pa kad učiš i pratiš pitanja, vidiš da se iz nekog razdoblja pojavljuje desetak pitanja onda znaš da na taj dio moraš obratit više pozornosti jer će sigurno bit nešto odatle, a učiš neki dio i vidiš da nigdi nema nijedno ili jedno pitanje o tome, znaš da preko toga možeš samo priletit. Kad bi oni izdali zbirku sa točnim ispitnim pitanjima mogli bi slobodno ukinit prijemni, jer di je smisao? To su samo ogledna pitanja da znaš o čemu se radi općenito.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ožu 2009 19:24 
Hoće li bit koristi da naučim ova pitanja iz povijesti s prijemnih s prošle godine,našla sam na ovom forumu što ih je inso stavio,ja sam završila školu prije par god, i to trogodišnju,pa sam ove god polagala razliku predmeta četverogodišnje škole(HOĆE TO BIT PROBLEM)?kojim redom uopće krenuti učiti,sva sam zbunjena,btw.izvanredno ću,da li je tako lakše upasti ili svejedno?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ožu 2009 21:21 
No life

Gost je napisao/la:
Hoće li bit koristi da naučim ova pitanja iz povijesti s prijemnih s prošle godine,našla sam na ovom forumu što ih je inso stavio,ja sam završila školu prije par god, i to trogodišnju,pa sam ove god polagala razliku predmeta četverogodišnje škole(HOĆE TO BIT PROBLEM)?kojim redom uopće krenuti učiti,sva sam zbunjena,btw.izvanredno ću,da li je tako lakše upasti ili svejedno?

izvanredno sigurno upadas
imas prakticki 3 pokusaja (1. ,2. i 3. upisni rok) a svaki put ti budu ista pitanja. Redovna se mjesta popune odmah na prvome roku a vanredni mogu upisat i na druga dva roka.

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2009 16:46 
ja imam oko 400 pitanja samo iz povijesti,što od prošlih godina što od toga šta sam nakupila skripte po netu,sad nije valjda moguće da ta sva pitanja prođem i da ne prođem prijemni???Hoće li to bit dovoljno bar za prijeći prag??' :( :( Nekako je lakše zapamtit pitanja nego sad učiti lekcije iz knjiga

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2009 23:03 
Aktivan

Molim vas recite što mislite,imam prijemne od 2001 do 2004 stari testovi su to,da li postoji mogućnost da će mi za 2009 biti bar 30 istih pitanja kao sa tih prošlih,molim vas odgovor.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2009 23:31 
No life

Točkica je napisao/la:
Molim vas recite što mislite,imam prijemne od 2001 do 2004 stari testovi su to,da li postoji mogućnost da će mi za 2009 biti bar 30 istih pitanja kao sa tih prošlih,molim vas odgovor.

nece 30 , uglavnom ti se zadnjih godina uvjek mjenjalo 20ak pitanja a ostala bi bila kao prethodna godina ili ona prije. Da imas iz 2006 ili novije dobro bi ti doslo alo to ti je ipak malo staro za garantiran prolaz

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2009 14:16 
Forumaš

Točkica je napisao/la:

Iz vlastitog iskustva,nabavi skriptu u koprinici preko puta faksa,nije velika a ni skupa i ima ti na kraju primjerak testa...iz toga će ti definitivno nešto bit...meni je bija isti test ko taj primjerak šta san imala u skripti, i bez problema san upala na redovno. bravo ja :lol:

kolege živili :cheers :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2009 14:51 
Forumaš

izgubljenaST je napisao/la:
Točkica je napisao/la:

Iz vlastitog iskustva,nabavi skriptu u koprinici preko puta faksa,nije velika a ni skupa i ima ti na kraju primjerak testa...iz toga će ti definitivno nešto bit...meni je bija isti test ko taj primjerak šta san imala u skripti, i bez problema san upala na redovno. bravo ja :lol:

kolege živili :cheers :mrgreen:

evo, ponovit cu ...

i meni je bilo dosta stvari iz proslih prijemnih na ispitu.... samo sta ja tukac to prosa tek tako na brzinu razmisljajuci logicki: ako je bilo prosle godine nece se ponovit i ove ...ali KRIVO ..pitanja se stvarno ponavljaju .... :wh , mutno mi je tu nesto :?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2009 23:18 
Ima li za kupit test s prijemnog od 2007/2008??HVALA

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2009 01:42 
u Jugi su govorili;
:happpppppy ako si toliko glup, da se nemoš upisat u niti jedan fax u državi, onda otiđi na pravo, tamo češ uvik nać misto!! :happpppppy

valjda se stvar sad prominila s ovom Bolonjom... :seewhy

Tko zna?! :3

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2009 13:48 
No life

kosmos je napisao/la:
u Jugi su govorili;
:happpppppy ako si toliko glup, da se nemoš upisat u niti jedan fax u državi, onda otiđi na pravo, tamo češ uvik nać misto!! :happpppppy

valjda se stvar sad prominila s ovom Bolonjom... :seewhy

Tko zna?! :3

jedno je upisat, drugo zavrsit....

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 12:33 
Može li netko odgovoriti na moje pitanje,ima li i gdje točno kupiti prošlogodišnji test s prijemnog,koja kopirnica gdje se nalazi i u koliko sati doči,molim detaljno opisati jer nisam iz St. :please:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 15:19 
je li mozda ko zna di mogu nabavit primjere prijemnih ili neke skripte za upis na pravo....??

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 15:43 
Početnik

ja zavrsavam turisticku i veliki mi problem stvara filozofija i povijest...
logika je lagana, ugl to je zakljucivanje...
ima li ko mozda kakve skripte ili knjige za pripremit se??
ili di mogu nabavit kakve primjere prijemnog, cula sam da vecinom budu ista pitanja???

btw na koji se nacin boduje??? :sok:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 15:45 
Početnik

i koja je to kopirnica koju svi spominju??
sta, kako, di ??? :mrgreen: :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 17:29 
Aktivan

noyes_1990 je napisao/la:

dođi do ulaza na faks onda priđi cestu priko puta(nemoj priko semafora), onda ćeš se spustiti par stepenica nakon što si proša cestu, vidit ćeš dućan, i onda ćeš vidit do dućana kopirnica di piše sa dva lika koja su ispala iz nekog filma, onaj sa sa dužon koson mi je luđi :ROFL

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2009 21:38 
jel ta kopirnica radi popodne?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2009 13:08 
Početnik

BrucošZD je napisao/la:
noyes_1990 je napisao/la:

dođi do ulaza na faks onda priđi cestu priko puta(nemoj priko semafora), onda ćeš se spustiti par stepenica nakon što si proša cestu, vidit ćeš dućan, i onda ćeš vidit do dućana kopirnica di piše sa dva lika koja su ispala iz nekog filma, onaj sa sa dužon koson mi je luđi :ROFL

aha, hvala... a je li možda znaš kakve se cijene kreću??? je li skupo???

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2009 21:06 
Početnik

ma nije ti skupo, svega 30 kn. A ovako je izgleda prijemni 2002.:
download/file.php?id=93&mode=view

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 tra 2009 11:25 
Početnik

vikiviki je napisao/la:
ma nije ti skupo, svega 30 kn. A ovako je izgleda prijemni 2002.:
download/file.php?id=93&mode=view

ozbiljno? ajme ludilo onda.. ja sam čula da čak dođu 200 kn... :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2009 14:55 
Molim vas neka mi netko reče gdje mogu nabaviti prošlogodišnji prijemni u onoj skriptarnici nema :please:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2009 19:54 
pa dajte zašto nitko ne odgovori,pa vi ste studenti tko će znati bolje od vas di se to može nabaviti,pa čemu služi ovaj forum,ako ne znate recite,ne znamo ali bar nešto odgovorite,ZAR SE STVARNO NIGDJE NE MOŽE NABAVIT OVAJ PROŠLOGODIŠNJI TEST?IMA LI KOJA DRUGA KOPIRNICA GDJE DRŽE TAKVE STVARI,U OVOJ DO FAKSA NEMA MISLIM

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2009 20:50 
No life

a sta ce ti 500 studenata napisat svi da ne znaju.
To bi se neko trebao sjetit prije pisanja svog prijemnog pa prepisat pitanja za iducu generaciju. A i ako je to netko napravio, napravio je za nekog svog pa bi djeljenje okolo samo stvorilo vecu konkurenciju tom njegovom. Tako da neces to uspjet nabavit na ovaj nacin.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 02:11 
nekistudent je napisao/la:
a sta ce ti 500 studenata napisat svi da ne znaju.
To bi se neko trebao sjetit prije pisanja svog prijemnog pa prepisat pitanja za iducu generaciju. A i ako je to netko napravio, napravio je za nekog svog pa bi djeljenje okolo samo stvorilo vecu konkurenciju tom njegovom. Tako da neces to uspjet nabavit na ovaj nacin.

dakle to nema u skriptarnici na faksu?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 02:20 
Čula sam ovdje da amabalis spominješ kako si se pripremala po skriptama za prijemni,kakve su to skripte

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 13:49 
Forumaš

Gost je napisao/la:
Čula sam ovdje da amabalis spominješ kako si se pripremala po skriptama za prijemni,kakve su to skripte

to su vjerovatno skripte sa 4 predmeta koja su ti na prijemnome (hrv,pov,fil i log) -skraceno gradivo srednje skole !

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 21:57 
Aktivan

player_777 je napisao/la:
Gost je napisao/la:

to su vjerovatno skripte sa 4 predmeta koja su ti na prijemnome (hrv,pov,fil i log) -skraceno gradivo srednje skole !

Mogu li se onda pripremati i po bilježnicama,hoće bit korisno,hvala.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 22:02 
Forumaš

Gost je napisao/la:
pa dajte zašto nitko ne odgovori,pa vi ste studenti tko će znati bolje od vas di se to može nabaviti,pa čemu služi ovaj forum,ako ne znate recite,ne znamo ali bar nešto odgovorite,ZAR SE STVARNO NIGDJE NE MOŽE NABAVIT OVAJ PROŠLOGODIŠNJI TEST?IMA LI KOJA DRUGA KOPIRNICA GDJE DRŽE TAKVE STVARI,U OVOJ DO FAKSA NEMA MISLIM

a šta će ti prošlogodišnji test,ak učiš iz nekakvih skripta/knjiga ili štagod već to bi ti bilo to... mozda jedino ako zelis znat koncept prijamnoga i sl...inače mislin da nećeš imat velike koristi od primjerka prošlogodišnjeg testa...i baj d vej bija ti je isti test ka i 01./02. (barem mojoj grupi); a njega ima u kopirnici.

pa moze, al moje mišljenje je da ti je lakse sa skriptom :)

kolege neradnici :cheers :happpppppy

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2009 22:45 
izgubljenaST je napisao/la:
Gost je napisao/la:

a šta će ti prošlogodišnji test,ak učiš iz nekakvih skripta/knjiga ili štagod već to bi ti bilo to... mozda jedino ako zelis znat koncept prijamnoga i sl...inače mislin da nećeš imat velike koristi od primjerka prošlogodišnjeg testa...i baj d vej bija ti je isti test ka i 01./02. (barem mojoj grupi); a njega ima u kopirnici.

pa moze, al moje mišljenje je da ti je lakse sa skriptom :)

kolege neradnici :cheers :happpppppy

joj pa nemam skriptu :gaaaah: zato sam i pitala jel mogu po bilježnicama,hvala na odgovorima :cheers

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2009 17:42 
Početnik

kako doć do tih skripti??? ima li ko za prodat ili posudit da fotokopišem????

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: