Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 15 ožu 2025 05:43.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 172 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Prva godina
PostPostano: 21 pro 2007 22:52 
김정일

.........

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2008 13:53 
No life

Evo bas me danas kolegica pitala kojim redom mislim polagat ispite i sta cu ostavit za 9. misec, mislim nadam se nista da imam slobodno lito, ali posto je to malo vjerojatno...kojim redosljedom vi planirate polagat ispite do kraja godine?ili kako ste polozili proslu?Eto malo sta me zanima a malo sta mozda padne koji dobri savjet sta se ovoga tice :secret
Vjerujem da svako ima neki svoj plan polaganja pa da vidimo di su razlike,jel ih ima uopce toliko i tako.

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: Prva godina
PostPostano: 18 vel 2008 14:29 
-Admin-

Ja sam na prvoj godini prvo položila Hrv. i Opću pravnu povijest, pa Političku, Rimsko, Sociologiju, Teoriju.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2008 14:36 
김정일

Najbolja taktika je ona koja ti daje uvjet....
Prvo ides po uvjet,pa onda ostalo rijesavaj....
Znaci najlaksi moguci ispiti da bi imao uvjet,a onda poslje polako rijesavas ostalo....

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2008 14:43 
No life

pa dobro mi i nemamo uvjet za na višu godinu bar koliko sam ja razumio(ili nisam razumio :wh )
koliko bodova polozis toliko upises sa druge godine uz naravno ono sta imas jos sa prve
mislim,do sad sam polozio politicku ekonomiju,opp,iduci tjedan imam soc prvi seminar pa u 5. misecu 2. i nadam se predrok iz hpp onda :3
a 6. misec rim i teoriju koliko stignem,pa ako bog da bar jedno uredno polozit

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2008 22:58 
김정일

nekistudent je napisao/la:
pa dobro mi i nemamo uvjet za na višu godinu bar koliko sam ja razumio(ili nisam razumio :wh )
koliko bodova polozis toliko upises sa druge godine uz naravno ono sta imas jos sa prve
mislim,do sad sam polozio politicku ekonomiju,opp,iduci tjedan imam soc prvi seminar pa u 5. misecu 2. i nadam se predrok iz hpp onda :3

A nemam pojma,nama je to bilo drugacije uredeno....
Mi smo morali dati 5/7 ispita da bi mogli upisat višu godinu,inace bi upisivao parcijalu.
Jedino sto je bilo jako bitno,je da se kolokvira sociologija....
Kad prodes sociologiju,rijesio si jako velik dio prve godine....

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2008 09:59 
ona koja piše sa WC-a

gle 50 bodova ti je potrebno za upisati cijelu 2. godinu.....dakle najbolje ti je za 9.mjesec ostaviti neki ispit koji ti nosi 8 bodova...a to je u tvom slučaju socka,....
....jer primjerice ja (koji san prebjeg iz zg-a) gori nisan na 1.godini imala vannastavne aktivnosti( nego engleski koji su mi priznali kao ispit za 2. godinu tu ) i kad san došla u split na prebačaj ostale su mi 2 povijesti nepoložene što bi značilo da san imala 50 bodova....ali zbog vannastavnih san imala 48 bodova te san ipak upisala 2.godinu ali nisan mogla upisati nešto što je iznosilo 12 bodova
...dakle ćim imaš manje od 50 bodova upisuješ manjak predmeta,...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2008 12:59 
No life

a vidis,znam ja za to sa 50 bodova i vise ali kod nas je to malo vjerojatno, svi poloze politicku ekonomiju i izvannastavne bez truda, opp i hpp se isto uglavnom polozi bez problema a soc je najpametnije priko kolokvija rijesit tako da na kraju ipak ostanu rim i teorija, mislim moze neko sad rec da se ostavi hpp ili opp ali to i nema bas smisla kad se ti ispiti daju u tjedan dana naucit.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2008 16:29 
ona koja piše sa WC-a

da znam, meni je to u zagrebu bilo teže pa mi je dobro došlo tu,jer je lakše za položit
.....i da san ja tu bila na 1.godini rješila bi odma hpp i opp....
da je po meni....ja bi prije rim nego teoriju...jer mi je ta teorija tako bila dosadna,dok mi je rim super lega iako se ne može reći da nije težak,dosta je interesantniji.....ti planiraš socku u 5.mjesecu jel??? i onda ti ostaju rim i teorija......pa lipo do kraja 6. ući rim.....i izađi i onda teoriju u 9.mjesecu ( na prvi rok,pa ako ne bude išlo onda na drugi dio roka)..... :ROFL

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2008 19:32 
No life

a ne znam,mislim rim mi lezi,to idem i redovito na predavanja i svako malo citam stogo tako da cu to sigurno prije teorije izac ali opasno mi je nju ostavit za 9. misec, jer ako onda padnem ne mogu upisat bar 2 predmeta sa 2. godine. To ako kogo ostavi soc ko nema kolokvij,e to vec razumim ali upravo zbog te granice od 50 bodova ne bi bilo lose iskoristit 3,4 pokusaja. A ono dogovorit cu se sa jos par kolega da svi prijavimo isti dan teoriju tako da ce profesori bit prisiljeni dat nam pismeni.Mislim bar ce vecina dobit pismeni jer viskovic i nije bas nesto lud za ispitivanjem a naucit cu ona pitanja koja uglavnom budu na pismenom i sta jos stignem uz to iz teorije prava pa cemo vidit.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2008 10:47 
ona koja piše sa WC-a

a ne znam,mislim rim mi lezi,to idem i redovito na predavanja i svako malo citam stogo tako da cu to sigurno prije teorije izac ali opasno mi je nju ostavit za 9. misec, jer ako onda padnem ne mogu upisat bar 2 predmeta sa 2. godine. To ako kogo ostavi soc ko nema kolokvij,e to vec razumim ali upravo zbog te granice od 50 bodova ne bi bilo lose iskoristit 3,4 pokusaja. A ono dogovorit cu se sa jos par kolega da svi prijavimo isti dan teoriju tako da ce profesori bit prisiljeni dat nam pismeni.Mislim bar ce vecina dobit pismeni jer viskovic i nije bas nesto lud za ispitivanjem a naucit cu ona pitanja koja uglavnom budu na pismenom i sta jos stignem uz to iz teorije prava pa cemo vidit.

sritno...i nebrini,sve će to dobro proći.... :thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 vel 2008 12:23 
Veteran

koje ti seminare imaš? znan za političku..i da li se uopće može položiti hpp u predroku iako nisi seminarist,kao što smo odg opp?

ja sam namjeravala prvo položiti rim,to sam preko praznika najviše učila a i nekako mi lagano ide.sad nadam se da neću imati problema sa profesoricom zbog knjige :/ Onda mislim teoriju,naravno političku mislim idući tjedan rješiti najkasnije za dva tjedna samo moram vidit koja su pitanja zauzeta. Sociologiju mislim ostaviti za 9.mjesec kao i svi,gotovo i da ne dolazim na predavanja..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 vel 2008 13:59 
No life

sta se sociologije tice, to ni ja ne idem na predavanja,pogotovo sad kad bi samo zbog predavanja treba ic petkom na fakultet. to je nabubat i odgovarat.Hpp mi je Radic rekao da mogu doc u predrok.Sta se tice rima,to ti nisam bas siguran da neces imat problema.Nemoj dolazit na predavanja,kupi si periku za ispit pa te mozda ne prepozna.Ako imas srece upadnes kod stanicic,naravno ako se ona opet odluci radit.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2008 10:38 
Veteran

sta se sociologije tice, to ni ja ne idem na predavanja,pogotovo sad kad bi samo zbog predavanja treba ic petkom na fakultet. to je nabubat i odgovarat.Hpp mi je Radic rekao da mogu doc u predrok.Sta se tice rima,to ti nisam bas siguran da neces imat problema.Nemoj dolazit na predavanja,kupi si periku za ispit pa te mozda ne prepozna.Ako imas srece upadnes kod stanicic,naravno ako se ona opet odluci radit.

to sa perikom sam ozbiljnone razmišljala lol :D ne mogu ne doć na predavanja,trebaju mi jer mi pomažu u učenju :P ali nije loša ideja :D

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2008 00:31 
Početnik

jel iko zna sta je sa ovin rokon u trci misec za apsolvente, jel na to mogu izac i vanredni???nigdi nista ne pise

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2008 00:34 
Početnik

nista.zanemarite ovi gornji post.sve saznala!

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: ECTS bodovi..
PostPostano: 03 ožu 2008 20:17 
-Admin-

Kolege s prve godine, trebala bi nam vaša pomoć u vezi ECTS sustava bodovanja i prijenosa istih na višu godinu. Pa bih vas molila da napišete kako to sve skupa funkcionira, i to ćemo staviti u vodič za brucoše tako da imaju sve na jednom mjestu

Thanks...:)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2008 22:03 
No life

Pa vrlo jednostavno:

Ako imas manje od 30 bodova upisujes toliko bodova s druge koliko si polozio ali se i dalje vodis kao student prve godine
ako imas 30-49 bodova upisujes onoliko bodova koliko si polozio i vodis se kao student druge godine
ako imas 50-60 bodova upisujes 60 bodova sa druge godine i naravno si student druge godine
ako imas 60 bodova i prosjek od 4.5 ili vise imas pravo upisat jos 15 bodova vise
ne mozes polagat ispite sa 2. godine dok ne polozis sve sa 1.

moze bit da sam stogo falio pa ako kogo ima sta za ispravit nek kaze

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2008 22:09 
Sega mega kul forumaš

kad smo vec kod toga da li mi netko moze reci koliko ja predmeta mogu prebaciti na trecu godinu kao izvanredni student po starom sistemu?
ne znam da li su i kod nas odlucujuci bodovi ili pak neka druga shema. svako malo izadje neka nova informacija pa vis e nemam pojma sto je tocno... :roll:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 09:59 
ona koja piše sa WC-a

Pa vrlo jednostavno:

Ako imas manje od 30 bodova upisujes toliko bodova s druge koliko si polozio ali se i dalje vodis kao student prve godine
ako imas 30-49 bodova upisujes onoliko bodova koliko si polozio i vodis se kao student druge godine
ako imas 50-60 bodova upisujes 60 bodova sa druge godine i naravno si student druge godine
ako imas 60 bodova i prosjek od 4.5 ili vise imas pravo upisat jos 15 bodova vise

....isto tako prijave preko studomata i prijavnica su drugačije.....
....preko prijavnice ako se ne pojaviš na ipitu nije ti pad sve dok uistinu ne padneš i dobiješ pad u index...a kod studomata ako prijaviš,ne pojaviš se na ispitu,a nisi ga u određenom roku odjavio...e onda je to pad....

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 10:19 
김정일

mya je napisao/la:
Pa vrlo jednostavno:

....isto tako prijave preko studomata i prijavnica su drugačije.....
....preko prijavnice ako se ne pojaviš na ipitu nije ti pad sve dok uistinu ne padneš i dobiješ pad u index...a kod studomata ako prijaviš,ne pojaviš se na ispitu,a nisi ga u određenom roku odjavio...e onda je to pad....

mi nemam pojma o tom novom sistemu,zato bi bilo dobro da vi napišete par redaka o tome kako prijaviti,kako odjaviti ispite,da bi mogli to staviti u vodič

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 14:54 
No life

Pa ne znam jel tu ima neke velike filozofije:
na pocetku godine se dobije 2 broja,jedan je pin kojeg se treba promjenit nakon 1. koristenja a drugi se ne mjenja.
Link za stranicu na kojoj je studomat, se nalazi na stranici fakulteta. Na toj stranici se onda izabere samo studomat, upise ta 2 broja i onda se ima izbornik. Vecina toga jos ne radi tako da je samo moguce koristit opciju prijavi/odjavi ispit. Izabere se datum i prijavi ispit.Ispit se moze bez problema odma odjavit i to sve do 2 tjedna(ili koliko vec to vi bolje znate) prije ispita.Aj pricekajte jos malo sa pisanjem tog vodica,pa cu vam ja pomoc malo tamo kad polozim jos koji ispit.Vjerujem da su se i u nacinu ispitivanja neke stvari malo promjenile pa da damo aktualne informacije kad vec pisemo vodic

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 18:23 
Sega mega kul forumaš bez života

zanimljivo mi je se na drugim faxevima stvarno skupljaju ti bodovi...
predavanja, vježbe, kolokviji i ispit - sve se to gleda! čak im smanjuju ocjenu npr. ako nisu skupili sve bodove sa predavanja ili na kolokvijima, mogu čak ne dobiti potpis radi toga...
na tim nekim faxevima bodovi imaju smisla, kod nas je sve to "šunji-munji", a ovo s koliko bodova možeš upisat višu godinu... mislim da je to još uvijek relativno, ovisi o njihovim odlukama na sjednicama koje se naravno donose zadnji čas...
ja sam tako upisala 2. god sa 5 bod. + 1 za čuvene izvan nastavne aktivnosti :lol:
nadam se da se to sad dosta određenije.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 18:34 
Sega mega kul forumaš

Danny je napisao/la:
kad smo vec kod toga da li mi netko moze reci koliko ja predmeta mogu prebaciti na trecu godinu kao izvanredni student po starom sistemu?
ne znam da li su i kod nas odlucujuci bodovi ili pak neka druga shema. svako malo izadje neka nova informacija pa vis e nemam pojma sto je tocno... :roll:

jel stvarno nitko ne zna odgovor na ovo pitanje??? :?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 18:41 
김정일

Danny je napisao/la:
Danny je napisao/la:

Prema starom programu,mogao si prebaciti dva ispita po izboru....
Dva bilo koja ispita da budem točniji

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 20:12 
Sega mega kul forumaš

Inso je napisao/la:
Danny je napisao/la:
Danny je napisao/la:

Prema starom programu,mogao si prebaciti dva ispita po izboru....
Dva bilo koja ispita da budem točniji

tko ce ako ne inso... :thumbsup

hvala maestro... :bow

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 20:39 
김정일

http://www.nasciturus.com/najnovije/vod ... plitu.html

pa ako bi neki brucos,ili netko tko je nedavno prestao biti brucos mogao ovo malo procitati,reći što bi trebalo dodati ili bolje objasniti

hvala :welcome

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 21:43 
No life

evo "prolista" sam malo sta si napisa i ima par stvari sta ne bi bilo lose izmjeniti:
1.) prijemni ima redovito ista pitanja svake godine tako da se itekako isplati nabavit proslogodisnji ispit
2.)Politicka ekonomija je svakome 2 tko nauci definiciju(jedino ako je profesor lose volje to ne vazi) tako da se njegova predavanja ne isplati vise ic od ostalih
3.)Izbor seminara nije bas dobro obradjen.Ja bi to radije napisa vako nekako:

U 11. mjesecu svaki student bira 2 predmeta iz kojih ce ici na seminare.Prednost pri izboru imaju studenti koji su bili bolje rangirani na prijemnom.Seminari su dodatna predavanja koja su cesto povezana sa seminarskim radovima,referatima i sl. Redovito pohadjanje seminara je obvezno. Oni dakle predstavljaju dodatnu obvezu za studenta. Zbog toga valja dobro razmisliti pri izboru seminara.Evo ukratko nekoliko informacija o pojedinim seminarima:
Teorija prava i drzave:
-ovaj seminar je povezan sa dosta rada,obvezna je redovita nazocnost na seminarima.
-prije kolokvija student je obvezan polozit predkolokvij preko kojega se eliminira 80%-90% studenata.Na samome kolokviju otpadne jos jedan dio studenata.Dakle prolaznost je mala
-gradivo polozeno na kolokviju nije oslobadjajuce dakle ukoliko se ne poloze oba kolokvija odgovara se cijelo gradivo u 6. mjesecu
Rimsko pravo:
#Ove godine ga je drzala sarac pa ne mogu toliko napisat za njega
-za ovaj seminar potrebno je napisat seminarski rad te bit redovito nazocan na seminarima.
-krajem 2. mjeseca se odrzava kolokvij.Tko polozi kolokvij ima pravo izaci i na kolokvij u 5. mjesecu.
-gradivo koje se polozi u 2. mjesecu je oslobadjajuce(ja mislim ali posto nema prof. stanicic ne mogu rec sigurno)
Sociologija:
-profesor jako drzi do svog seminara tako da je za ovaj predmet potrebno ulozit dosta vremena za pripremit referat i napravit seminarski rad na osnovu knjige sa profesorovog popisa.
-kolokvij se odrzava pocetkom 3. mjeseca. Pitanja koja ce biti na ispitu se biraju sa unaprijed objavljenog popisa od 26 pitanja.Opcenito je velika prolaznost na ovome kolokviju.Oko 60% studenata polozi prvi kolokvij.
-gradivo je oslobadjajuce, a ukoliko se padne u 3. mjesecu prvi kolokvij ipak se zadrzava pravo izaci na kolokvij u 5. mjesecu i polagat drugi dio.
HPP/OPP:
-za ovaj seminar potrebno je malo truda.Obvezan je samo dolazak na seminare i jedan grupni referat kojeg iznose 4-6 studenata zajedno.
-za ove predmete nema kolokvija ali je zato moguce odgovarati cjeli predmet prije samoga roka.
Politicka ekonomija:
-za ovaj seminar nije potrebno apsolutno NISTA.Nisu obvezni dolasci niti izrada bilo kakvog rada.
-ukoliko se student odluci na drzanje referata koji se svodi na izlaganje+ispitivanje od strane profesora, ocjena dobivena na seminaru ujedno je i njegova zakljucna.
Studenti koji prvi biraju seminar uglavnom uzmu rimsko pravo i teoriju sto i nije najbolja kombinacija jer su oba kolokvija iz ovih predmeta jako zahtjevna.Moja osobno preporuka je da studenti koji nisu previse zeljni rada na seminarima uzmu politicku ekonomiju i opcu pravno povijest.Tako su se nakon prvog semestra rijesili svih obveza dolazenja na fakultet.Onim studentima koji bi htjeli nesto raditi i kojima dolazak na fakultet ne predstavlja preveliki napor preporucio bi sociologiju u kombinaciji sa politickom ekonomijom.Dakle jedan dosta zahtjevan predmet i jedan koji ne zahtjeva neke obveze od studenata. Za one bas angazirane studente isto ne bi preporucio da uzmu rim i teoriju nego da izaberu jedno od njih i uz to sociologiju ili politicku ekonomiju.
jos nekoliko rijeci o izboru seminara.Dva seminara su obvezna ali je primjerice sociologiju uz dogovor sa profesorom moguce uzeti kao 3. seminar dok to za teoriju nije moguce.Rim i politicka ekonomija ovise o raspolozenju profesora. Uzimanje OPP ili HPP kao 3. predmet se ne isplati jer je moguce i bez pohadjanja seminara u dogovoru sa profesorom izaci na predrok

4.)Ja bi jos razradio malo pitanje "sta je bolje redovno ili vanredno studirat?" jer vanredno studiranje na nasem fakultetu moze bit i dosta od koristi,pogotovo na prvoj godini di koji rok vise dosta toga znaci.Doduse ja sam jos student prve godine pa mozda i nisam u pravu sta se toga tice ....prosvjetlite me :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 21:49 
No life

e i tvoj pesimistican stav sta se tice dolaska na predavanja nece bas dobro utjecat na studente :devil
bar po meni se isplati ic na rimsko i ako zna bit jako dosadno,ali barem profa ponovi 10 puta za koje stvari baca na ispitu a i zapamti te tako da ima neke koristi od dolazenja.
teoriju i hpp/opp priznajem nema koristi dolazit
soc ima ako nisi seminarist a ako jesi onda profesora i onako vidis samo na 5 min ako ti postavi koje pitanje posli kolokvija
politicku ekonomiju je dobro ic zato sta te profesor zapamti sto znatno utjece na ocjenu

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 22:12 
김정일

e i tvoj pesimistican stav sta se tice dolaska na predavanja nece bas dobro utjecat na studente :devil
bar po meni se isplati ic na rimsko i ako zna bit jako dosadno,ali barem profa ponovi 10 puta za koje stvari baca na ispitu a i zapamti te tako da ima neke koristi od dolazenja.
teoriju i hpp/opp priznajem nema koristi dolazit
soc ima ako nisi seminarist a ako jesi onda profesora i onako vidis samo na 5 min ako ti postavi koje pitanje posli kolokvija
politicku ekonomiju je dobro ic zato sta te profesor zapamti sto znatno utjece na ocjenu

Što se tiče mog stava oko predavanja,samo sam realist :)
Čitavu prvu godinu sam bio na predavanjima,da bi na kraju skuzio da su jako velik gubitak vremena .. Rim se pogotovo nije isplatilo ici na predvanja,jer je prolaznost kod Šarac bila jako niska,i svi smo bježali od nje. Politička ekonomija je u moje vrijeme bila grozna,i masu mojih kolega je gubilo godinu radi tog ispita. Al barem nesto pozitivno promjenilo...Dodat cu za koji dan i te nadopune,ako netko ima jos koju ideju ili prijedlog,neka ga javi

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2008 23:19 
No life

znas u cemu je stvar, ako ne ides na predavanja i ta 2,3 sata dnevno iskoristis za ucenje prosa bi bez problema sa 5.0 prvu godinu ali posto ce vecina vjerovat da mogu ne ic na predavanja,umjesto toga spavat do 1,2 popodne pa tjedan prije ispita ucit i super proc,imat ce problem. Mislim ,ja sam za to da ljudi dodu na predavanja,vide kakve glupe detalje profesori pricaju i kako su naporni neki od njih,pa da mozda oni pametniji studenti skuze da nece tek tako proc godinu.Pa onda, isli na predavanja,neisli, bitno da skuze da treba isto ucit stogo.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2008 10:03 
김정일

znas u cemu je stvar, ako ne ides na predavanja i ta 2,3 sata dnevno iskoristis za ucenje prosa bi bez problema sa 5.0 prvu godinu ali posto ce vecina vjerovat da mogu ne ic na predavanja,umjesto toga spavat do 1,2 popodne pa tjedan prije ispita ucit i super proc,imat ce problem. Mislim ,ja sam za to da ljudi dodu na predavanja,vide kakve glupe detalje profesori pricaju i kako su naporni neki od njih,pa da mozda oni pametniji studenti skuze da nece tek tako proc godinu.Pa onda, isli na predavanja,neisli, bitno da skuze da treba isto ucit stogo.

Ma nije toliko problem ni u te 2-3 ure predavanja,nego u popratnim sadržajima poslje toga :mrgreen:
Uvik se ode poslje predavanja na kavu,i na kraju se kuci vratis oko 14-15 H. I citav dan ti je vec otisao i propao

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2008 10:21 
ona koja piše sa WC-a

kike je napisao/la:
zanimljivo mi je se na drugim faxevima stvarno skupljaju ti bodovi...
predavanja, vježbe, kolokviji i ispit - sve se to gleda! čak im smanjuju ocjenu npr. ako nisu skupili sve bodove sa predavanja ili na kolokvijima, mogu čak ne dobiti potpis radi toga...
na tim nekim faxevima bodovi imaju smisla, kod nas je sve to "šunji-munji", a ovo s koliko bodova možeš upisat višu godinu... mislim da je to još uvijek relativno, ovisi o njihovim odlukama na sjednicama koje se naravno donose zadnji čas...
ja sam tako upisala 2. god sa 5 bod. + 1 za čuvene izvan nastavne aktivnosti :lol:
nadam se da se to sad dosta određenije.

kako misliš da si upisala drugu godinu s 5 bodova + 1 za van.nast. aktivnosti? misliš samo si jedan ispit dala s prve ili?,isprike ako san krivo shvatila!!

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2008 10:36 
Sega mega kul forumaš bez života

upravo tako... dopustili su nam da sa samo 1 bod upišemo 2. god.
bezuvjetno, jel da...
1. generacija bolognaca - frikin pokusni kunići... rekli su da su nam se htjeli odužiti, s obzirom da nas je to zahvatilo, a oni se nisu najbolje pripremili, ma moš mislit... :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2008 15:56 
ona koja piše sa WC-a

kike je napisao/la:
upravo tako... dopustili su nam da sa samo 1 bod upišemo 2. god.
bezuvjetno, jel da...
1. generacija bolognaca - frikin pokusni kunići... rekli su da su nam se htjeli odužiti, s obzirom da nas je to zahvatilo, a oni se nisu najbolje pripremili, ma moš mislit... :mrgreen:

AHA,ja san mislila da si ti ka i ja 2006./07. upisala prvu godinu,al ti si sad tribala biti 3.godina,po tome jel?pa ako je bilo bezuvjetno,a ti si dala jedan ispit,šta si mogla upisat prošle godine?sve što nisi dala s prve i jedan ispit s 2.godine,i biti redovno 2.godina?ništa mi nije jasno,koji ludi faks!!

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2008 14:51 
Početnik

A sta je ovo?! Nitko nista ne pise s prve godine, nema nitko nikakva pitanja! A kad ono dodes na faks, svi neupuceni sa sto jednim glupim pitanjem:tipa kad pocinje ispitni rok u lipnju? :wtf

Uglavnom, sto ja htjedoh pitat:mislite li da ce malenica stvarat probleme ako njegov predmet ostavim zadnji u deveti mjesec! Cula sam da te nekad iz "dispeta" ne zeli pustit bez obzira ne znanje! Jel vi planirate ostavit soc za deveti?!
Je li itko polaga seminar, jel bilo tesko ucit, meni sociologija jos skuplja prasinu na polici! koliko vremena zahtjeva npr. u usporedbi s rimom!? hvala unaprijed, tko god da odgovori :P

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2008 15:53 
김정일

zvrk je napisao/la:
Uglavnom, sto ja htjedoh pitat:mislite li da ce malenica stvarat probleme ako njegov predmet ostavim zadnji u deveti mjesec! Cula sam da te nekad iz "dispeta" ne zeli pustit bez obzira ne znanje! Jel vi planirate ostavit soc za deveti?!
Je li itko polaga seminar, jel bilo tesko ucit, meni sociologija jos skuplja prasinu na polici! koliko vremena zahtjeva npr. u usporedbi s rimom!? hvala unaprijed, tko god da odgovori :P

To su samo priče. Al ako ikako možeš probaj proći onaj kolokvij,ne znam dal i sad postoji,i onda položit sociologiju u predroku. Ja sam se tako provukao,i poslje se iznenadio koliko je mojih prijatelja se mučilo sa tim ispitom.
Meni je na prvoj godini sociologija bila lakša od rima

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2008 19:48 
-Admin-

Ne znam koliko su se promijenile stvari od kad sam ja polagala, ali meni sociologija nije ostavila dojam kao predmet koji je težak za učenje. No, oduzima dosta vremena, jer je opširna.
Tako da je izlazak preko kolokvija svakako dobra ideja.
Rimsko mi je bilo lakše od Sociologie, i što se pripremanja i što se polaganja tiče.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 tra 2008 12:55 
Veteran

ja sam odlučila isto ostaviti sociologiju za kraj..ma ne virujem da će bit problema,ostavila sam je za 9.jer mi je preopširno..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2008 13:01 
ona koja piše sa WC-a

nemoj zezat,znači po tome mi mogu ostati ustavno (13 bodova) i građansko (13 bodova)....i mogu normalno upisati 3.godinu,al naravno u 3.godini ne smin upisati nešto u iznosu od 26 bodova jel?kako si dobija te informacije?ima li tu neki bolonjac koji je upisao 3.godinu a ima je manjak 26 bodova?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 172 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: