Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 14 ruj 2024 14:38.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 03 lis 2013 16:06 
Početnik

Nisam bolonjac! Stari student sam

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 sij 2014 11:04 
Forumaš

Šta m itreba da se pribacim studirat u Zagreb? Prosjek?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2014 20:44 
Početnik

da li netko zna kad se prebacuje iz Zg u St priznaje li se zagrebački GP1 u Splitu pošto je on sadržajno GP2 u Splitu, a taj ide kasnije i na višoj je godini? puno bi mi pomogli..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2014 18:30 
Početnik

Koji je uvjet na prebacivanje na pfst? Kako funkcionira ako dva puta izgubimo godinu tj ne damo uvjet.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2014 00:21 
-Moderator-

sophie je napisao/la:
Koji je uvjet na prebacivanje na pfst? Kako funkcionira ako dva puta izgubimo godinu tj ne damo uvjet.

Papirologija.

Ako 2 puta ne daš uvjet, prebace te na izvanredno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2014 10:02 
Početnik

Pozdrav.
Neznam jeli itko dosad pisao o prebacivanju sa Pravnog fakulteta Sveucilišta u Mostaru u Split na pravo(nemam trenutno vremena traziti).Ovako treca godna sam pravnog fakulteta u Mostaru(5+0).Razmisljao sam na kraju trece godine prebaciti se u Split.Sada me zanima jeli moram imati cistu trecu godinu da bi upisao u Splitu cetvrtu godinu,ili mogu uvjetno nekako upisati cetvrtu ako mi ostane neki predmet sa trece.Takodjer me zanima razlika predmeta koje moram poloziti.Zahvaljujem unaprijed.Pozdrav.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ožu 2014 09:36 
Početnik

riovendi je napisao/la:
da li netko zna kad se prebacuje iz Zg u St priznaje li se zagrebački GP1 u Splitu pošto je on sadržajno GP2 u Splitu, a taj ide kasnije i na višoj je godini? puno bi mi pomogli..

Zagrebački gp1 je splitski gp2 priznaje ti se gp2. A moraš polagati splitski gp1

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ožu 2014 19:41 
Početnik

da li netko zna dali pravst dopušta prebaciti se sa integriranog na stručni studij ,i uvjete hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2014 12:56 
Početnik

Pozdrav, zanima me u slucaju da se prebacim u split iz zagreba a ako sam u zagrebu rjesio sve predmete sa prve I druge ,osim kaznenog sa druge,dal bi upisao trecu normalno u splitu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2014 12:14 
Početnik

dadada22 je napisao/la:
Pozdrav, zanima me u slucaju da se prebacim u split iz zagreba a ako sam u zagrebu rjesio sve predmete sa prve I druge ,osim kaznenog sa druge,dal bi upisao trecu normalno u splitu?

Ne. U ST imaš na 2. godini gp1 (ZG gp2), financijsko pravo i statistiku sa metodologijom. Upisao bi parcijalu 3. i da rješavaš ispite s 3. moraš položiti sve s 2. godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2014 12:50 
Početnik

Bila bih zahvalna ako bi mi netko mogao pomoći..

Naime, planiram se prebaciti iz Zagreba u Split. Prva sam godina, nemam uvjet za drugu. Kako bi to sve išlo? Bi li morala ponovno pisati maturu ili samo obaviti papirologiju u 9. mjesecu?
I bi li mi bili priznati ispiti/seminari položeni u Zagrebu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2014 13:33 
Početnik

ena2811 je napisao/la:

Naime, planiram se prebaciti iz Zagreba u Split. Prva sam godina, nemam uvjet za drugu. Kako bi to sve išlo? Bi li morala ponovno pisati maturu ili samo obaviti papirologiju u 9. mjesecu?

U slucaju da ostvaris uvjet u 9.mj, uzmes sve potrebne papire i dodjes na upis 2.godine.
bez uvjeta nema prebacivanja, nego upisujes ponovo cijelu prvu godinu u St (preko postani student), a nakon upisa, kad se smanje guzve u referadi, podneses zahtjev da ti se prizna ono sto si polozila u Zg. U tom slucaju cijelu godinu rjesavas ostatke s prve godine, a onda tek iduce upisujes cistu 2.godinu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2014 13:39 
Početnik

petrap je napisao/la:
ena2811 je napisao/la:

U slucaju da ostvaris uvjet u 9.mj, uzmes sve potrebne papire i dodjes na upis 2.godine.
bez uvjeta nema prebacivanja, nego upisujes ponovo cijelu prvu godinu u St (preko postani student), a nakon upisa, kad se smanje guzve u referadi, podneses zahtjev da ti se prizna ono sto si polozila u Zg. U tom slucaju cijelu godinu rjesavas ostatke s prve godine, a onda tek iduce upisujes cistu 2.godinu.

Aha. A jel se treba ispunit uvjet u zagrebu ili splitu? (jel u splitu uvjet isti kao u zg, 50 bodova?)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2014 20:28 
Početnik

U St, mislim da ti smiju ostat 2 predmeta nepolozena, samo si pazi jer oni na 1.godini nemaju strani jezik pa si nemoj pribrajat i te bodove. Najbolje da nazoves referadu pa saznas sve tocno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 svi 2014 13:08 
Početnik

Pozdrav!
Zanima me sto se tice stjecanja uvjeta.da li je isto u St-u kao u Zg-u,tj. koliko ti predmeta moze ostati da imas uvjet za sljedecu godinu u Splitu?

Hvala unaprijed :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 svi 2014 14:50 
Aktivan

moras imat 42 boda da bi upisala visu godinu. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 svi 2014 15:23 
Početnik

Hvala na odgovoru, ali i dalje nisam sigurna kako oni to gledaju kod prebacivanja. Trenutno mi je sa prve ostalo rim i pov. Znaci li to da ja ako do devetog mjeseca dam jedan od ta dva predmeta mogu u splitu upisati cijelu drugu i taj jedan predmet sto mi ostane?
Ili se druga moze upisati i u najgorem slucaju da mi oba ostanu? Malo sam zbunjoza :facep:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 svi 2014 10:38 
Početnik

Bok!
Da li je moguce donijeti svjedodzbe (osim maturalne) koje su kopija i potvrdene da je preslik vjeran izvorniku od strane gimnazije?
Takodjer, da li je moguce donijeti domovnicu i rodni list koji su kopija te ovjerene kod javnog biljeznika?
Hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 svi 2014 22:11 
Početnik

petrap je napisao/la:
U St, mislim da ti smiju ostat 2 predmeta nepolozena, samo si pazi jer oni na 1.godini nemaju strani jezik pa si nemoj pribrajat i te bodove. Najbolje da nazoves referadu pa saznas sve tocno.

Ali njima radi toga seminar nosi 6 bodova a u Zg 4. Da li to ima ikakve veze? Jer, ako ne zbrajaju eng, onda bih se ects-ovi seminara morali povećati jer u suprotnom nitko ne bi mogao imati 60 bodova :(

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2014 20:44 
Početnik

Bok! Ja se planiram prebaciti ove godine iz Zagreba u Split, ponavljač sam prve godine i redovna studentica, ostali su mi sa prve Rim i Opca povijest... Sad mene zanima da li je moguce prebaciti se u Split , koliko sam cula trazi se 42 boda, jer je uvjet Splita da mogu ostati 2 predmeta za upis vise godine... Sad me zanima jesam li u pravu ? Hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lip 2014 08:53 
Početnik

Dora123456 je napisao/la:
Bok! Ja se planiram prebaciti ove godine iz Zagreba u Split, ponavljač sam prve godine i redovna studentica, ostali su mi sa prve Rim i Opca povijest... Sad mene zanima da li je moguce prebaciti se u Split , koliko sam cula trazi se 42 boda, jer je uvjet Splita da mogu ostati 2 predmeta za upis vise godine... Sad me zanima jesam li u pravu ? Hvala :)

Mozes, u Splitu upisujes redovno drugu godinu, ali ne mozes polagat ispite s 2.godine dok ne polozis sve s prve, za razliku od Zg gdje nam je trebao uvjet. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lip 2014 12:59 
Početnik

Ajme hvala ti ! Nema veze, samo nek se ja prebacim :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2014 04:06 
Početnik

Pozdrav svima!

U Zagrebu sam 4. godina s tim da mi je ostao GP2 (vidim po prijašnjim postovima da je to ovdje GP1), od iduće akademske godine sam izvanredna pa me zanima kakav je postupak prebacivanja, hoće li mi se priznati svi ispiti i mogu li bit upisana na 4. godinu??
Unaprijed hvala! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2014 12:49 
Početnik

Bok! Molila bi da mi date neke informacije ako znate ista o tome... Ja nerazumijem zasto ove iz referade govore prvo da je moguce prebacivanje ako smo prva godina ( ponavljac) al imamo uvjet splita za upisivanje redovne 2 godine ( 42 boda, odnosno nepolozena 2 predmeta) pa malo govore da nam treba neka potvrda da smo druga godina u Zg da bi mogli biti druga u St, nekuzim stvarno... Pa ako se prebacujem u Split sto nebi trebala imati uvjet Splita , a to su 2 nepolozena... ? Hvala!! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2014 20:44 
Aktivan

Seka A. je napisao/la:
Pozdrav svima!

U Zagrebu sam 4. godina s tim da mi je ostao GP2 (vidim po prijašnjim postovima da je to ovdje GP1), od iduće akademske godine sam izvanredna pa me zanima kakav je postupak prebacivanja, hoće li mi se priznati svi ispiti i mogu li bit upisana na 4. godinu??
Unaprijed hvala! :)

GP1 i statistiku imas sa 2. (priznaje se informatika, ali statistiku i metodologiju moras polagati), zatim europsko 2 sa 3. (ejp ti se priznaje samo kao jedinica u st, nije u komadu kao tamo). Gpp je na trecoj isto. Onda ostatak cetvrte, a mozes upisati najvise 60 ects bodova pa si zbroji.
Svi ispiti ti se priznaju, tvoj gp1 ce ti biti normalno upisan kao gp2 u studomat cim se upises.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2014 18:32 
Početnik

Marie* je napisao/la:

GP1 i statistiku imas sa 2. (priznaje se informatika, ali statistiku i metodologiju moras polagati), zatim europsko 2 sa 3. (ejp ti se priznaje samo kao jedinica u st, nije u komadu kao tamo). Gpp je na trecoj isto. Onda ostatak cetvrte, a mozes upisati najvise 60 ects bodova pa si zbroji.
Svi ispiti ti se priznaju, tvoj gp1 ce ti biti normalno upisan kao gp2 u studomat cim se upises.

Puno ti hvala!!!
Imam još 2 pitanja :D
Za potrebnu papirologiju zovem u referadu? Koje su šanse da me ne prime na faks? Npr. previše studenata ove godine, loš prosjek, ružna i antipatična itd.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lip 2014 11:40 
Aktivan

sve sto trebas oko papirologije je na 4. strani ove teme, Racpa korisnik. Nisu dosad gledali prosjek, a mozda stignes poloziti i GP2 na rokovima u 9. ako ti se da da ne moras ovdje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 srp 2014 16:31 
Početnik

Bok :))

Htjela bih se prebaciti iz Zagreba u Split pocetkom ove akademske godine. U Zagrebu sam parcijala 4. s tim da su mi ostali GP1 i GP2. Koja bi godina bila da se prebacim i koliko ispita jos onda imam?
Postoji mogućnost da polozim GP1 sad pocetkom 9-tog ali to nikad ne znas na nasem fakultetu.

Puno hvala unaprijed

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 srp 2014 15:57 
Početnik

Carlah je napisao/la:
Bok :))

Htjela bih se prebaciti iz Zagreba u Split pocetkom ove akademske godine. U Zagrebu sam parcijala 4. s tim da su mi ostali GP1 i GP2. Koja bi godina bila da se prebacim i koliko ispita jos onda imam?
Postoji mogućnost da polozim GP1 sad pocetkom 9-tog ali to nikad ne znas na nasem fakultetu.

Puno hvala unaprijed

Ista si godina kao i na PFZG. Znači treća. Polažeš statistiku i metodologiju s druge, građansko 1 s druge, europsko 2 (u ST postoji europsko 1 i 2, europsko 1 je javno koje ti se priznaje iz ZGa, a europsko 2 je privatno i to je na trećoj godini ispit koji moraš polagati), a na trećoj je gpp koji je u ZG na 4.

edit:

splitski gp1 je zagrebački gp2....znači ako položiš gp1 u ZGu riješila si splitski gp2

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 srp 2014 16:02 
Početnik

lex legis je napisao/la:

Ista si godina kao i na PFZG. Znači treća. Polažeš statistiku i metodologiju s druge, građansko 1 s druge, europsko 2 (u ST postoji europsko 1 i 2, europsko 1 je javno koje ti se priznaje iz ZGa, a europsko 2 je privatno i to je na trećoj godini ispit koji moraš polagati), a na trećoj je gpp koji je u ZG na 4.

edit:

splitski gp1 je zagrebački gp2....znači ako položiš gp1 u ZGu riješila si splitski gp2

hvala ti puno :) U slucaju da dam GP 1 sad u 9.mj onda sam stekla uvjet za upis u 4.godinu u Zagrebu ali ju ne bi upisala nego bi se prebacila u Split. Sto se onda dogada? Jesam li onda 4? jer u Zagrebu bi bila. Hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 srp 2014 16:19 
Početnik

Carlah je napisao/la:
lex legis je napisao/la:

edit:

hvala ti puno :) U slucaju da dam GP 1 sad u 9.mj onda sam stekla uvjet za upis u 4.godinu u Zagrebu ali ju ne bi upisala nego bi se prebacila u Split. Sto se onda dogada? Jesam li onda 4? jer u Zagrebu bi bila. Hvala :)

Ne znam. To ih moraš pitati...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 srp 2014 16:23 
Početnik

lex legis je napisao/la:

Ne znam. To ih moraš pitati...

Haha jesam i ne znaju mi reci :)) Hvala svejedno :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 srp 2014 21:30 
Aktivan

Carlah je napisao/la:
Haha jesam i ne znaju mi reci :)) Hvala svejedno :)

Ne znaju ti reći?
Pa imali su puno takvih studenata koji se s gp2 i cijelom 4. prebacuju, a oni ti ne znaju reći :mrgreen: haha
Ako hoces pitat cu prijatelja koji je tako imao poloz sto je tocno upisao, ali moralo bi opet biti 60 (sve ove razlilke i gpp 3.) i onda do 60 ects koliko uspijes.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 srp 2014 14:35 
Početnik

pozdrav ekipa. zanima me da li se bez problema može prebaciti iz zagreba u split nakon pada ispita 8. puta?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 kol 2014 17:08 
Početnik

Bok svima!
Planira li se tko ić ispisat s PFZG i upisat početkom 9. mjeseca??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 kol 2014 13:56 
Početnik

Koji je na kraju uvjet 42 ili 50 ects boda,jer na stranici od faxa pise 50 a svi kazu 42???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 kol 2014 10:33 
Početnik

Prebacujem se iz Zagreba u Split. Ostali su mi Rim i sociologija s prve godine i cijela druga (što sam upisao). Dakle, da je sve bilo po planu sad bi u devetom bio treća. Zanima me hoću li u Splitu ako se prebacim, a ne položim jedan od ta dva predmeta s prve godine, biti izvanredan ili nastavljam redovno? (u ZG prelazim u izvanredne ako ne položim jedan od ta dva jer nemam uvjet)?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 kol 2014 16:01 
Početnik

Pozdrav! Planiram se prebacit u Split pa me zanima kako se racuna u ects bodovima pravna informatika kad nemamo polozenu statistiku? Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2014 11:33 
Aktivan

luna123 je napisao/la:
Pozdrav! Planiram se prebacit u Split pa me zanima kako se racuna u ects bodovima pravna informatika kad nemamo polozenu statistiku? Hvala

Bok! Mozes li mi reci da li si im vec poslala molbu i ispis ocjena za prebacivanje sa PFZ na PFST? Da li mi sami molbu napisemo ili ima neki obrazac?
Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2014 12:46 
Početnik

evo mene opet. :) znači ove godine sam definitivno donijela odluku i odlazim iz zagreba.
u zagrebu imam upisano sve s 4.godine + čak jedan predmet s 5.godine. položila sam sve seminare, vježbe i pomorsko pravo s 4 godine.

iz referade su mi odgovorili da ću upisati zaostatke (statistika i metodologija + europsko, gpp s treće) i predmete s 4.godine tako da upišem najviše 60 bodova. e sad, ono što me zanima, ako netko slučajno zna, u vezi 5.godine. s obzirom da unatoč tome što ću biti na 4.godini, dva predmeta ipak neću moći upisati jer bih prešla prag od 60 bodova, kako onda nagodinu upisujem 5.godinu? hoću li moći upisati sve unatoč tome što ću imati još dva predmeta s 4 godine koja tek moram upisati? naravno u idealnom slučaju da do tad položim ove ispite. :)
unaprijed vam hvala na odgovorima! :) nemojte ništa zamjeriti, ne snalazim se, a i dosta je razlika u odnosu na zagreb pa sam malo zbunjena.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: