U Zagrebu sam ostvario točno 132 ECTS BODOVA,
Položio sam sve ispite, seminare i vježbe sa prve i druge godine, te sve seminare i vježbe sa treće godine - sada ću u devetom dati jedan ispit na trećoj.
Uvidom u razlikovne odrednice zagrebačkog i splitskog programa, uočio sam da ću trebati polagati razliku metodologije i statistike iz III semestra, te me zanima da li se dio tog razlikovnog predmeta koji se u Splitu zove pravna informatika, metodologija i statistika i nosi 8 ECTS BODOVA, upisuje kao razlika 8 ECTS iako sam u Zagrebu položio pravnu informatiku ili se primjerice za dio ispita polaže 4 ECTS ?
Navedeno vas pitam jer moram upisati i razlikovne financije, kolegij financijskog prava i financijske znanosti koji je u Splitu IV semestar te nosi 8 ECTS,
a želio bih upisati u Splitu cijeli 3.godinu koju bih upisala u Zagrebu + razlika koju sam naveo, a pritom ne bih smio preći 60 upisanih ECTS.
Sam sam računao da iz V semestra ne bih trebao upisati seminar koji nosi 2 ECTS, osnove Europskog prava I - ako bi se priznao moj položeni ispit iz Zagreba Europsko javno pravo, s čime imam još 6 ECTS, te strani jezik II koji nosi 4 ECTS (ako bi se priznala moja 4 položena ispita iz engleskog u Zagrebu na prve dvije godine studija - za svaki semestar po jedna razina engleskog)
Uvidom u VI semestar , vidim da ne bih trebao upisati seminar što je još 2 ECTS.
(seminar sa treće su kompatibilni predmetima na splitskom fakultetu - položio sam ih iz kpp-a i upravne znanosti, što odgovara i splitskoj trećoj godini)
S ovim izračunom vidim da imam 14 ECTS s kojima bih mogao "prebiti" razlikovne ECTS koje trebam upisati
No problem je što su meni razlikovni ECTS 16 bodova, a ovi s kojima prebijam 14 ECTS do upisa cijele treće, a da ne pređem 60 ECTS.
Jedino rješenje bilo bi u vidu omogućavanja da za razlikovni dio predmeta pravna informatika, statistika i metodologija ne upisujem cijelu razliku od 8 ECTS, već s obzirom da sam položio pravnu informatiku da mi priznaju taj položeni dio i u ECTS, pa da upisujem dio predmeta statistika i metodologija i da to stave primjerice 6 ECTS?
Druga alternativa koju imam u vidu su 4 ECTS za vježbe koje sam dobio u Zagrebu temeljem vježbi koje sam pohađao u Zagrebu, ako je to ikako moguće u Splitu?
Znam ljudi da sam vas udavio, ali zanima me ako netko zna s obzirom na sve iznijeto koja bi ja godina bio u splitu i što bi sve upisao?
I također zanima me odakle dobivate informaciju kako pripremati ispit, u zg na pravokutnik ljudi dijele pitanja i zapravo znas što treba naučiti za svakog vremena jedino nemaš vremena/volje sve to poloviti :D
a tu je problem što čini mi se informacija nema ili se varam? ono da za svaki ispit znaš što i kod koga očekivat ?
Eto iznio sam neke svoje opaske i dvojbe, pa pomažite kolegi ako znate