Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 18 vel 2025 17:11.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Diplomski rad
PostPostano: 14 stu 2006 18:40 
Početnik

pozdrav svima
i molim za malu pomoć
naime trebala bih sad u 12.-tom mjesecu izabrati temu za diplomski
zna li itko kod kog se isplati uzet, kao što se npr. u Zagrebu zna za Sokola i ustavno pravo :?: :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 14 stu 2006 18:48 
김정일

MJP,Pomorsko ... to vecinom studenti uzimaju.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Diplomski
PostPostano: 07 vel 2008 22:38 
김정일

Kako je netko rekao da smo i to imali...
Pa da vratimo jednu staru temu...
Diplomski sada navodno morate odabrati do kraja I semstra na četvrtoj godini

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: Diplomski
PostPostano: 07 vel 2008 23:44 
-Admin-

Što bi značilo da bi o tome trebalo počet razmišljat na početku godine?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2008 12:48 
김정일

angry candy je napisao/la:
Što bi značilo da bi o tome trebalo počet razmišljat na početku godine?

Početkom 10tog mjeseca.... Jer obično svi "poželjniji" predmeti budu zazueti već u 11tom mjesecu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2008 13:40 
Početnik

sto da,otkud ta informacija?jel to nesto sto po defoltu moras moras obavit ili moze pricekat neki manj br ispita ?diploma mi se ipak cini nekako daleko s obzirom na broj ispita koje jos moram polozit, a cetvrta sam godina , pa sad planirat diplomski..spejs, d fajnl frontir

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2008 13:43 
-Admin-

Jedna stvar mi nije jasna. Upišeš 4.-tu sa dva teža ispita s treće, ali do kraja 1. semestra odabereš diplomski i mentora. I dogodi ti se nekakav problem, razboliš se ili ne položiš ta dva ispita kroz godinu dana.
Jel u takvom slučaju gubiš pravo na tog mentora i što se uopće dogodi?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2008 13:49 
김정일

rocky miavia je napisao/la:
Inso je napisao/la:
bam je napisao/la:
a koji su to poželjni ispiti za diplomski ,međunarodno znam, što još?

GPP,pomorsko....
Obiteljsko,KPP,GP se vrlo rijetko uzimaju za diplomski

bila bi baza uzet povijest ili rimsko :celebrate

Netko od mojih je uzeo povijest za diplomski....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2008 19:20 
Forumaš

ma ne bih se s tim tlačila opet za ništa, osim ne budem li baš morala! ja i povijest , ne ne ....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2008 22:54 
김정일

anna je napisao/la:
meni je frend uzeo hrvatasku povijest ne znam točno što ali je rekao da je zažalio jer je dobio puno materijala pa je još toga puno morao i sam naći a čini mi se da nikako da se i sa mentorom nađe
ja sam kod sesara uzela čim sam upisala 4.-tu god i evo me sad slijedeći tjedan polažem diplomski - čula sam da kod njega to nije nokakav problem - mislim takav je bio i što se tiče pisanja samog diplomskog ali bih mi ipak bilo drako kad bi mogla čut nekog ko je bio kod njeg ili bar iz druge ruke šta bi se reklo

Koliko sam ja cuo nema nikakvih problema...
Iz druge ruke :welcome

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2008 02:30 
Veteran

moze li netko odgovorit na moje pitanje gore... :blackeye

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2008 12:50 
김정일

http://www.pravst.hr/dokumenti.php?p=1&s=3

pravilnik o diplomskom radu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2008 23:44 
김정일

Inače,danas sam ostao šokiran referadom......
Dolazim predat indeks da mi ovjere zadnju ocjenu.

-Uzimaju mi indeks i čestitaju
*Ja gledam blijedo*

-Govore mi da nazovem sutra telefonom,da mi kazu kada se moze dogovorit komisija
*Počinjem se čudno okretati da vidim jel me negdje snima skrivena kamera*

-Izlazim van iz referade,pozdravljaju me
*Razmatram da pozovem egzorcista*

:mrgreen:

šalu na stranu,stvarno su bile puno ljubaznije nego prije,iako ruku na srce nisam nikad imao problema sa referadom :grin:

i jedan savjet za buduce generacije, nemojte,al ni pod razno nemojte zaratiti sa referadom :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2008 19:24 
김정일

Čisto za budućnost da znate i uštedite sebi nešto para.
Tvrdo uvezivanje (znači da diplomski izgleda kao knjiga) vam je najjeftinije u kopirnici na FESB-u (50 kn komad)
Onaj gulikoža ispod faksa naplacuje 90 kn komad
Ona kopirnica iznad Skalara 80 kn

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 srp 2008 13:14 
김정일

evo vam čisto par korisnih informacija da ne bi gubili vrijeme,živce i novce kao ja.
Dakle!

Onaj dan kada vam je obrana diplomskog rada, dođite 10-15 minuta prije do referade.
Tamo će vas pitati koja je tema diplomskog,mentor, i bit ćete upisani u knjigu diplomskih radova.
Isto tako će vam udariti pečet diplomskog rada
Knjiga diplomskih radova je jedna debela i teška knjižurda koju ćete poslje vući po čitavom faksu.
Bitno prije svega ovoga je da na trafici kupite 35 kn taksenih maraka koje ćete morati poslje zaljepiti na uvjerenje.
Znači kada obranite diplomski rad,doći ćete nazad u referadu sa tom knjigom,oni će vam dati par papira koje morate popuniti. Jedan dio ide nazad u referadu, drugi dio ćete odnijeti u dekanat.
Ono što ide u dekanat je sa naljepljenim taksenim markama.
Isto tako,morate udariti u knjižnici pečet da ste uredno vratili sve knjige ako ste ih posudili
Nakon toga sljedi drugi dio mučnog procesa koji se zove Zavod za zapošljavanje i prijavljivanje na isti.... Tu epsku borbu treba opisati u junačkom destercu,al ja je još do kraja nisam izvojevao :whyowhy:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2008 14:00 
Forumaš

Inso je napisao/la:
evo vam čisto par korisnih informacija da ne bi gubili vrijeme,živce i novce kao ja.
Dakle!

Onaj dan kada vam je obrana diplomskog rada, dođite 10-15 minuta prije do referade.
Tamo će vas pitati koja je tema diplomskog,mentor, i bit ćete upisani u knjigu diplomskih radova.
Isto tako će vam udariti pečet diplomskog rada
Knjiga diplomskih radova je jedna debela i teška knjižurda koju ćete poslje vući po čitavom faksu.
Bitno prije svega ovoga je da na trafici kupite 35 kn taksenih maraka koje ćete morati poslje zaljepiti na uvjerenje.
Znači kada obranite diplomski rad,doći ćete nazad u referadu sa tom knjigom,oni će vam dati par papira koje morate popuniti. Jedan dio ide nazad u referadu, drugi dio ćete odnijeti u dekanat.
Ono što ide u dekanat je sa naljepljenim taksenim markama.
Isto tako,morate udariti u knjižnici pečet da ste uredno vratili sve knjige ako ste ih posudili
Nakon toga sljedi drugi dio mučnog procesa koji se zove Zavod za zapošljavanje i prijavljivanje na isti.... Tu epsku borbu treba opisati u junačkom destercu,al ja je još do kraja nisam izvojevao :whyowhy:

jesi ti išao osobno po uvjerenje il su ti ga slali poštom kad si diplomira? meni su tete rekle poslat poštom al još ništa od toga,a diplomirala san prije 8 dana. zvala sam ih al niko se nije udostojio dignit slušalicu,u pon ću ići i u st i napit ću im se krvi!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2008 14:04 
김정일

bube je napisao/la:
jesi ti išao osobno po uvjerenje il su ti ga slali poštom kad si diplomira? meni su tete rekle poslat poštom al još ništa od toga,a diplomirala san prije 8 dana. zvala sam ih al niko se nije udostojio dignit slušalicu,u pon ću ići i u st i napit ću im se krvi!

Vraga ti pošalju poštom, morao sam osobno doci do referade i tražiti svoje uvjerenje....
Briga me i za diplomu,i promociju i sve ostalo,ali ja želim svoj indeks nazad :cry: :cry: :cry:
Jesi ga ti dobila nazad ?

Meni su to isto rekli,poslat cemo vam postom indeks i sve ostale papire koje ste dali na upisu,tri mjeseca poslje još ništa nisam dobio na kucnu adresu :rambo :rambo :tenk

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2008 14:11 
김정일

bube je napisao/la:
Inso je napisao/la:
bube je napisao/la:

Vraga ti pošalju poštom, morao sam osobno doci do referade i tražiti svoje uvjerenje....
Briga me i za diplomu,i promociju i sve ostalo,ali ja želim svoj indeks nazad :cry: :cry: :cry:
Jesi ga ti dobila nazad ?

meni je rekla da će poštom poslati i to sam 5 puta pitala da se uvjerim da sam dobro čula.a ići ću u ponediljak ili utorak i tražit da mi vrate indeks i daju uvjerenje! valjda je gotovo,imali su 8 dana da mi naprave uvjerenje! za koliko je tebi bilo gotovo?

mislim da je trebalo nekih 7-10 dana.... Nemam ga kod sebe pa ti ne mogu provjeriti točan datum.
Kada su vracali ljudima indekse ? Jel ih uopce vracaju

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ožu 2010 19:01 
Sega mega kul forumaš bez života

Sta se tice davanja poklona komisiji i mentoru...kako to uopce ide,nekako mi glupo uletit unutra i prije nego ista pocmem davat im cugu i bajadere :mrgreen:
Jos da po 100 eura u dep im stavim....

Kad to,nakon sta odgovaram,da dam nekom da vani to drzi u meduvremenu?

Edit:Uzeo sam mentoru isprve bocu blue labela,pa sam je odlucija ostavit sebi,bija sam popodne po gradu,kupija sam shema pakirane 2 butelje Kozlovica,jedno bijelo,jedno crno.
Komisiji po veliku bajaderu.
Kriza je,bit ce dosta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ožu 2010 19:05 
김정일

Spin je napisao/la:
Sta se tice davanja poklona komisiji i mentoru...kako to uopce ide,nekako mi glupo uletit unutra i prije nego ista pocmem davat im cugu i bajadere :mrgreen:
Jos da po 100 eura u dep im stavim....

Kad to,nakon sta odgovaram,da dam nekom da vani to drzi u meduvremenu?

Edit:Uzeo sam mentoru isprve bocu blue labela,pa sam je odlucija ostavit sebi,bija sam popodne po gradu,kupija sam shema pakirane 2 butelje Kozlovica,jedno bijelo,jedno crno.
Komisiji po veliku bajaderu.
Kriza je,bit ce dosta.

Pro forma, ti ionako moraš izaći vani dok komisija "vijeća" o tome dal si prošao, pa ostavi poklone kod nekoga tko će biti vani.
Bilježim se sa štovanjem za čuvanje boce blue labela, i vina.
Ako me ne uspiješ naći, ne brini se, boce će bit dobro iskorištene.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ožu 2010 19:12 
Sega mega kul forumaš bez života

E,strava.Bas mi nekako ciganski parilo da ulazim unutra s kesama punim tih pizdarija.

Za cuvanje,hvala ti ka da jesi :mrgreen:
Zvrcnit cu nekoga da dode sa mnom,to sve ne bi valjda ni trebalo trajat previse.

Sad bi ka triba malo i ucit..

Edit:poskupili su ti i na fesbu,90 kn je po primjerku za uvezat i tamo sad.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2011 08:46 
Početnik

Promocija prošla kako to samo u Splitu može proći. Na pozivu je pisalo da se javimo u referadu, u referadi nikoga, svi trče okolo. Srećom smo svi shvatili da se kod dvorane dijele one halje i kapice, s tim da nitko ne pita tko si i šta radiš tamo, samo ti daju robu i kažu obuci to. Par minuta prije 17h, kad je trebala promocija početi, netko je vikao svi za mnom u dvoranu i stvarno smo svi koji smo bili razbacani po hodniku krenuli u dvoranu na glavna vrata, stali se pored katedre bez nekog reda i čekali koji 15-20 min da dođe dekan i ekipa. Par minuta prije toga su nam dali nekakav raspored kako bi promocija trebala teći, ali pri kraju se baš i nisu držali tog rasporeda. Promocija počela, došla neka klapa, dečkima svaka čast, pjevaju vrhunski, otpjevali Lijepu našu i Gaudeamus i onda je počela podjela diploma. Kak smo bili svi nabacani tamo u kutu pored katedre, nadao sam se da će bar po nekom redu prozivati, možda abecedi, ali prozivali su kako su donijeli diplome, znači bez ikakvog reda i morao si osluškivati kada će te prozvati da se možeš probiti kroz ekipu i preuzeti diplomu. Nisu imali pojma tko je došao, a tko ne, pa je svako malo prozvan netko koga nije bilo, stavi njegovu diplomu sa strane i idemo dalje. Nakon svega, klapa opet otpjevala par pjesama, opet je netko viknuo svi za mnom i svi za dekanom na slikanje na stepenicama. Vratili robu i svaki svojim putem. Uglavnom, došli smo tamo, nitko nam nije ništa rekao, vrhunska neorganizacija i sve prošlo ok. Ja nemam nikakve zamjerke, bar sam dobio diplomu. :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ožu 2011 04:53 
Forumaš

http://www.nasciturus.com/najnovije/cas ... ereno.html
jel imao netko obranu u zadnje vrime? Šta je s ovom darivanjem, da se ne osramotim??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ožu 2011 12:11 
Aktivan

jelenaa je napisao/la:
http://www.nasciturus.com/najnovije/cascenje-profesora-nakon-diplomskog-je-neprimjereno.html
jel imao netko obranu u zadnje vrime? Šta je s ovom darivanjem, da se ne osramotim??

ja sam donijela samo bocu vina svakom članu komisije i jedva su uzeli.uglavnom mislim da čašćenje otpada iako je to ovisno o mentoru pa je najbolje da ga pitaš.
sretno na obrani

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ožu 2011 14:07 
Forumaš

Hvala ti. Raspitat ću se još malo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ožu 2011 10:53 
Sega mega kul forumaš

Svakako neki simbolični poklon mentoru i članovima komisije.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2011 11:52 
Forumaš

Prvo šta se tiče čašćenja, moj mentor je meni odmah naglasio bez poklona i čašćenja... tako da to sve ovisi od profesora do profesora.

Mene zanima jel na FESB-u još uvik najjeftiniji tvrdi uvez u Splitu i koliko dana moram čekat da bude gotovo? Profa me iznenadija šokovito brzom obranom, malo sam u panici.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 00:22 
Forumaš

abondazieri je napisao/la:
Prvo šta se tiče čašćenja, moj mentor je meni odmah naglasio bez poklona i čašćenja... tako da to sve ovisi od profesora do profesora.

Mene zanima jel na FESB-u još uvik najjeftiniji tvrdi uvez u Splitu i koliko dana moram čekat da bude gotovo? Profa me iznenadija šokovito brzom obranom, malo sam u panici.

Kažu da nije, da je sve isto. Nisam provjeravala. Al nije ti ni potreban tvrdi uvez. Ja sam lipo samo sebi napravila da imam za uspomenu, a za faks sam napravila spiralni uvez. Kako oćeš...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 08:27 
Forumaš

jelenaa je napisao/la:
abondazieri je napisao/la:

Kažu da nije, da je sve isto. Nisam provjeravala. Al nije ti ni potreban tvrdi uvez. Ja sam lipo samo sebi napravila da imam za uspomenu, a za faks sam napravila spiralni uvez. Kako oćeš...

Ja sam čula da je tvrdi uvez obavezan za studente sa visoke, spiralni za višu. :12: Vidit ću s profesorom. Tnx!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 11:30 
Forumaš

Sve ti ovisi od profesora, pitaj. Ja sam visoka i imala sam pomorsko. Bolanči nije bitno, sam mi je rekao da ne treba tvrdi uvez. pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 12:28 
Forumaš

Hvala Jelenaa, uspila sam dobit profesora i stvarno nije potreban tvrdi uvez.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 15:32 
Veteran

Kod koga bi bilo najjednostavnije uzet diplomski?
(čitaj: ko me neće vraćat 5 puta za svaku fusnotu?)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 16:25 
-Moderator-

antonnella je napisao/la:

Radic ili Simundic, cua sam da cak i Sinky nije los po tom pitanju...

Ja planiram uzet kod Kacera, onako cisto malo da zacinim 5. godinu, da bude malo zanimljivija...
Ali, ima do tad vremena...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 tra 2011 21:27 
Forumaš

antonnella je napisao/la:

Rudolf je kralj po pitanju diplomskih radova. Kad sam došla po temu reka mi je da napravim šta god hoću, kako god hoću i to je to. Ja ga napisala, odnila mu ga ovaj utorak, idući četvrtak mi je zakaza obranu, samo sam trebala ispravit neke tehničke sitnice baš u fusnotama :mrgreen: ...al di ćeš bolje i brže od toga. :bow
Stvarno je genijalan lik, svaki put kad sam ga nazvala bio je i više nego susretljiv, ljubazan, odgovara ma mailove, dao mi je kućni broj da ga tamo zovem ako budem imala kakvih pitanja. Stvarno sam se ugodno iznenadila sa pristupom. :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 svi 2011 10:46 
Početnik

jeli itko ima diplomski u čizmića? čula san da je ok

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2011 12:20 
Aktivan

Diplomirao, nakon poduljeg studentskog staža, prije dva tjedna... :) Mentor mi je bio prof. Rudolf ml., i najiskrenije ga preporučujem budućim diplomantima, bude li mogućnosti. Komunikacija s njim, od zamolbe da mi bude mentor do obrane rada, bila je brza i efikasna te izuzetno ugodno iskustvo.

Jedno pitanje za upućene: pretpostavljam da smo mi stari studenti nakon diplome dipl.iur.; e sad, je li moguće dobiti mag.iur. titulu, i kako, te ima li za to uopće praktične potrebe i smisla? (Koristi li pri traženju posla itd. ...?)

Tko god išta o tome zna - hvala unaprijed :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2011 18:59 
Aktivan

I što je na kraju s tim čašćenjem i darivanjem? :mrgreen:
Stvarno mi je glupo doći bez ičega, a opet još gluplje ako odbiju!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2011 19:19 
김정일

arijanaxx je napisao/la:
I što je na kraju s tim čašćenjem i darivanjem? :mrgreen:
Stvarno mi je glupo doći bez ičega, a opet još gluplje ako odbiju!

Navodno je veliki uspjeh Sveučilišta u borbi protiv korupcije na fakultetima zabrana darivanja mentora nakon što diplomiraš :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2011 19:25 
Početnik

nema ti više tog čašćenja, mislin u zadnje vrime niko to ne radi a moš donit poklon/e ako oćeš, neće ti to niko od ovih odbit koliko vidin u ovih zadnjih par miseci sta znan ljude da su nosili, na filozofskon i ekonomiji odbijaju al i to vjer.ovisi o profesorima

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2011 02:08 
Sega mega kul forumaš

Ne, nego je rektum sveučilišta Pavić (ili kako već) donio odluku da se to zabranjuje... Zato je ta pojava toliko masovno izumrla...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: