Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 24 svi 2025 14:07.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 168 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 18 lip 2010 20:24 
Forumaš

ovako ti je novi sistem: svi predmeti su jednosemestralni, svaki predmet je 8 bodova, i u svakom semestru imaš jedan seminar koji nosi 6 bodova

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2010 20:33 
Početnik

ichh je napisao/la:
ovako ti je novi sistem: svi predmeti su jednosemestralni, svaki predmet je 8 bodova, i u svakom semestru imaš jedan seminar koji nosi 6 bodova

hvala! cu moci sad odradit ta oba seminara? :/

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2010 20:48 
Forumaš

hani je napisao/la:
ichh je napisao/la:

Mi smo ih morali pisat(ja san redovna, ali morali su i izvanredni) ali iz političke smo svi dobili potpis bez seminara. Najbolje ti je zvat referadu pa pitat

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2010 21:11 
Početnik

ichh je napisao/la:
hani je napisao/la:
ichh je napisao/la:

Mi smo ih morali pisat(ja san redovna, ali morali su i izvanredni) ali iz političke smo svi dobili potpis bez seminara. Najbolje ti je zvat referadu pa pitat

ona teta u referadi se uvik izvice na mene kad zoven :wh ma tila sam pitat postoji li koji rok do kad oni moraju biti predani il vrijedi do kraja godine ka i sve? btw, jos uvijek je 30 bodova za drugu god dovoljno?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2010 21:16 
Forumaš

hani je napisao/la:
ichh je napisao/la:
hani je napisao/la:
ichh je napisao/la:

ona teta u referadi se uvik izvice na mene kad zoven :wh ma tila sam pitat postoji li koji rok do kad oni moraju biti predani il vrijedi do kraja godine ka i sve? btw, jos uvijek je 30 bodova za drugu god dovoljno?

Za bodove mislin da je 30 bodova. A rok je do kraja godine, to je bitno kad ideš upisivat drugu radi bodova,mada su profesori rekli da je bolje predat do kraja 5 mjeseca zato što kasnije su ispiti i tako to, al rok je do kraja godine.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 15:14 
Aktivan

Moželi mi itko savjetovati dali je bolje da upišem 3 godine redovno ili 5 godina vanredno...Zbog toga sto imam sumnje prema vanrednome da je mnogo teže..??Hvala

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 21:00 
Sega mega kul forumaš

ivaana26 je napisao/la:
Moželi mi itko savjetovati dali je bolje da upišem 3 godine redovno ili 5 godina vanredno...Zbog toga sto imam sumnje prema vanrednome da je mnogo teže..??Hvala

ako mislis na strucni koji traje 3 godine,ja mislin da je on puno laksi,od 5,.a pak razlika redovo i izvanredno,je bolje vanredno(ako ti netrebe iksica i te pogodnosti) jer imas vise rokova,i sa prof se lakse dogovrit da dodes odg na konzultacije i kad nije ispitni rok,.
samo stavi na vagu sta ti je vaznije,.i eto odgovora

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 22:28 
Aktivan

aha hvala...jel ja sam mislila upisat nakon tri svejedno jos plus 2 al su mi rekli da moran i neku razliku polagat da bi postigla sta i oni sa 5...tako da sam sigurna da zelim radije 5 al me plasi taj vanredni zbog toga sto nemam kolokvije predavanja a ta iksica i takve stavri mi nisu bitne...jel mi neki govore da je mnogo teže vanredno da je bolje da idem redovno 3 pa jos upisem dvi.... još samo nešto dali znate jeli moguće se kasnije pribaciti sa vanrednog na redovni...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 22:44 
Sega mega kul forumaš

na predavanja mozes slobodno dolazit,to uopce nije upitno,iako imas i nekih misec dana predavanja samo za vanredne,.na kolokvije mozes izlazit u doggovoru sa profesorom,. te +2 god jos nisu otvorene u st,a i to nema veze sa ovim od 5,.ako bi se tila tako prebacit na ovaj,onda bi morala prvo 2 godine slusat i polozit samo razliku predmeta,pa onda jos 2 godine dalje nastavit,.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 22:54 
Aktivan

znaci definitivno mi se vise isplati ic 5 god...a to za pribacit na redovno sa vanrednog neki mi kazu da je neki prosjek potreban...hvala punoooooo :)))) iako mi ovo sta kazes na vanrednom i ne izgleda nesto puno teze od redovnog

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 22:58 
Sega mega kul forumaš

vanredno i redovno ti doden na isto,neki cak misle da su profesori popustljiviji prema vanrednima,.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2010 23:10 
Aktivan

aaaaa falaaa punooo...puno mi je pomoglo..:)))

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 srp 2010 16:07 
Početnik

Ovako, imam par pitanja i bio bih zahvalan da mi netko pojasni!!!
Ponavljam prvu godinu.
Ostali su mi još rim, soc i teorija. Jel mogu upisati drugu godinu, a da prenesem rim??
Jel moram pisati seminare i tko mi to treba reć ili sam odabirem profisora???
Ja po svom bodovanju imam maks 35 bodova, a ukoliko ne položim rim, nemogu upisati drugu godinu i letim s faksa ili???

Hvala

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 srp 2010 07:09 
Aktivan

picekmp je napisao/la:
Ovako, imam par pitanja i bio bih zahvalan da mi netko pojasni!!!
Ponavljam prvu godinu.
Ostali su mi još rim, soc i teorija. Jel mogu upisati drugu godinu, a da prenesem rim??
Jel moram pisati seminare i tko mi to treba reć ili sam odabirem profisora???
Ja po svom bodovanju imam maks 35 bodova, a ukoliko ne položim rim, nemogu upisati drugu godinu i letim s faksa ili???

Hvala

Ako si izvanredni student, upisuješ ponovno nepoložene predmete i sa druge godine izabereš predmeta za onoliko bodova koliko si riješio sa prve. Nijedan predmet nije sam po sebi uvjet, nego su uvjet bodovi. Ako si redovni student, mislim da ne možeš po treći put upisivati nepoložene predmete, ali zato možeš prići na izvanredno tako da o "letu s faksa" nema govora.
Ove godine svi moraju pisati seminare (i izvanredni), a priča ti je sljedeća: odeš u referadu da ti udare pečate za seminare; napišeš seminar iz rimskog prava tako da više-manje prepišeš iz knjige prof. Šarac neku temu (8-10 str. je dosta), odneseš to profesorici i ona ti u onaj pečat potvrdi da si predao seminar: za drugi seminar zamoliš prof. Šinkovića da ti potvrdi da si mu predao seminar, što on navodno radi, jer je to bila praksa prof. Crnkovića koji je na bolovanju. Svaki seminar nosi po 6 bodova pa to svakako triba riješiti. Naravno, ako ne uspiješ dobiti potpise za seminare na ovaj način, moraš kontaktirati po jednog profesora iz svakog semestra i onda ti on da temu o kojoj moraš pisati.
Ne znam kako ti brojiš bodove, ali ove godine ti svi predmeti nose po 8 bodova i dva seminara po 6, što je ukupno 60 bodova. :grin:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2010 09:29 
Aktivan

moze mala pomoc? prebacujem se sada u split, izvanredni sam student. cula sam da izvanredni studenti imaju neke dodate rokove, da li je to istina? zanimaju me i predavanja, za izvanredne oni ne pocinju kada i redovnima, ili? puno hvala na odgovorima, i oprostite na mojoj zbunjenosti :oops:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2010 19:52 
Sega mega kul forumaš

na kućnu adresu ćeš dobit raspored predavanja za vanredne studente,ali racunaj da ti to bude tamo kroz 12 misec i 1.

rokove imas u 12,2,4,6(dio 7-og) i 9.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2010 10:22 
Aktivan

maritim hvala puno :thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2010 14:02 
Početnik

Molim vas, je li tko zna kad počinju predavanja za izvanredne studente prava? Na stranici fakulteta ništa nije objavljeno :whyowhy:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2010 15:13 
Sega mega kul forumaš

Mica je napisao/la:
Molim vas, je li tko zna kad počinju predavanja za izvanredne studente prava? Na stranici fakulteta ništa nije objavljeno :whyowhy:

a da je bilo procitat dva posta povise sebe?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2010 15:38 
Početnik

Jel izvanredni studenti moraju ici na predavanja? Iz slavonije sam, pa ako bi kao izvanredan upisao u splitu diplomski 4 i 5 godinu, jel bi bilo dovoljno doci samo na ispitne rokove i zadnji dan predavanja po potpise?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2010 15:54 
Sega mega kul forumaš bez života

Dekan je napisao/la:
Jel izvanredni studenti moraju ici na predavanja? Iz slavonije sam, pa ako bi kao izvanredan upisao u splitu diplomski 4 i 5 godinu, jel bi bilo dovoljno doci samo na ispitne rokove i zadnji dan predavanja po potpise?

ne moraš dolazit ni na predavanja ni po potpise. samo na ispite ;)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2010 16:34 
Početnik

Zs je napisao/la:
Dekan je napisao/la:

ne moraš dolazit ni na predavanja ni po potpise. samo na ispite ;)

ako je tako onda super, čisto iz ekonomskih razloga! :happpppppy

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lis 2010 17:01 
Početnik

maritim je napisao/la:
na kućnu adresu ćeš dobit raspored predavanja za vanredne studente,ali racunaj da ti to bude tamo kroz 12 misec i 1.

Je li ovo sigurno?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lis 2010 20:29 
Početnik

Nicole9 je napisao/la:
maritim je napisao/la:

Je li ovo sigurno?

Je.Na adresu ti stigne pošta s faksa koja sadrži nekakvu knjižicu s osnovnim informacijama o studiranju,ispitne rokove i na kraju raspored s predavanjima za vanredne studente (tablica s predmetima,datumima predavanja i kraticama predmeta ,npr OKP,OGPP...).
Predavanja su lanjske godine (akademska godina 2009/2010) bila oko 11-og miseca (sredine ili kraj :notsure:) pa do sredine prvog miseca (oko 12.1 ili 13.1 su bila gotova).

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2010 18:20 
Početnik

Mst je napisao/la:
Nicole9 je napisao/la:
maritim je napisao/la:

Je li ovo sigurno?

Je.Na adresu ti stigne pošta s faksa koja sadrži nekakvu knjižicu s osnovnim informacijama o studiranju,ispitne rokove i na kraju raspored s predavanjima za vanredne studente (tablica s predmetima,datumima predavanja i kraticama predmeta ,npr OKP,OGPP...).
Predavanja su lanjske godine (akademska godina 2009/2010) bila oko 11-og miseca (sredine ili kraj :notsure:) pa do sredine prvog miseca (oko 12.1 ili 13.1 su bila gotova).

Hvala! :thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2010 16:15 
Aktivan

Mst je napisao/la:
Nicole9 je napisao/la:

a da li onda za nas vrijede kolokviji?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2010 09:08 
Forumaš

xoxo_1 je napisao/la:
Mst je napisao/la:
Nicole9 je napisao/la:

a da li onda za nas vrijede kolokviji?

Prolistaj malo temu, sve šta te zanima ćeš nać tu.
Vride kolokviji - samo se moraš dogovorit s profesorom.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 stu 2010 10:22 
Početnik

sarac :grin:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 stu 2010 11:05 
Aktivan

počne od kraja knjige za kolokvije ne znam ja sam sažvakala cijelu knjigu napr. oporuka pa šta je činidba,tot obavezno,pa pravne osobe,ne mora te uopće pitat posjed i vlasništvo i tako,super je ona meni...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2010 14:36 
Početnik

,

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2010 14:39 
Sega mega kul forumaš

pravnica_13 je napisao/la:
Je i meni je super,ali ja imam odg samo do obveznog prava..a
jel možda znaš koja su ovako ucestala pitanja za izvanredne za 1dio kolokvija -razvitak rimske pov,pravo osoba,rimski grad.postupak,stvarno pravo,

prolistaj temu rimsko pravo i sve ces tamo nac,.razumin da je kolokvij blizu ,.ali to ti nece uzet vise od pola sata,.zadnjih 7,8 strana ..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 sij 2011 14:35 
Aktivan

evo ovako tila san vas pitat,na listu kojeg smo primili pisu kada su ispitni rokovi od 31.1 do 25.2 rokovi su za prijavu su bili u dvanaesti misec,medutim ja to nissan prijavila postoji li mogucnost da ja izadem na neki ispit tad ako pitam prof da potvrdim kadu su redovnima rokovi za prijavu ili na bilo koji drugi nacin...?:)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 sij 2011 15:19 
Sega mega kul forumaš

ivaana26 je napisao/la:
evo ovako tila san vas pitat,na listu kojeg smo primili pisu kada su ispitni rokovi od 31.1 do 25.2 rokovi su za prijavu su bili u dvanaesti misec,medutim ja to nissan prijavila postoji li mogucnost da ja izadem na neki ispit tad ako pitam prof da potvrdim kadu su redovnima rokovi za prijavu ili na bilo koji drugi nacin...?:)

te prijave vride samo za stare studente koji prijavljuju priko prijavnice i ako si jedan od tih onda moras u referadu da ti oni pomognu.
...a ako si "novi" student tj.po novom programu i prijavljujes ispite priko studomata onda nema straja jer su prijave u tijeku.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 sij 2011 15:30 
Aktivan

aha novi sam student pa pitam.to san dobila postom mislila sam da san propustila rokove...falaaaa puno....:)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2011 15:27 
Početnik

pitance?
da li je moguće vanrednim studentima upisat dvije godine u jednoj ?
hvala

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2011 18:30 
Početnik

JAKOBINCI je napisao/la:
pitance?
hvala

a slusaj možes ti pravo zavrsiti i za 3 godine s time da ucis dan,noc i nije ti bitno do prosjeka , mislim samo ako si ludo ... :looool

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2011 19:45 
Početnik

barbara18 je napisao/la:
JAKOBINCI je napisao/la:
pitance?
hvala

a slusaj možes ti pravo zavrsiti i za 3 godine s time da ucis dan,noc i nije ti bitno do prosjeka , mislim samo ako si ludo ... :looool

ja ,pitam ,da li je to moguće tehnički izvedivo da se upišu dvije godine u jednoj !?
ne ,da li sam ja u stanju to napravit nego da li se mogu upisati dvije godine u jednoj ....get it?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2011 21:31 
Početnik

JAKOBINCI je napisao/la:
barbara18 je napisao/la:
JAKOBINCI je napisao/la:
pitance?
hvala

ja ,pitam ,da li je to moguće tehnički izvedivo da se upišu dvije godine u jednoj !?
ne ,da li sam ja u stanju to napravit nego da li se mogu upisati dvije godine u jednoj ....get it?

aaaaaaaaaa :looool aaaaaaaaaaaa :looool aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :looool aaaaaaaaaaaaaaa :looool aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :looool

e to ti stavrno ne znam :ajme

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 sij 2011 17:07 
Sega mega kul forumaš

JAKOBINCI je napisao/la:
barbara18 je napisao/la:
JAKOBINCI je napisao/la:
pitance?
hvala

Teorijski gledano odgovor je-da, ali zašto ono ´teorijski´, jer kada upišeš jednu godinu, pa ju položiš recimo do 2 mjeseca, onda moraš ponovno upisat drugu (tu koja je slijedi) ali je i platiti. Dakle, moguće je upisati dvije akademske godine u jednoj akademskoj/kalendarskoj, ali imaš ih platiti obje. Žišku?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 sij 2011 11:30 
Početnik

to je u redu ..naravno da moram platiti ..znači tehnički je to izvedivo .
ne znam čemu ovakvo ponašanje na normalno pitanje.mislim ,ko da smo u vrtiću

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 168 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: