Evo ja cu s vama podijeliti svoje iskustvo.
Prebacila sam se prosle godine iz zagreba u split, ostala su mi bila samo 3 ispita s cetvrte godine ali u zg nisam vise mogla.
Dakle, putovanje je mrcvarenje, pogotovo ako putujete po noci kao sto sam ja, ali kad prodjete ispit zaboravite na to

Meni su svi pricali kad sam se prebacivala da se sve moze odgovarati na konzultacijama, ali ispostavilo se da nisam mogla skoro nista, a jednom mi se desilo da sam se telefonski dogovorila s profesoricom iz europskog za odgovaranje na konzultacijama, dosla sam IZ PULE PREKO ZAGREBA U SPLIT i nije me htjela pitati. Tada sam odlucila da se necu zezati sa konzultacijama jer rokova je dosta, i izlazila sam samo na redovne rokove. Tako je najlakse, znas da ce se profesor pojaviti i nemas brige.
Jos jedna stvar...cijeli fakultet je dosta neorganiziran, morat cete se dosta samo snalazit oko literature, sve je zbrda zdola, moze vam se dogoditi da dodjete na ispit pa vas profesor nece pitati jer eto, dobio je poziv za kavu, pa njega ne briga sto ste vi cijelu noc putovali..znam i takvih par slucajeva.
Jedna super stvar je sto je iz svakog predmeta literatura puuuno manja nego u zagrebu, sto su profesori normalniji, znaju da postoje ocjene od 2 do 5, ne ruse te bez razloga. ALI MORA SE UCITI!!! Ja sam osobno ucila vise u splitu nego u zagrebu, jer je bilo sve normalnije i dobila sam motivaciju kada sam vidjela da kada naucim, i prodjem pa mi vise nije bilo muka ucit kao u zagrebu.
Vi koji prelazite morate prvo poloziti statistiku, meni je to osobno bilo tesko i bez instrukcija ne bih polozila ali znam ljude koji su to dali s 5 dana ucenja, ja sam matematicka nula i meni su trebale instrukcije :D To imate pismeni dio sa zadacima i kad to polozite imate opet pismeni dio s teorijom, ona nije teska, nauci se za 2-3 dana.
Onda cete morati poloziti europsko pravo, nije tezak ispit, ima oko 70 strana ali treba se znat sve pa neki i to padaju po par puta.
Evo tu sam ako vam treba bilo kakav savjet, slobodno mi se javite u inbox, znam kako vam je sada i da ste svi zbunjeni i nis vam nije jasno pa pitajte slobodno!