Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 15 stu 2024 02:26.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Ocjena
1 33%  33%  [ 16 ]
2 20%  20%  [ 10 ]
3 6%  6%  [ 3 ]
4 14%  14%  [ 7 ]
5 27%  27%  [ 13 ]
Ukupno glasova : 49
Autor/ica Poruka
PostPostano: 09 lip 2008 13:51 
김정일

Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2008 17:24 
No life

ne znam jos, rec cu vam 23. kad izadem na ispit pa je napokon upoznam

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lip 2008 08:58 
No life

stvarno profa je meni predobra. Jucer na ispitu:
Profa pita neko bezveze pitanje neku curu koja odgovara,ona ne zna, profa pita nas koji slusamo ispit, ja bubnem neku polutocnu tvrdnju ostali muce, od jednom kolegica do mene rece neku tesku glupost u smislu da je actio publiciana uvjet za pokretanje rei vindikacije ili tako nesto.
Profesorica je pogleda onako malo cudno i kaze:
kolegice, vi ste mislile izac OVAJ mjesec kod mene odgovarat?
kolegice dobro,ali stvarno DOBRO, razmislite o vasim ambicioznim planovima izlaska kod mene...

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2008 20:38 
Forumaš

Nekad o gradivu,nekad o horoskopu - zanimljiva žena.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2008 15:22 
Forumaš

ne volim profesore kod kojih ni kad naučiš ne znaš oćeš li položit, a to mi su upravo s njom dešavalo, naučila - odgovarala 30 min i pala bezveze, drugi put- sve pita isto blic pitanje, pa ovisi kako se snađeš što većina nije i prije izletiš nego što uđeš i treći put- položim a najmanje znam jer nisam od živaca ni ponovila

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lip 2008 11:28 
Početnik

iazaša danas, izija shajze, u prosjeku na 10 ljudi jedan prođe - al najviše me iznerviralo šta san vidija kako je jedan kolega/kolegica (stvarno ne namjeravan nikoga imenovat ni prozivat) ispred mene prođen/prođena sa prejadnin znanjem - kompletno zbunjen momak/cura, računan da ne mogu proć ispod dva samo ako izblebećen one nebuloze koje je on/ona navea/navela...

mislin da je problem u čestom prekidanju, postavljanju podpitanja i jednom vrlo brzom donošenju zaključaka o mom znanju (ako ne daj bože neko nije dovoljno jasan ili ne "govori kao pravnik" požalit će, uostalon kako ću govorit ka pravnik kad san tek jadni student prve godine...) - u koje san prilično siguran. Ne volin se uspoređivat sa drugima, ne slušan ispite - mislin da sve varira od osobe do osobe, ali ovo šta me danas zateklo nisan ni najmanje očekiva... strašno san se razočara :whyowhy:

evo pokušavan proć knjigu ponovno, tražin greške koje san napravija, al nije mi jasno kako san uopće napravija ijednu koliko me prekidala - ako se ovako nastavi idući put će mi samo uzet indeks, zaokružit broj 2 i poslat me vani...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2008 14:31 
Veteran

ispričavam se,ali kako netko može položiti ako ne može završiti jednu rečenicu do kraja?ponaša se nishodljivo prema ljudima i ne skriva to.jednostavno nikako ne paše.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2008 14:50 
김정일

Amabilis je napisao/la:
ispričavam se,ali kako netko može položiti ako ne može završiti jednu rečenicu do kraja?ponaša se nishodljivo prema ljudima i ne skriva to.jednostavno nikako ne paše.

Privikni se na to da će ti se uvijek od početka do kraja faksa upadati u rečenicu i pitat podpitanja....
Nije to nikakva mržnja ili sto vec,jednostavno se tako radi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2008 19:03 
Početnik

Sve mi je to jasno - i na kraju krajeva, siguran san da svi studenti prihvaćaju profesore ka autoritete koji imaju pravo postavljat se prema studentima s visine i slično jer je premalo iznimaka.

Koliko god mi se to ne sviđalo neke stvari su oduvjek bile takve (zapravo prilično san siguran da bi i ja bija nakon istog studija popraćenog tako repetitivnin poslon ima bar slično ponašanje), al puno teže mi je priznat grešku kad nisan dobija priliku da je napravin...

Nema se tu puno šta reć, pokušavat ću opet, i opet, i opet sve dok to ne riješin - izbora puno nema, a pravo moran završit...

P.S znan da su kritike prema profesorici malo oštre, al iz koje god perspektive pogledan ne nalazin osnovu za nekakvo drukčije mišljenje, ipak - iz svega nešto naučimo - valjda mi je i ovo bila kvalitetna lekcija...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2008 19:21 
No life

ma ja racunam ako kod nje ne uspijem proc rim ne trebam se ni pojavljivat na građanskome iduce godine,tako da cu jednostavno procitat jos koji put, bolje se spremit i siguran sam da cu onda i proc pa makar zvjezde ne budu na mojoj strani :P

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2008 19:31 
김정일

Noone je napisao/la:
Sve mi je to jasno - i na kraju krajeva, siguran san da svi studenti prihvaćaju profesore ka autoritete koji imaju pravo postavljat se prema studentima s visine i slično jer je premalo iznimaka.

Kako koga...Neki su profesori stvarno odlični predavači i ispitivači,i zasluzuju poštovanje...
Takvi su autoriteti sa razlogom.

Što se tiče prekidanja usred rečenice,to je najlaksi nacin za skuzit
1.Jel netko ucio napamet
2.Jel shvatio gradivo

Nije to nicija zla volja ili mrznja,jednostavno se testira kako znate povezivati i trenira vas se da budete koncetrirani

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2008 15:36 
Veteran

Inso je napisao/la:
Noone je napisao/la:

Kako koga...Neki su profesori stvarno odlični predavači i ispitivači,i zasluzuju poštovanje...
Takvi su autoriteti sa razlogom.

Što se tiče prekidanja usred rečenice,to je najlaksi nacin za skuzit
1.Jel netko ucio napamet
2.Jel shvatio gradivo

Nije to nicija zla volja ili mrznja,jednostavno se testira kako znate povezivati i trenira vas se da budete koncetrirani

ma,vjerojatno ću joj kasnije zahvaljivati zbog toga,ali ipak su ovo predmeti koji nisu toliko od presudne važnosti kao što su oni na drugoj godini..ako me tad budu prekidali da vide koliko znan,svaka im čast..ali ovo su manje relevantni predmeti..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2008 16:53 
김정일

Amabilis je napisao/la:
ma,vjerojatno ću joj kasnije zahvaljivati zbog toga,ali ipak su ovo predmeti koji nisu toliko od presudne važnosti kao što su oni na drugoj godini..ako me tad budu prekidali da vide koliko znan,svaka im čast..ali ovo su manje relevantni predmeti..

Rimsko pravo nije manje relevantan predmet

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2008 16:57 
Veteran

Inso je napisao/la:
Amabilis je napisao/la:

Rimsko pravo nije manje relevantan predmet

ma shvaćam što hoćeš reći,i slažem se..ali opet,mogla bi se žena nasmješiti s vremena na vrijeme,njena mrka faca nimalo ne pomaže pri ispitu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2008 17:10 
김정일

Amabilis je napisao/la:
ma shvaćam što hoćeš reći,i slažem se..ali opet,mogla bi se žena nasmješiti s vremena na vrijeme,njena mrka faca nimalo ne pomaže pri ispitu.

Ovo nema veze sa profesoricom,nego direktno sa fakultetom.
Svrha profesora nije da ti se se smjeskaju dok te ispituju,niti da ti dodaju jastuk da ti bude udobnije dok te ispitivaju. Svrha profesora je da te ispituju i utvrde tvoje znanje. Jako velik postotak profesora će obaviti svoje ispitivanje na maksimalno korektan i profesionalan način.
Odnos izmedu studenata i profesora je profesionalan,isto kao izmedu doktora- pacijenta,trgovca kupca. Ti si većinom za profesora (postoje iznimke) broj u ispitnoj knjizi i to je to.
Takav pristup je sa jedne strane loš,sa druge dobar jer te uči kako će poslje biti u životu.
Ili misliš da će ti poslje jednog dana kada se zaposliš svi mazit i pazit?
Ti trebaš pristupit ispitu na isti način,to je posao koji trebas odraditi i to je to....
Što prije to shvatiš i privikneš se na to,to bolje za tebe

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lip 2008 16:32 
Sega mega kul forumaš bez života

posve ok.
njeni seminari su mi bili zanimljivi, kad sam pisala semniarski rad je bila susretljiva...
traži povezivanje gradiva, šta je većini studenata izgleda problem :lol: :wink:
malo je moody, ali eto...

*rivalitet na toj katedri koje tobože postoji mi nikad nije bio jasan,...
u zadnje vrijeme često čujem studente da kažu kako je grozna i da ih je bacila jer su učili iz knjige od prof. šarac??
ja ne vjerujem u to def :roll: ...*

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2008 13:30 
No life

ma glupost je da ce te bacit zbog toga sta si ucio iz knjige od sarac, ja barem ne znam za slucaj da je nekoga pitala iz cega je ucio
ali s druge strane je vjerojatnost opet veca da ces past ako kod nje izadjes a ucila si po knjizi od sarac.
npr. stanicicka voli pitat sta su to pravni ucinci a to je u knjizi od sarac samo spomenuto u pola recenice negdi sa strane tako da se moze lako ne vidit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 kol 2008 11:41 
Forumaš

Hebate, pa ja nemam pojma kako ta žena izgleda!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 kol 2008 11:43 
Forumaš

I na kraju, u koga je bolje odgovarat, u Staničić ili Šarac? Ili je to skroz individualno?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 ruj 2008 16:40 
Forumaš

Jučer moj prijatelj odgovara u nje, pita ga, on počne onako kako piše u knjizi (Šarac - Lučić, naravno), a ona njemu da to nije točno i da se vide idući put....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 17:34 
Aktivan

enigma je napisao/la:
Jučer moj prijatelj odgovara u nje, pita ga, on počne onako kako piše u knjizi (Šarac - Lučić, naravno), a ona njemu da to nije točno i da se vide idući put....

Mislim da bas i nije pametno izaci kod Stanicicke, a uciti po knjizi od Sarac. Najbolje onda uv+citi iz Romca ili Horvata. Ja iz svih prijasnjih postova i tema vezanih za Rim ne mogu razluciti koja od njih dvije je bolja odnosno kod koje izaci na ispit. Neki hvale jednu, neki drugu, a u biti ako ne znas ili ne naucis padas kod obje. :ajme

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 17:37 
Forumaš

kiki7 je napisao/la:
enigma je napisao/la:

Mislim da bas i nije pametno izaci kod Stanicicke, a uciti po knjizi od Sarac. Najbolje onda uv+citi iz Romca ili Horvata. Ja iz svih prijasnjih postova i tema vezanih za Rim ne mogu razluciti koja od njih dvije je bolja odnosno kod koje izaci na ispit. Neki hvale jednu, neki drugu, a u biti ako ne znas ili ne naucis padas kod obje. :ajme

bar te to ne može iznenadit :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 17:53 
Početnik

Mislim da je bolje kod Staničićke jer je ona bazirana samo na Stvarno i Obvezno pravo... tako da se zna što će ispitivat :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 19:42 
Forumaš

zvonano je napisao/la:
Mislim da je bolje kod Staničićke jer je ona bazirana samo na Stvarno i Obvezno pravo... tako da se zna što će ispitivat :D

Pa znaš i kod Šarac šta će pitat, hehe, samo za kojih stotinjak stranica više :thumbsdown

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 19:45 
Početnik

enigma je napisao/la:
Pa znaš i kod Šarac šta će pitat, hehe, samo za kojih stotinjak stranica više :thumbsdown

Pa čuj... ako ti se da 100 stranica više učit... navali curo :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 20:16 
No life

ne bi se slozio, ajde usporedi knjigu od sarac i stvarno i obvezno iz horvata...
dođe ti na isto

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2008 20:19 
Forumaš

zvonano je napisao/la:
enigma je napisao/la:

Pa čuj... ako ti se da 100 stranica više učit... navali curo :mig:

Ne da, ali je potrebno znat neke stvari šta se vamo nalaze, a vežu se za stvarno i obvezno....
Uf, ne da mi se ni ova dva poglavlja, kamoli još ostalo :ucenje

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lis 2008 23:40 
Veteran

nula bodova :thumbsdown

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2008 11:26 
Veteran

ma da nula bodova..minus beskonačno..dat ću joj ja da sam dovoljno budalaština rekla. bljak!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2008 16:11 
Početnik

mislim da ispit položen kod nje nije pokazatelj znanja rimskog prava nego njenog dobrog ili lošeg trenutka

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2008 16:03 
Početnik

Ma katastrofa, po meni najgora profa na prvoj godini. Ne ocjenjuje znanje, nego to oces li proc ili ne ovisi o tome kakve je ona volje i kako joj se svidis.uopce nije objektivna, nego postupa subjektivno. KATASTROFA

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2009 15:28 
Početnik

SKIDAM KAPU SVAKA JOJ ČAST!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2009 17:21 
ženska je kul!

jedan put san doša odgovarat ujutro u 8.00, ona došla u 9.00, a u 10.00 počela ispitivat, tako da je u kabinet ušlo 6-7 ženskih (nas muške ostavila vani), i onda smo čekali ka piz... skoro do 12.00, kad je jedna od njih izašla, uzela nešto za izist, i otišla opet u kabinet... i onda je oko 14.00 pustila te ženske vani (nijedna nije odgovarala, samo su laprdale), da bi nas muške posli u roku od po ure, sve pobacala...

i onda san doša drugi put (nešto sitno ponovija/nisan zna ništa više od prvog puta), i počela me ispitivat i u jednom mi momentu kaže:
˝kolega, vidin da niste sve baš super naućili pa van nemogu dat pet (ja osta :sok: :scared ), ali ču van dat zato 4˝...

nema šta!!! :seewhy

Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2009 15:22 
Aktivan

Profesorica koju sam tek 1. put vidio na ispitu, a ipak sam položio iako sam učio po knjizi od Šarac - nakon nekih uru vremena torture...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2009 16:59 
Početnik

profesorica je teski uzas,,od mene 1...od 30 ucenika,,proslo ih 2,,a baca na blefiranju a ne na znanju..ukratko moj savjet naucite pa izadite kod sarac koja ocjenjuje po kriteriju:"ko zna zna,,a ko ne zna ne zna...."previse drska i omalovazava studente,,definitivno najgora profesorica...cisti primjer cure koja je 7 puta pala u nje,,a cura stvarno zna,,iako ne kuzim sta se trudi vise polagati od nje...toliko od mene...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2010 18:42 
Sega mega kul forumaš bez života

I šta mislite na kraju, iz čega je najbolje učit za proć kod Staničić?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2010 19:05 
Sega mega kul forumaš

meni je prija rekla da je pricala s nekin tipon koji je prosa,a da je ispitivala po horvatu..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2010 13:26 
Forumaš

sirena-tg je napisao/la:
meni je prija rekla da je pricala s nekin tipon koji je prosa,a da je ispitivala po horvatu..

Najbolje ti je po horvatu al ne znači da nemoš i po Šarac.
Meni je profesorica skroz ok, spremna je pomoć, objasnit će ti što ne razumiš, je da je malo čudna al sve u svemu dobra, a to što traži logičko zaključivanje je samo korisno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 tra 2010 16:26 
Aktivan

katastrofa od profesorice!!! niti mi se sviđa ona niti njezino ispitivanje.samo te zbleka i svatkome govori iste fore kad ga baca.nije mi se niti malo svidila.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2010 21:12 
Početnik

Što je ona u horoskopu? i što voli :P

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: