Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 14 ruj 2024 14:09.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 22 sij 2015 14:28 
Početnik

Imam ispisnicu sa Pfzg-a, nisam prekinuo studij, baš sam se formalno ispisao. Evo šaljem mail, puno hvala na brzom odgovoru ;-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 14:37 
Početnik

Već mi je odgovorio. Kaže: ''Poštovani, u ovom trenutku Vam ne mogu odgovorit na postavljeno Vaše pitanje.'' Ok...

Jel ima još netko slični slučaj? Ili znate nekog da se tako prebacio...? Da makar znam na čemu sam... da ne moram čekati jesen i biti na iglama...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 14:39 
Aktivan

Mozes i napisati ovdje sto ti je odgovorio da znaju i drugi koji su u slicnoj situaciji. Steta sta si se ispisao, vjrjtn bi mogao i u zg nastaviti da se samo nisi pojavljivao, ali mozda uspijes ovako.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 14:46 
Početnik

Dakle pitao sam Damira Ujevića, postoji li mogućnost da se na jesen prebacim na pravo u ST i hoće li mi priznati predmete položene na Pfzg-u (cijela prva i druga godina osim kaznenog + seminari i vježbe sa treće). Problem je u tome što sam se sa Pfzg-a ispisao 2012., dakle do jeseni će proći 3 godine. Odgovorio mi je: ''Poštovani, u ovom trenutku Vam ne mogu odgovorit na postavljeno Vaše pitanje.'' Odnosno morat ću pričekati jesen da saznam.

Jel ima još netko slični slučaj? Ili znate nekog da se tako prebacio...? Da makar znam na čemu sam... da ne moram čekati jesen i biti na iglama...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 14:48 
Aktivan

-

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 15:33 
Aktivan

Prometej je napisao/la:
Dakle pitao sam Damira Ujevića, postoji li mogućnost da se na jesen prebacim na pravo u ST i hoće li mi priznati predmete položene na Pfzg-u (cijela prva i druga godina osim kaznenog + seminari i vježbe sa treće). Problem je u tome što sam se sa Pfzg-a ispisao 2012., dakle do jeseni će proći 3 godine. Odgovorio mi je: ''Poštovani, u ovom trenutku Vam ne mogu odgovorit na postavljeno Vaše pitanje.'' Odnosno morat ću pričekati jesen da saznam.

Ako ti je rekao da do jeseni čekaš odgovor, možda postoji mogućnost da se nekako i prebaciš.Teoretski bi mogao u 7mj upisati PFST i samo prebaciti ispite iz Zg-a,tj. napisati molbu za priznavanjem ispita, jer te ispite si položio i to će ti se sigurno priznati i naravno razlike.Probaj još koji put kontaktirati referadu, nemoj čekati jesen ili napiši pisanu molbu, prepor. s povratnicom, pa će ti pisano odgovoriti na tvoju molbu i naravno obrazložiti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 20:47 
Aktivan

Kako se on moze prebaciti u srpnju, a ne tek u rujnu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 21:59 
Aktivan

Marie* je napisao/la:
Kako se on moze prebaciti u srpnju, a ne tek u rujnu?

U srpnju su upisi na PFST oni koji prvi put upisuju fax a u 9mj
se prebacuju studenti sa drugih fakulteta. Znam da ako si studirao u Zgu i nemas dovoljno bodova za prijelaz postoji mogucnost ici na prijamni u 7mj i prebacit ispite putem zamolbe za priznanjem ispita.Najbolje da kontaktira referadu u vise navrata i da ne ceka jesen.Jako su ljubazni u referadi ,neka ne odustane od zvanja,slanja maila ili pisanih molbi:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 22:08 
Aktivan

suncandan je napisao/la:

U srpnju su upisi na PFST oni koji prvi put upisuju fax a u 9mj
se prebacuju studenti sa drugih fakulteta. Znam da ako si studirao u Zgu i nemas dovoljno bodova za prijelaz postoji mogucnost ici na prijamni u 7mj i prebacit ispite putem zamolbe za priznanjem ispita.Najbolje da kontaktira referadu u vise navrata i da ne ceka jesen.Jako su ljubazni u referadi ,neka ne odustane od zvanja,slanja maila ili pisanih molbi:-)

A to mislis, ponovno prva god, ali onda mora tek iduce god 2. pa one iza 3, ne isplati se to, jer ne daju npr, ak imas sve polozeno u 4.mj da upises visu, to znam 100 %jer sam htjela tako nesto, jedino ako je nijedno ponavljanje god i ocj cini mi se, 4, o ili vise valjda, pise u statutu

U tom sl bi njemu bilo najbolje otici u Mostar odmah sad ako moze, poloziti tamo sve sta moze i onda ako ga prime u devetom se prebacit u St! To je najbolje, a ne ponovno prvu, drugu pa trecu, razumijem sad na sto si mislila :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 22:14 
Aktivan

Znam da se u tom sl. priznaje sve sto je polozeno, al to je kao kad s prava ides npr. na socijalni rad ili politologiju, bzvz, opet god po god i sasvim neisplativo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2015 22:46 
Aktivan

Marie* je napisao/la:
Znam da se u tom sl. priznaje sve sto je polozeno, al to je kao kad s prava ides npr. na socijalni rad ili politologiju, bzvz, opet god po god i sasvim neisplativo

Da jedino tako moze ako mu odobre prijelaz..steta sto se ispisao:-(, ali treba biti uporan i raspitat se dobro u referadi.Sigurno su imali ovakav slucaj ili barem moraju znati kako postupiti u takvom slucaju:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 sij 2015 01:15 
Aktivan

Zasto ne bi odobrili ako ne postoji zabrana prebacivanja iz Mostara u Split :? ako se on prebaci u Mostar pa kao i ostali studenti od tamo u Split sve bi trebalo biti u redu. u najgorem slučaju to.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 sij 2015 11:13 
Aktivan

Marie* je napisao/la:
Zasto ne bi odobrili ako ne postoji zabrana prebacivanja iz Mostara u Split :? ako se on prebaci u Mostar pa kao i ostali studenti od tamo u Split sve bi trebalo biti u redu. u najgorem slučaju to.

Ma naravno da neće biti problema, upisati će se sigurno:-)Mislila sam kao prebacivanje da možda neće odobriti jer trenutno nije upisan niti na jedan PF u RH od 2012.g., pa gledano pravno ne može izvršiti prijelaz s jednog PF u RH na drugi PF u RH, upis će mu sigurno odobrit:-) Mi kad smo se prebacivali -ispisali smo se s jednog PF i upisali na drugi PF-i to se vodilo kao prijelaz sa jednog PF na drugi ali sve je bilo u istoj akad.god. Biti će to sve ok:-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2015 12:54 
Početnik

Bok, prebacujem se iz Zg. Do kojeg datuma sam duzna upisati se na PFZG? Odnosno do kojeg datuma je moguce prebacivanje? Hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2015 19:27 
Početnik

Pozdrav, pročitala sam ostatak postova i nisam naišla na situaciju sličnu svojoj. Redovan sam student 3. godine u Rijeci, s time da sam sve osim trgovačkog i prava društava(koje nisam mogla upisati) s 4. godine sam položila. Razlog zašto sam službeno 3. godina je upravna znanost, koju ponovno moram upisati sljedeću godinu. Već sam slala mail u referadu i znam da bi statistiku i metodologiju trebala polagati kao razliku, a većinu predmeta koje sam riješila kao izborne su vama na 5. godini, pa po tome bi otprilike imala manje od 7 predmeta do diplomskog. :D Ono što me zanima je ako sljedeće godine upišem samo ova tri predmeta(manje od 42 boda ukupno), da li automatski sljedeće godine plaćam punu školarinu jer neću imam 42 ECTS boda položena?
I da li stvarno mogu upisati predmete s 5., da popunim kvotu do 60 bodova, a onda ih polagati kad riješim ova 3 s prethodnih godina?

Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2015 09:56 
Početnik

Pozdrav svima:) trenutno sam parcijala 4.godine na pravu u Zagrebu ali ozbiljno razmisljam o prebacivanju u Split na jesen pa bi bila jako zahvalna bilo kome tko bi mi mogao dati par informacija.Apeliram prvenstveno na kolege koji su se vec prebacili iz Zagreba u Split a zatim i na sve ostale koji bi mi mogli pomoci jer cu temeljiti svoju odluku na dojmovima koje uspijem sakupiti.Naime,s 3.godine su mi ostali mp,gp1 i gp2.Ne moram naglasavati kakvi su gp1 i gp2 u Zagrebu tako da sam se doslovno spremna prebaciti u Split samp zbog ta 2 ispita.Dakle,zanima me jesu li oni laksi za poloziti u Splitu,kako su ispiti koncipirani,iz cega se uci i koliko vremena je otprilike potrebno za ucenje? Osim toga,kriticni predmeti u Zagrebu su i radno i socijalno,pravo drustava i gpp pa bi me zanimale iste stvari i za te predmete.Unaprijed hvala svima.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2015 19:47 
Početnik

Bog, ljudi! Evo, prebacujem se iz Zg-a u Split, pa ako biste mi mogli odgovoriti na par pitanja, bila bi jako zahvalna. :) Dakle, ostao mi je jedan jedini ispit u Zagrebu ( pravo društava) koji sam pala 7. put. Diplomski mi je odavno napisan i isprintan. Zanima me koji su to točno ispiti razlike koje bi trebala položiti. Također, problem je i peta godina koju sam cijelu položila, ali samo mi se tri od pet ispita poklapaju s vašim izbornima. S pete sam položila: Kriminologiju i viktimologiku, penitecijarno pravo, maloljetničko kazneno, suvremene političke sustave i socijalnu psihologiju. I sad, mega-bitno pitanje : koju bi uopće godinu upisala s obzirom da su društva sa četvrte godine, a petu sam položila? Poslat ću sutra i mail u referadu, ali i vaši odgovori bi mi dobro došli. :cerek: Fala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2015 19:41 
Početnik

Pozdrav, kolege! Jučer sam pao 8. put ispit iz gpp-a u Zagrebu. Zanima me mogu li se na jesen prebaciti u Split, pošto sada gubim pravo studiranja, tj. hoce li to biti prepreka pri prebacivanju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 srp 2015 14:56 
Početnik

Gargantua je napisao/la:
Pozdrav, kolege! Jučer sam pao 8. put ispit iz gpp-a u Zagrebu. Zanima me mogu li se na jesen prebaciti u Split, pošto sada gubim pravo studiranja, tj. hoce li to biti prepreka pri prebacivanju?

Bok! Najbolje ti je ili nazvati referadu ili poslati mail na damir.ujevic@pravst.hr . On će ti sigurno odgovoriti i sve ćeš znati. Čak bih ti preporučila poslati mail. Meni je bio od koristi kad sam se ja prebacivala. Sretno!

:welcome

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 srp 2015 18:51 
Početnik

Pozdrav! Razmišljam o prebacivanju Split, trenutno studiram u Zagrebu (očistio prve dvije, položio 2 ispita s trece godine). Jedini razlog za prebacivanje je taj što čujem da je studij lakši. Budući da ne znam nikoga tko se prebacio, informacije mogu dobiti jedino na forumu. Ciljam prvenstveno na odgovore ljudi koji su prije bili u Zagrebu jer oni vjerojatno mogu bolje usporediti dva fakulteta, ali zahvalan sam i svima drugima koji su spremni pomoći svojim savjetom. Zanima me u kojem je smislu tocno Split laksi. Cujem svakakve stvari, da se ispiti mogu polagati u dijelovima na konzultacijama, da se ispiti cesto mogu kolokvirati, da se o polaganju ispita moze dosta stvari dogovoriti s profesorom, da postoje skripte i liste pitanja po kojima se relativno lako ispiti polazu, da je literatura manje opsežna i razumljivija, da u pravilu ne postoji i pismeni i usmeni za pojedini ispit itd. Zanima me sto je od svega toga istina, sto je konkretno lakse u odnosu na Zagreb i u kojoj je mjeri lakse. Molim, dakle, konkretne odgovore jer sam velikoj dilemi...unaprijed zahvaljujem :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 srp 2015 10:58 
Početnik

Definitivno je lakse makar su se i u st neke stvari promijenile na gore. Napisi kaj ti je ostalo pa cemo ti lakse pomoci. Al ak nis drugo, samo zbog gpp-a se isplati prebaciti

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 srp 2015 15:24 
Početnik

Dao sam financije i gp1 u Zg, znaci da mi je ostala cijela 4.i kpp, mp, gp2 (stvarno i nasljedno) i upravna znanost s 3.god. I zahvaljujem na brzom odgovoru :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 kol 2015 21:26 
Početnik

Pozdrav! Evo jos jedan prebijeg iz Zagreba. Ostala su mi 4 ispita sa cetvrte godine i peta. Moze li me netko dodati u grupu na fejsu? Nadam se da ima jos netko iz Zg sa cetvrte godine pa da ne prolazim sama proceduru

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 ruj 2015 13:23 
Početnik

Ljudi, molim pomoc. Sto prije, to bolje. Odslusao sam prve tri godine u Zagrebu i sad se prebacujem u Split. Zanima me da upisem redovno ili izvanredno? Kakve su obveze redovnih studenata? Planiram i dalje zivjeti u Zg. Odgovor mi je bitan radi stipendije...unaprijed hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ruj 2015 13:04 
Početnik

Pozdrav kolege!
Molim vas pomoć! Naime, sljedeći tjedan prepisujem se iz Zg-a u St (uz ovo malo energije i pozitivnih misli što Zg nije izvukao iz mene).
Vjerujem kako sam torturu u Zagrebu već proživjela i voljela bih znati kako će u Splitu biti lakše, ne što se tiče ispita i polaganja (ne očekujem da me itko pusti ukoliko gradivo nisam dobro naučila), nego mislim isključivo i samo na odnos profesora prema studentima.
U krajnjoj liniji svi smo mi budući akademski građani i htjela bih mirno završiti studij.
Većinu informacija uspjela sam prikupiti na forumu, odlični ste ljudi!
Može samo još jedno pitanje..ukoliko se prepišem, imam li pravo polagati ispite na izvanrednom roku u 12. mj. (prepisujem se kao izvanredni zato što radim)?
I u vezi dogovora sa profesorom (usmeni ispiti), je li to stvarno moguće? Je li moguće odgovarati usmeno isti dan, ukoliko se dogovorimo s profesorom?
Hvala, hvala, hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2015 03:32 
Početnik

Imam pitanje, ako netko zna, bila bi jako zahvalna. Prebacujem se u Split iz Zg-a, 4.godina. Znam da moram polagati razliku i predmete koji su mi ostali. Stvar je u tome sto ce mi ostati onda dva neupisana predmeta s cetvrte. Ako ocistim sve ove godine, hocu li moci ta dva upisati na petoj dogodine? Cula sam da se mogu prenositi dva ispita na petu, ali ne znam jel informacija tocna i odnosi li se samo na prijenos prije upisanih predmeta ili moze znaciti da mozemo upisati dva predmeta prvi puta? Hvala:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2015 17:14 
Početnik

Pozdrav, imam nekoliko pitanja na koje se nadam da ce mi netko moci odgovoriti:)
Prvo : Koliko se ispita moze prebaciti iz Zagreba u Split da bi se upisala 2. godina?
drugo: Ukoliko krecemo opet od prve godine, moram li se prijavljivati opet preko postani student , i hoce li mi se priznati oni predmeti koje sam polozio u Zagrebu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2015 11:40 
Početnik

U Zagrebu sam ostvario točno 132 ECTS BODOVA,

Položio sam sve ispite, seminare i vježbe sa prve i druge godine, te sve seminare i vježbe sa treće godine - sada ću u devetom dati jedan ispit na trećoj.

Uvidom u razlikovne odrednice zagrebačkog i splitskog programa, uočio sam da ću trebati polagati razliku metodologije i statistike iz III semestra, te me zanima da li se dio tog razlikovnog predmeta koji se u Splitu zove pravna informatika, metodologija i statistika i nosi 8 ECTS BODOVA, upisuje kao razlika 8 ECTS iako sam u Zagrebu položio pravnu informatiku ili se primjerice za dio ispita polaže 4 ECTS ?
Navedeno vas pitam jer moram upisati i razlikovne financije, kolegij financijskog prava i financijske znanosti koji je u Splitu IV semestar te nosi 8 ECTS,
a želio bih upisati u Splitu cijeli 3.godinu koju bih upisala u Zagrebu + razlika koju sam naveo, a pritom ne bih smio preći 60 upisanih ECTS.

Sam sam računao da iz V semestra ne bih trebao upisati seminar koji nosi 2 ECTS, osnove Europskog prava I - ako bi se priznao moj položeni ispit iz Zagreba Europsko javno pravo, s čime imam još 6 ECTS, te strani jezik II koji nosi 4 ECTS (ako bi se priznala moja 4 položena ispita iz engleskog u Zagrebu na prve dvije godine studija - za svaki semestar po jedna razina engleskog)
Uvidom u VI semestar , vidim da ne bih trebao upisati seminar što je još 2 ECTS.
(seminar sa treće su kompatibilni predmetima na splitskom fakultetu - položio sam ih iz kpp-a i upravne znanosti, što odgovara i splitskoj trećoj godini)
S ovim izračunom vidim da imam 14 ECTS s kojima bih mogao "prebiti" razlikovne ECTS koje trebam upisati
No problem je što su meni razlikovni ECTS 16 bodova, a ovi s kojima prebijam 14 ECTS do upisa cijele treće, a da ne pređem 60 ECTS.
Jedino rješenje bilo bi u vidu omogućavanja da za razlikovni dio predmeta pravna informatika, statistika i metodologija ne upisujem cijelu razliku od 8 ECTS, već s obzirom da sam položio pravnu informatiku da mi priznaju taj položeni dio i u ECTS, pa da upisujem dio predmeta statistika i metodologija i da to stave primjerice 6 ECTS?
Druga alternativa koju imam u vidu su 4 ECTS za vježbe koje sam dobio u Zagrebu temeljem vježbi koje sam pohađao u Zagrebu, ako je to ikako moguće u Splitu?

Znam ljudi da sam vas udavio, ali zanima me ako netko zna s obzirom na sve iznijeto koja bi ja godina bio u splitu i što bi sve upisao?
I također zanima me odakle dobivate informaciju kako pripremati ispit, u zg na pravokutnik ljudi dijele pitanja i zapravo znas što treba naučiti za svakog vremena jedino nemaš vremena/volje sve to poloviti :D
a tu je problem što čini mi se informacija nema ili se varam? ono da za svaki ispit znaš što i kod koga očekivat ?

Eto iznio sam neke svoje opaske i dvojbe, pa pomažite kolegi ako znate :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2015 14:34 
Početnik

mislim da bi najbolje bilo pitati ovo nekog u referadi, ili nazvati telefonski ili poslati mail, pa da dobiješ točan odgovor i znaš na čemu si. Mene isto zbunjuje to priznavanje ispita i razlike u bodovima :oops:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2015 14:42 
Početnik

Kolege, evo ako može mala pomoć oko prebacivanja. Dakle, sutra vjerojatno dolazim u Split sa svim dokumentima potrebnim za prebacivanje. Znači, koliko sam shvatila, s time idem u referadu, a prije toga kupujem novi indeks i molbe? Ali di kupujem indeks i molbe? Postoji li u sklopu faksa knjižara pravnog fakulteta di se to kupuje? I da li je referada samo jedna, ili ih ima više ko u Zagrebu, po godini studiranja? I na kojem je katu referada? Eto, malo sam upilala, ali zbog prijevoza ću biti vremenski ograničena, pa bi tila raspolagati sa što više podataka, da sve stignem obaviti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2015 19:48 
Početnik

Kolege pozdrav. Evo može li pomoć, komentar ili savjet oko prebacivanje u Split.....ovako, sluzbeno sam četvrta godina, sa treće mi ostalo gp2, a sa četvrte položeno pomorsko i trgovačko + 5. godina. Seminari i vježbe su riješeni. Nakon duuuugog studiranja sam pukla ko kokica i namjera za Split je ozbiljna. Zanima me konkretno da li je situacija tj. odnos profesor-student drugačija nego u ZG-u i da li se sa znanjem zaista i prolazi ili se i tamo liječe frustracije na ljudima? Ne uzimam ovo kao lakšu varijantu tako da ne moram jednako učiti i pripremati se za ispite nego varijantu normalnog polaganja ispita sa ocjenama od 2-5. Svi komentari su dobro došli

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2015 14:20 
Početnik

pozdrav, ako se "prebacim" iz Zagreba u Split a nemam uvjet za drugu godinu, ali imam položene neke ispite s prve, hoće li mi to u st priznati budući da se ne prebacujem već upisujem preko postani student prvu godinu? molim hitan odgovor jer imam još 20 minuta za odabrati na postani student. :D
hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2015 15:03 
Početnik

Pozdrav ekipa, prebacujem se ovih dana u St iz Zg. S obzirom na sve pročitano, uglavnom mi je sve oko procedure upisa i detalja jasno, ali me zanima još par detalja...
Upisujem 3. godinu, seminare sam riješila sve osim ljetnog semestra 4. godine, ali jedan od njih je gp koji je u st na drugoj godini pa me zanima hoće li mi se to ipak priznati kao seminar 3. godine?
U zagrebu u jednoj godini nije postojala mogućnost upisati predmete s 3 godine u jednoj, a s obzirom na sve što ove godine upisujem (sa st 2. godine metodologija i statistika i gp1, s 3. mp, ep II, uz i gpp), izračunala sam 46 bodova pa me zanima popunjavam li onda ipak do 60 bodova ostalim predmetima s 4. godine?

Također, ovih dana namjeravam u St na upis pa, ako ima netko tko bi se pridružio, slobodno neka se javi na pp. Isto tako i ostali prebjezi, nek nas se nađe ;)
Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: :)
PostPostano: 29 stu 2015 22:15 
Početnik

Pozdrav!:) kad bi netko bio ljubazan da mi objasni prebacivanje iz Mostara u Zg/Split nakon druge godine ako su položeni svi ispiti bila bih jako zahvalna. Hvala puno:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2016 14:23 
Početnik

Htio bi se prebaciti nakon završene prve godine u St na pravni u Zg. Zna li itko koja se točno razlika traži kod njih? Uzmimo u obzir da su svi predmeti sa prve godine uredno položeni tijekom iste akademske godine. Hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ožu 2016 15:52 
Početnik

Pozdrav, na prvoj sam godini pfzg-a. Nisam zadovoljna faksom, ne sviđa mi se grad, nisam uspila riješiti ispite prvog semestra... Želim se prebaciti u St iduću godinu, ali ne znam kako, mogu li upisati normalno drugu godinu pa do kraja riješiti ispite s prve, moram li polagati kakve ispite razlike.. Stvarno ništa ne znam pa bi mi dobro došla pomoć nekoga tko zna :?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2016 17:12 
Početnik

suncandan je napisao/la:
Prometej je napisao/la:

Ako ti je rekao da do jeseni čekaš odgovor, možda postoji mogućnost da se nekako i prebaciš.Teoretski bi mogao u 7mj upisati PFST i samo prebaciti ispite iz Zg-a,tj. napisati molbu za priznavanjem ispita, jer te ispite si položio i to će ti se sigurno priznati i naravno razlike.Probaj još koji put kontaktirati referadu, nemoj čekati jesen ili napiši pisanu molbu, prepor. s povratnicom, pa će ti pisano odgovoriti na tvoju molbu i naravno obrazložiti.

Bok, ja sam u IDENTIČNOJ situaciji. Naime, uslijed niza privatnih nesretnih okolnosti, ispisala sam se s PFZG 2012./2013., u roku sam dala prvu i 3 ispita s druge. Sad mi je zao sto sam tako olako odustala te bih htjela nastaviti. Zanima me isto što i kolegu gore, mogu li nastaviti na Pravnom u Splitu, a da mi se priznaju ovi ispiti koje sam dala? Ako itko ima ikakvo saznanje o ovome, molim vas da napišete. U Zg sam bila redovni, a u St bih htjela biti izvanredno jer radim. Hvala puno !

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lip 2016 18:58 
Početnik

Pozdrav!
Ima li netko tko se prošle godine prebacio iz Zg u St i da je voljan podijeliti iskustvo? Lako za papirologiju, mene zanima u kojoj mjeri je lakše od Zg, isplati li se prebacivati, itd...
Btw. proletila sam par stranica, spominjete grupu na fejsu, može li netko poslati link?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lip 2016 08:14 
Forumaš

spavalica je napisao/la:
Pozdrav!
Ima li netko tko se prošle godine prebacio iz Zg u St i da je voljan podijeliti iskustvo? Lako za papirologiju, mene zanima u kojoj mjeri je lakše od Zg, isplati li se prebacivati, itd...
Btw. proletila sam par stranica, spominjete grupu na fejsu, može li netko poslati link?

Grupa je Kutak za prebjege na PFST

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2016 02:08 
Početnik

moze li mi netko reci zasto ja ne mogu vidjeti taj kutak za prebjege vec pise da mi treba ovlastenje?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 525 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: