Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 10:22.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 12 vel 2010 20:02 
Forumaš

01012001 je napisao/la:
bok, zna li možda neko kako se izračunava signifikantnost? thanks

signifikantnost se koristi za hi kvadrat test, gdje moras iz odredene distribucije izracunati fti, zatim druge vrijednosti dok ne dodes do (fti-fi) to sve na kvadrat/ fti sta je zapravo hi kvadrat test. signifikantnost znaci sigurnost, odnosno koliko je tocno ono sta se izracuna (0.99 %= 1, 96 ili 0.95%= 2, 58). ili se koristi za metodu uzorka jer je uvrstis u formulu. ako je ne znas, ona ce ti rec samo pitaj;) ali je posebno ne triba racunat:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2010 14:45 
Aktivan

mala maja je napisao/la:
jel zna itko rjesit ovaj zadatak :s :s :s

a) izračunajte prosječan broj prekršaja na 1000 stanovnika za sve županije zajedno.
b) ukoliko je srednje kvadratno odstupanje od vrijednosti prosječnog broja prekršaja na 1000 stanovnika za gore navedenu distribuciju studenata iznosilo 150, odredite disperziju u navedenoj distribuciji i usporedite sa koeficijentom varijacije broja kaznenih djela na 1000 stanovnika koji je u prethodnoj godini iznosio 28, 23%.

a) dijeliš ukupni broj prekršaja sa ukupnim brojem stanovnika i pomnožiš sa 1000 (ili ako ti je u tablici već na 1000 onda ne množiš)
b) varijanca ti je znači 150 a koeficjent varijacije za prošlu godinu 28,23.
Moraš izračunat koeficijent varijacije za ovu godinu (podjeliš standardnu devijaciju sa aritmetičkom sredinom puta 100) i usporedit ta dva broja.
Standardnu devijaciju ćeš dobit tako da izvadiš korjen iz varijance a aritmetičku izračunaš.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 tra 2010 19:01 
Forumaš

Niki je napisao/la:
Zna li neko moram li ja ponovno pisat pismeni iz statistike (zadatke) ako sam pala "usmeni", ili mogu izaći na "usmeni" po drugi put (sada u ponedjeljak)? :please: :please:

pismeni vridi cilu akademsku (tekucu ) godinu...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 svi 2010 22:25 
Forumaš

Marinko3 je napisao/la:
Moze li mi pomoci ko sa ARITMETICKOM SREDINOM PREKO ODSUTPANJA U GRANICAMA INTERVALA, kako se odreduje X0 .

Hvala!!

X0 ti je razred Xi koji ima najvecu frekvenciju
ako imas recimo:
fi Xi
55 11
54 15
40 17 onda ti je X0 11 zato sta je 55 najveca frekvencija...isti je princip ko i kod jednostavne aritmeticke sredine

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 svi 2010 13:05 
-Moderator-

pingpongloptica* je napisao/la:
Grotius je napisao/la:
Zanima me ona signifikantonst od 1% i od 5% - vidim da se to spominjalo u prijašnjim postovima 4-5 puta, ali nigdi nisam vidia da je netko napisa formulu po kojoj se to računa, a navodno je to neka sasvim jednostavna formula.

Pa molim lijepo, ako nije teško da netko napiše tu formulu...

:please:

to ti je hi kvadrat
koliko se ja spominjem

to je kod hi kvadrat testa, ali nigdi nema formule po kojoj se to računa...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 svi 2010 17:45 
Aktivan

koliko se ja sjećam te signifikantnosti, te postotke zanemariš, samo izračunaš hi kvadrat test po formuli koju imaš u zbirci i to ti je to...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 lip 2010 00:26 
Forumaš

Grotius je napisao/la:
Zanima me ona signifikantonst od 1% i od 5% - vidim da se to spominjalo u prijašnjim postovima 4-5 puta, ali nigdi nisam vidia da je netko napisa formulu po kojoj se to računa, a navodno je to neka sasvim jednostavna formula.

Pa molim lijepo, ako nije teško da netko napiše tu formulu...

:please:

signifikantnost jednostavno znaci da nesto si izracuna s odredenom sigurnoscu-tipa 99 % iznosi 2, 58 pa ces staviti rezultat( hi kvadrat test) i u odgovoru napisati da si to izracuna s toliko postotnom sigurnoscu, ali uglavnom je dovoljno napisati koliko iznosi;) hi kvadrat test se racuna prema dvije formule to ima u slajdovima najbolje objasnjeno;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lip 2010 15:59 
Forumaš

anna 2 je napisao/la:
kako se određuje donja i gornja granica kod kvartilnog razreda?
hvala

odredujes N/4 i 3N/4 pa trazis prvi veći broj od tog iznosa, a trazis taj broj u kumulativnom nizu s time da ti je N ukupni broj frekvencija. Znači ako ti je N/4= 23.50 a u kumulativnom nizu ti je prvi veći 40 onda je to taj razred. isto napravis i sa 3N/4

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lip 2010 20:20 
Forumaš

ineess je napisao/la:
Može mala pomoć?
Na praktičnom dijelu ispita iz informatike ima neki zadatak odrediti strukturu prekršaja u % i bazne indekse?
Kako se to odreduje?Da li je i to u funkcijama u excelu?

I šta se trazi od acessa i powerpointa?
Unaprijed hvala.

te ti stvari ne budu u ispitu, budu ti samo stvari koje imas u funkcijama i to najcesce: medijan, mod, min, max, stdev, average. za % ti možda bude i tu tribas kreirat svoju formulu: to radis da stavis znak =A2/B2*100 i ENTER (ovo ti je primjer). nece ti bit za bazne indekse.

acess ti je program za razne baze podataka, najcesce se koristi u turizmu, to malo ljudi stigne a vjezbaj po primjerima sa službenih stranica. powerpoint bude 3 slajda: 1. sa naslovom nekim i stavis jos ime i prezime, a 2. naslov neki i kopirat graf iz excela, 3 . se ne sican;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lip 2010 14:13 
Aktivan

rory je napisao/la:
Sutra nam je statistika i informatika, pa je li moze samo neko napisat je li za informatiku potrebno nosit praznu disketu ili memory stick? jer vidim da negdi pise disketa,a u zadnje vrijeme memory stick da je potreban na ispitu?? ili nam oni daju disketu? p.s. statistiku pisemo na papiru, sa svojim formulama,jel tako? Unaprid fala.........

za inf ne moraš ništa nosit, nego im rezultate šalješ mailom koji će ti pisat na testu... što se tiče stat- da!! :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lip 2010 18:02 
Aktivan

evo, možda nekom pomogne i uštedi vrijeme. u skriptici je odrađena cijela knjiga prof. Šimundića.
Privitak:
metodologija.docx

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lip 2010 19:58 
Aktivan

Melina je napisao/la:
ako smo prijavili ispit 5.7,koji od tri predmeta se polaže prvi?
kakav je prof.Šimundić kao ispitivač?dojmovi neki "friški"?

u 8 pišeš statistiku i tek kad vidiš jesi prošla statistiku pišeš informatiku
to je sad nova fora, prije nije tako bilo
kažu ti odmah datum rezultata i termina iz informatike i usmenog

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2010 12:03 
Aktivan

jedno pitanje molim vas da mi neo kaze ako padnemo statistiku jel mozemo uopce informatiku pisat??i ako mozemo jel se priznaje pa drugi put samo statistika???pliz jako mi je vazno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 lip 2010 01:51 
Aktivan

usmeni/pismeni 29.06.:
kibernetika
podatak i informacija
upotreba p.inf. u pravosuđu
oblici računalnog kriminaliteta
aritmetička progresija/arit. sredina
stat.obilježja
grafovi
nizovi
metodologija i pravna znanost
bibl.reference
razlika izvedbenog i idejnog nacrta istraživanja

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 srp 2010 14:49 
Aktivan

studentica prava je napisao/la:
Pozdrav,ljudi!Danas sam prvi put izašla statistiku i informatiku,mislim da sam statistiku dobro napisala,al informatiku ne,pa me zanima hoće li mi se statistika ako prođem priznati za 9.mj. bez obzira na informatiku?Danas sam čula svakakvih mišljenja,pa bih molila da javi netko tko zna provjerenu informaciju.

I statistika i informatika, kad ih položiš, ti vrijede čitavu akademsku godinu; tj. pišeš ponovo samo onaj koji nisi prošla.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 11:05 
Forumaš

12.7.
identifikacija i klasifikacija varijabli, znanost i tehnika,dobivanje dokumenata,znanstveni radovi..
razlika izmedju aritmeticke i kronoloske sredine, skupni indeksi, koeficijent linearne korelacije, relativni brojevi...
inf.tehnologija i utjecaj na pravo, informacijski sustavi, telekomunikacije i racunalne mreze,otkrivanje racunalnog kriminaliteta...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 11:26 
Ona koja je donila porto

INFORMATIKA:
-projektiranje pravnih informacijskih sustava
-simulacijski modeli u tijelima javne uprave
-baze podataka i sustavi za upravljanje bazama podataka
-pravna zastita podataka i informacija
-definiraj i opisi model e-poslovanja
-bibliografska referenca za znanstvene pravne informacije

STATISTIKA:
-statisticko obiljezje-pojam i vrste
-kontinuirani niz-definiraj i objasni na primjeru
-harmonijska sredina
-definiraj znacenej trenda u pravnoj praksi-objasni na primjeru
-standardizirano obiljezje
-odabir statistickog uzorka uz ponavljanje

METODOLOGIJA:
-akademski radovi, nabrojat ukratko objasnit
-dokumentaristika pojam i znacenje( ako ko zna nek napise plizzzz)
-on-line baze bibliografske grade-definiraj, i navedi primjer on-line bibli.baze u Hrv.
-definiraj primarne i sekundarne izvore informacija(mislim)
-opisi sadrzaj znanstvenog izvjesca
-utjecaj razvoja informacijskih tehnologija na dostupnost bibloiografske grade

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 kol 2010 17:24 
Aktivan

jeli ima ko rijesen ovaj zadatak?
Privitak:
zadatak1.xls

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 kol 2010 09:14 
Aktivan

tina1 je napisao/la:
mozes ga u excelu rjesit ako ga znas ?

evo zamolila sam kolegicu koja je nedavno pisala i dobila 4 pa samo prenosim šta mi je napisala;

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2010 13:19 
Aktivan

frekvencije se korigiraju kod razlicitog i,za mod i graf,znaci morala je korigirati jer su velicine razreda razlicite

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2010 13:38 
Aktivan

Amabilis je napisao/la:
Stvar koja me je malo zbunila pri rješavanju zadataka iz statistike

Iz ovih nekih primjera ispita koje sam kupila preko puta zadatak je tražio da se nađe aritmetička sredina preko odsupanja, ali pošto veličina razreda nije ista, osoba koja je rješavala je korigirala frekvencije, kao što je korigirala i di (znači, bilo je -2, -1, 0, 1, 1.75-korigirano) i onda nastavila normalno rješavati ali kad sam gledala zadatke u zbirci i slajdovima s neta, to nije učinjeno, nego su se koristile zadane frekvencije, bez obzira što veličina razreda nije bila ista.

što je točan postupak? trebaju li se frekvencije i di korigirati?

ali ako di ostaviš samo -2, -1 , 0, 1 , 2 priznat će ti se, meni je bio taj zadatak prije milion godina.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 kol 2010 18:17 
Forumaš

Amabilis je napisao/la:
hvala. još jedno, posljednje pitanje - od svih ovih skripti iz informatike i metodologije, koja bi ispala najkorisnija? da li da kombiniram ili je jedna od njih dovoljna?znan da su sve dosta loše, ali nemam nikakve druge literature. što savjetujete? i ova skripta iz metodologije što je netko postao na ovu temu prije neko vrime, je li okej?

za metodologiju ti je dobra ova od 10 stranica, a informatika ti je od 2 skripte (s nasciturusa): jedna od 1-37.pitanja a druga od 38.-102. pa to kombiniraj ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2010 21:00 
Forumaš

dorotea je napisao/la:
u toj skripti koja pocinje od 33 pitanja fale prvih 33...tako da to imas u dr skripti vidit ces po pitanjama..pogledaj tu na nasciturusu imas ja mislim pitnaja iz informatike...pa pogledja koja bi to bila u toj dr skripti pa se nadopuni....
btw ja sma to davno polozila...i ucila iz knjige sto ju je prof napisao....onako letimice je prosla po nekim najvaznijim pitanjima i dobro je proslo....a ta skripta je boze me sacuvaj ja neznankako itko moze iz nje uciti....jedino nauciti napamet... a iz knjige mi nije bija prob bazirala sma se da napisem 3 pitnaja koja budu redovito i procitala malo o tim cjelinama... i poslije u ispitu pisala svojim rijecima sto sam skupila neke pojmove u knjizi a neke opcenito sto znam iz info....
etoo...
lijep pozdrav...
mozda pomogne malo....:))))

je to je istina, racunat na ta 3 pitanja i svojim riječima, bitnije je pročitat lekcije nego sada nešto strašno učiti ;) a skoro bilo koja skripta je dobra, cini mi se da ima jedna i u kopirnici do jednog dijela

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2010 10:47 
Veteran

.
Alejandro je napisao/la:
jel postoje neki materijali po kojima se uci za prakticni dio iz informatike tj.rad na kompjuterima? ja se jako slabo razumijem u kompjutere pa bi mi svaka pomoc dobro dosla...

čuj, nabolje bi ti bilo kad bi imao nekog prijatelja koji će ti pokazati par stvari. nema toga puno, kopirati tekst sa interneta, povećati slova i možda malo podebljati.. kupi si neku knjigu u knjižari ili potraži na google neki tekst koji će ti korak po korak objasniti kako sve treba napraviti. ali moj savjet je da nekog zamoliš da ti objasni tih par sitnica, puno će pomoći. moje skromno mišljenje

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ruj 2010 21:39 
Forumaš

Predavanje 3: Numerički niz
1
NUMERIČKI NIZ
Tko želi nađe način, tko ne želi – nađe izgovor !
Numerički kontinuirani nizovi se konstruiraju uređenjem vrijednosti kvantitativnih varijabli.
Vrste numeričkih nizova:
- numeričkik o nt inu ir a ni nizovi,
- numeričkidisk o nt inu ir a ni (diskretni) nizovi.
Gr upir anje⇒raščlanjivanje statističkog skupa prema modalitetima obilježja

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2010 16:48 
Ona koja je donila porto

trendovi uporaba u pravu?
netko, bilo ko?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2010 20:46 
Forumaš

za to pitanje pojma nemam odgovor i sto hoce da se tu pise zbilja neznam...naravno uvik bude nekih glupih pitanja kao sto je i to koje nemas gdje naci....
vi se ljudi bazirajte na onim pitanjima koje znate i koja su vam poznati.... dobijete po 6 pitanja iz svakog djela znaci 6 iz informatike 6 iz statistike i 6 i metodologije.... i mozete biti presterni ako uspijete rijesti po 3 iz svakog djela koliko je dovoljno za prolaz...
znaci kad dobijete ispit brze bolje rijesite 3 pitanja koja nabolje znate i idete dalje sa riejsavanjem iz preostala 2 djela... savjetujem da iz informatike malo pisete svojim rijecima i malo nadugo i nasiroko to prof voli kad se razvezete...naravno drzite se pitanja bar koliko toliko da ima veze...cesto budu itanje o virusima pa tu prcate o zastitama antivirusnim programima...pa zatim osiguravanje zgrade u kojoj se nalazi baza podataka ..o aparmnim sustavima i opcenito sigurnosti...to sve pise u knjizi iz informatike ja sma je bila kupila i malo citkala najvaznije djelove i tako napisala 3 ili 4 pitanja onako bas dobro kako triba i raspisala se o njima... a iz stAT se uci iz one skripte i nemojte i ako mozete prepisati prepisati od rijeci do rijeci nego malo promjenit obrnite redosljed rijeci... a iz metodologije isto tako malo prosiriti recenicu da to sve skupa izgleda da ima puno ...hehehe..... iz metodologije budu pretezno pitanja iz zadnjeg djela skripte o onim magistarskim diplomskim radovima i tome....i sadrzaju pisanja i tako too,..govorim napamet tako da ne zamjerite na greskama....
eto jos neko pitanje ako imate pitajte....???:))))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2010 14:18 
Forumaš

da naravno sto vise razlicitih skripti to bolje vise ces imati pisati razlicitih stvari......:)))
lipo prijavi za dr dio roka...i izadjes samo na teoretski dio i to je to.....pozzz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2010 11:12 
Aktivan

-dokumentaristika pojam i znacenje!! što je ovo? dali netko zna odgovor?
-kako izgleda usmeni dio ispita?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2010 05:11 
Aktivan

dorotea je napisao/la:
naravno pitanja se ponavljaju.....meme je dopao isti ispit ...pa sam lijepo znala dosta pitanja...vrti cesto ista pitnaja tako da pratitie koja su bila sada u prvom djelu roka jer bi se vrlo lako mogla ponoviti i u dr djelu....zna cak nekada dati i isti identican ispit...da da....:)))

a kako izgleda usmeni.... pa usmeni je u biti pismeni ..odnosno teorija se pise u pisanom obliku...18 pitnaja manje od 1 h rijesavanja mislil da je 45 min vrijeme.... 6 iz stat 6 iz info 6 iz metodol. i po 3 rijesena iz svakog podrucja.... poseban naglasak na info posto je on napisao knjigu....etogaa....:))) pisati ispit svojim rijecima nadugo i nasiroko.....

Ove skriptice s nasciturusa za metodologiju su nekako prekratke, pa me zanima dali su one dovoljne za prolaz? kako izgleda ta knjiga iz metodologije i na šta se treba više usredotočit?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2010 05:32 
Aktivan

dorotea je napisao/la:
..i ucila iz knjige sto ju je prof napisao....onako letimice je prosla po nekim najvaznijim pitanjima i dobro je proslo....a ta skripta je boze me sacuvaj ja neznankako itko moze iz nje uciti....jedino nauciti napamet... a iz knjige mi nije bija prob bazirala sma se da napisem 3 pitnaja koja budu redovito i procitala malo o tim cjelinama... i poslije u ispitu pisala svojim rijecima sto sam skupila neke pojmove u knjizi a neke opcenito sto znam iz info....
etoo...
lijep pozdrav...
mozda pomogne malo....:))))

koja je to knjiga? jeli ova "Osnove metodologije i izrada znanstvenog i stručnog rada / Slavko Šimundić"?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ruj 2010 17:55 
Forumaš

hm neznam sto da ti kazem.... al mislim d aje ta od 5 premalo uci tu od 38-....pa od svakog pitnaja po koju recicu nauci...da imas sto pisati..bolje ti je ...jer ako naucis super tih pet strana i pola fali onda je to zajeb... ...:))pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2010 18:47 
Forumaš

ponovno prijaviti...obavezno za dr dio roka..jer bi moglo biti problema kad te itaa odkad je rpijava pa skuzi d aje od 6 mj.... ZNACI isti ROK ista PRIJAVA......

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2010 10:37 
Forumaš

yellow je napisao/la:
jel se upisuje pad kad se padne usmeni?
meni je osta samo usmeni, a iman prijavnicu za 6.9. (kad mi je bia praktični) i nisan danas izašla na usmeni, pa sve kontan mogu li 27. izać il san tribala danas pisat, past, pa ić prijavit blabla..

btw aj nek neko stavi bar par današnjih pitanja slika

racunalni kriminalitet
kibernetika
definirat podatak i informaciju

statisticko obiljezje -pojam i definicija.
aritmeticka sredina
multipla regresija
vremenske grupe i nizovi
graficki prikaz statistickih podataka

kako informacijske tehnologije utjecu na koristenje bibliografske grade
idejni i izvedbeni projekt
bibliografska referanca

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2010 11:46 
Početnik

27.9.2010 A grupa

Informatika:
1. Pravna informatika u razvoju suvremene informacijske znanosti
2. Opišite pravne informacijske sustave
3. Vrste obrade podataka
4. Pravne baze podataka - pojam i vrste
5. Računalne mreže - pojam i organizacija
6. Nabrojite i objasnite vrste zaštite podataka u području pravnih znanosti

Statistika:
1. Vrste nizova - nabroji i objasni
2. Regresija - pojam i vrste
3. Relativni brojevi - pojam i upotreba u statistici
4. Objasni mjere raspršenosti
5. Opišite HI2 test u okviru testiranja hipoteza
6. Vrste uzoraka - nabrojite i objasnite

Metodologija:
1. Informacijske znanosti - pozitivni i negativni utjecaju na društvene vrijednosti
2. Struktura spoznajnog procesa
3. Navedite i objasnite razliku između idejnog i izvedbenog projekta istraživanja
4. Objasnite odnos između kauzalnog i deskriptivnog nacrta istraživanja
5. Definiraj sadržaj znanstvenog izvješća
6. Sadržaj doktorske disertacije

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ruj 2010 15:10 
Aktivan

evo i današnja B grupa

Informatika:
1. Pravna informatika, postanak i razvoj
2. Struktura sustava za el. obradu podataka
3. Neovlašteni pristup podacima i programima
4. Regulatorni zakonski okvir zaštite neovlaštenog pristupa el. računalu
5. Virtualni sustav - definiraj i objasni
6. Online i offline obrada podataka

Statistika:
1. Harmonijska sredina - pojam i uporaba
2. Definirajte pojam diskontinuiranog niza i navedite primjer
3. Srednje odstupanje - definiraj i objasni
4. Trend - vrste i uporaba
5. Testiranje hipoteza
6. Procjena vrijednosti aritmetičke sredine niza

Metodologija:
1. Uloga metodologije druš. istr. u pravnoj znanosti
2. Empirijska i normativna teorija
3. Navedite i opišite vrste istraživanja
4. Znanstvene i tehnološke informacije
5. Pisani radovi - vrste

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ruj 2010 21:57 
Početnik

mala maja je napisao/la:
ati je napisao/la:
Ljudi, jel bi mogao netko reci i objasniti sta treba za metodologiju, s obzirom da sam se jucer prebacila iz zg i upisala na 4 god. pa moram polagati razliku, a samim time i ovu metodologiju (imam polozenu statistiku i informatiku). Zanima me kako izgleda ispit-usmeni ili/i pismeni, jel dovoljna ova skripta od 12 strana ili treba i knjiga..s obzirom da ne znam ni kako se ispit prijavljuje,pliz pomagajte :)
tnx! :?

ispit se prijavljuje s neta, priko studomata. ides samo na usmeni koji je zapravo pismeni i u pravilu negdi 5-7 dana nakon stat i info (pismeni i prakticni) dio. za pismeni ti je dovoljna ta skripta, pises samo dio iz metodologije a ovo oznacis da nemoras ;)

Hvala ti! Zaboravila sam dodati da sam po starom programu pa ne znam jel to onda igra ulogu za prijavu ispita ? kada se prijavljuje ? i jos nesto, posto sam :wh -usmenog dakle nema?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2010 23:08 
Aktivan

lenči je napisao/la:
ladesta je napisao/la:
Born to lose je napisao/la:
Jel ko danas bia na predavanju, jel bilo spomenuto sta vaznije?

nista posebno, imali smo samo 1 sat, predstavljanje i literatura, i da dolazimo na predavanja, vjezbe i konzultacije oni ce nam sve objasnit ne trebamo ic na repeticije i takve stvari...

da li je literatura ista kao i ona nabrojana na početku ove teme?

je, osim ovoga: Statistika u suvremenom informatičkom društvu, / Žužul, Šimović, to je sada Statistika za nematematičare, prof. dr. sc. Josip Žužul (to je sporedna kao i ova sta je bila prije)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2010 20:23 
Početnik

pitanja za praćenje predavanja, studiranje i pripremu ispita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lis 2010 12:24 
Početnik

Repeticije iz statistike, brzo i efikasno objasnjavam, povoljno
095 817 1067

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: