... je napisao/la:
user je napisao/la:
102030 je napisao/la:
Hvala kolega/ice što dijelite isto mišljenje sa mnom, samo još hoću reći da ne smatram prof. Bačića velikim intelektualcem, po mom mišljenju su prof. Kačer, Kurtović, Šinković, Jakovac Lozić, mnogo kvalitetniji i stručniji, (ma što vi mislili o tome) jer znaju prenijeti konkretno znanje na studenta pa onda samo o nama ovisi kako ćemo mi to znanje iskoristiti na ispitima. Ne postoji idealan profesor, ali postoje zato neke norme koje profesori moraju poštovati. A da ne spominjem da su udžbenici iz većine drugih predmeta jasnije, temeljitije i s manje grešaka pisani. Pa pogledajte samo praktikum i crnu knjigu, naići ćete na toliko gramatičkih grešaka i nejasnoća da jednostavno ne možete vjerovati da je to pisao jedan intelektualac. I jedan savjet, iz iskustva znam da nije dobro izlaziti na ovaj ispit u 9. mjesecu nego ako je ikako moguće izađite prije, jer prof. previše cijeni svoj predmet i ne voli kada ga se podcjenjuje, mada je jasno da on studente podcjenjuje samim time što mu je mala prolaznost na ispitima.
meni je bačić čudo od čovjeka i mislim da je jedan od najvećih intelektualaca na našem fakultetu..shvaća svoj predmet ozbiljno ali opet koji profesor nije takav, to nije razlog da ga se proziva..
njegov cilj je stavit te u nepoznatu situaciju i i vidjet kako ćeš se snać.
ekipa kad kvalitetno i
s razumjevanjem nauči tada će i proći i točka.
bravo, za ovo vrime šta ste lupetali gluposti ode mogli ste nešto naučit, ako niste primjetili akti i list c isti su ka šta su bili i prošlih nekoliko godina, svak ko nije naučija dilit će s vama mišljenje, šta je i normalno, lakše je ode filozofirat nego uzet knjigu, zašto bi profesor pustija ikoga ko ne zna pripoznat 2 aka, samim ti šta ne znaš akte nisi naučija za list a, jer ako znaš ko šta i kada donosi mislim da s aktima ne možeš imat problema, dobili ste jednosemestralne predmete i možete pola godine riješit u 2. misec, dobili ste i kolokvije i opet se tužite... knjigu u ruke i ne plašite ljude

Prva stvar, kolega/ice, ovdi niko ne lupeta gluposti, već se iznosi stanje stvari iz predmeta Ustavno pravo OVE godine.
Druga stvar, kolega/ice, da, akti i list C su bili kao i prijašnjih godina, ALI znate li kome? Znate li da su zadnji dan roka u 4. mjesecu napravljene dvi liste studenata pristupnika ispitu Ustavnog prava, jedna lista je bila "starih" studenata koji vuku ovaj predmet kao ostatak iz prijašnjih godinu, dvi, tri i oni su ti koji su dobili te stare akte i list C, a mi "novi" bolonjci smo dobili nove profesorove "primjerene" akte i listove C. Isti dan, isti sat, ista predavaonica i segragacija studenata na "nove" i "stare" - i sad Vi meni recite je li to u redu i je li to normalno? Neću ni napominjat da sa liste "novih" studenata, koja je izvješena na dan rezultata, nitko nije prošao (nitko nije imao više od jednog riješenog akta, a većina ih je riješila list A dok prema Vama ko ne zna list B ne zna ni list A)
Treća stvar, kolega/ice, mi nemamo vježbe koje su postojale do ove godine i di studenti mogu naučit kako rješavat ove listove. Svatko može naučit knjigu i teoretski dio ko i kad donosi koje akte pa riješit list A, ali kad se nekome ne pokažu temeljni principi i načini sastavljanja i pisanja akata i preambula to više nema veze s tim je li netko učija ili nije! Tu privilegiju su imali do sad studenti koji su imali mogućnost pohađanja vježbi, a nas ko šiša.
Četvrta stvar, kolega/ice, možemo riješit pola godine u 2. misec?? Dobili smo kolokvije?? Koliko znan, stari studenti - 5 kolokvija KP, 5 kolokvija Fin. pravo, kolokviji iz Obiteljskog, cca. 10 str. skripte iz Engleskog koja se uči u 1 dan, raznorazni predrokovi...novi studenti - nema kolokvija iz KP-a, 3 kolokvija iz Fin. prava (opet teže nego 5), kolokvij iz Obiteljskog SAMO za seminariste, iz Eng. jezika više nema skripte, prof. je rekla da je sad na tapeti cila knjiga...ako su neke brojke krive, slobodno me ispravite.
Situacija na prvom predavanju Fin. prava u 3. misecu. Predavaonica br. 1 dupkom puna i govori prof. Šinković da dignu ruke oni koji su dali sva 3 predmeta iz prvog semestra. Nitko. Govori prof. ajde onda oni koji su dali 2. cijela predmeta. Ne znan jel ih bilo za nabrojit na prste jedne ruke i to većina koji mogu ubrzano studirat ili vanredni koji su mogli u 12. misecu polagat šta su tili.
Te priče da nam je lakše i bolje možete obisit mačku o rep. Pitajte samo profesore šta misle o ovom sustavu, pogotovo na 2. godini di nas ima mali miljun, a i općenito o provedbi ovog sustava na Pravu.
I za kraj, nitko ne plaši ljude nego ih se samo obavještava kako to ide s Ustavnim pravom od ove godine. Toliko od mene o ovoj temi.