Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 13 lip 2026 04:37.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: SOCIOLOGIJA
PostPostano: 03 ožu 2011 18:43 
Forumaš

anchy=) je napisao/la:
hvala na savjetima=)ah da ocito sam mazohist pa skriptu ipak nadopunjavam podacima iz haralambosa jer smatram da ipak dosta toga nedostaje...ako bude srece i polozi se ispit,tko zna,mozda i izbacim novu skriptu iz soc :cerek:

Homo homini lupis est.../...Čovjek je čovjeku vuk... :s :s :s :tenk
Doduše i kad bih išao radit Haralambrosa ne bih ni lista više obradio od onog što pise na papiru koji nam je dao (Literatura za ispit/Ispitna pitanja)
Ja sam izbacia skriptu iz rima, sva pitanja koja su se dosad uglavnom vrtila na ispitima, oko 130 pitanja...xD

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2011 20:08 
Početnik

to je pohvalno iako smatram da je to fifti fifti jer sarac nema pravila,ta pita sve :ucenje a sto se haralambosa tice,ja dodajem u vec postojecu skriptu samo ono za sto smatram da je trebalo biti tu a izostavljeno je,nema potrebe sirit izvan obveznog gradiva :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2011 20:14 
Početnik

touring17 je napisao/la:
anchy=) je napisao/la:
hvala na savjetima=)ah da ocito sam mazohist pa skriptu ipak nadopunjavam podacima iz haralambosa jer smatram da ipak dosta toga nedostaje...ako bude srece i polozi se ispit,tko zna,mozda i izbacim novu skriptu iz soc :cerek:

Homo homini lupis est.../...Čovjek je čovjeku vuk... :s :s :s :tenk
Doduše i kad bih išao radit Haralambrosa ne bih ni lista više obradio od onog što pise na papiru koji nam je dao (Literatura za ispit/Ispitna pitanja)
Ja sam izbacia skriptu iz rima, sva pitanja koja su se dosad uglavnom vrtila na ispitima, oko 130 pitanja...xD

hhhh cek cek jesi to izbacio skriptu sa pitanjima ili skriptu i sa pitanjima i sa odgovorima? :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2011 21:50 
Forumaš

Ma jos i odgovore da stavim :roll: :roll: :roll: , nisam toliko poludio hahaha :lol: :lol: :lol: ...prosa sam cijeli topic i vjeruj mi da se barem pola pitanja ponavlja...za koji dan ide i skripta pitanja iz soc gdje se najveci dio pitanja ponavlja...
:happpppppy

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2011 21:51 
Forumaš

Ponavlja u smislu da se veci broj istih pitanja redovito vrti na ispitima :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2011 22:54 
Početnik

to je ok za one koji ipak ne ciljaju na peticu svakako :cry: :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2011 07:10 
Forumaš

anchy=) je napisao/la:

Pa da, ako nista da sam ja to ima prije nego sto sa mpolaga definitivno bi se vise spremio....bar mozes procjenit otprilika koju tezinu pitanja mozes ocekivat... :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2011 16:30 
Forumaš

touring17 je napisao/la:
anchy=) je napisao/la:

Pa da, ako nista da sam ja to ima prije nego sto sa mpolaga definitivno bi se vise spremio....bar mozes procjenit otprilika koju tezinu pitanja mozes ocekivat... :celebrate

u njega van nema pravila, on nije tip ponavljanja pitanja, naučite onu skriptu ručno pisanu od maje bekavac i njegovu knjigu a 15. cjelinu iz knjige i to je to, profesor je korektan i susretljiv, a i gradivo je lako

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2011 17:58 
Aktivan

anchy=) je napisao/la:

ma glupa je i skripta i haralambos.besmisleno totalno tako da nema pomoći ni od nadopunjavanja. Jedino šta eventualno ima veze s nečin je ona njegova knjiga.koja nije teška i imaš skriptu za nju i nauči je.. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2011 18:02 
Početnik

hvala ti=)trenutacno nadopunjavam,ali kasnije cu sve preoblikovat u neku smislenu cjelinu,jer ovo sada su doslovno samo natuknice s kojima ce se tesko nositi netko tko ne procitaa knjigu.a u cilju mi je olaksat buducim generacijama=)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ožu 2011 17:21 
Aktivan

pitanja iz moje grupe
sindikalna kosarica
kultura, ponasanje, norme...
najnizi sloj u hrv drustvu
sikhi i mirpuri muslimani
marksizam
perspektiva nove desnice

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ožu 2011 17:32 
Forumaš

buco1 je napisao/la:
pitanja iz moje grupe
sindikalna kosarica
kultura, ponasanje, norme...
najnizi sloj u hrv drustvu
sikhi i mirpuri muslimani
marksizam
perspektiva nove desnice

Ostatak pitanja je na skripti (66 pitanja ukupno), prosli tjedan su je stavili na nasciturus.com -skriptarnica, pa kome moze pomoci... :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2011 17:56 
Aktivan

Jel zna tko kad su rokovi za sociologiju u travnju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ožu 2011 11:48 
Aktivan

dewje je napisao/la:

19 i 21 navodno, tako je prof rekao na konzultacijama , ali ipak provjeri

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ožu 2011 22:39 
Početnik

buco1 je napisao/la:
dewje je napisao/la:

Ako je 19. pismeni kada je usmeni odmah sutradan ili za dva dana?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 ožu 2011 14:18 
Forumaš

aloooj je napisao/la:
buco1 je napisao/la:
dewje je napisao/la:

Ako je 19. pismeni kada je usmeni odmah sutradan ili za dva dana?

Ovisi ti koliko ih pise, kolike su grupe,...na pismenom ce profesori reci :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2011 18:34 
Aktivan

ajme meni jel zna ko kako to šta bezbolnije naučit? jel triba pamtit sve ona imena onih sociologa ili šta....? meni stvarno nije jasno.....pa tamo ima duplo više literature nego za rim i opp skupa!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2011 19:41 
Forumaš

sretnica je napisao/la:
ajme meni jel zna ko kako to šta bezbolnije naučit? jel triba pamtit sve ona imena onih sociologa ili šta....? meni stvarno nije jasno.....pa tamo ima duplo više literature nego za rim i opp skupa!!!

Ako ces bit mazohista pa ic citat sve iz Haralambrosa i cijelu profesorovu knjigu naravno da je ajme i nepotrebno... Uci po papiru sta je profesor dao (Ispitna pitanja iz sco bla bla bla); profesorova knjiga (malo manje od pola knjige) i skripta iz Haralabrosa-70.str.... Ne savjetujem ti skriptu iz profesorove knjige jer mislim da je previse pojednostavljena, imas na nasciturus.com stranici skriptarnicu, prva godina, predmet sociologija najdonji file popis 66 pitanja koja se redovito vrte po ispitima (bar 85% se redovito ponavlja)...i pazi da te ne digne na foru, nekad profesor zna pitat pitanja koje niste znali prosli put... :s :s :s :3

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ožu 2011 10:37 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
sretnica je napisao/la:

Ako ces bit mazohista pa ic citat sve iz Haralambrosa i cijelu profesorovu knjigu naravno da je ajme i nepotrebno... Uci po papiru sta je profesor dao (Ispitna pitanja iz sco bla bla bla); profesorova knjiga (malo manje od pola knjige) i skripta iz Haralabrosa-70.str.... Ne savjetujem ti skriptu iz profesorove knjige jer mislim da je previse pojednostavljena, imas na nasciturus.com stranici skriptarnicu, prva godina, predmet sociologija najdonji file popis 66 pitanja koja se redovito vrte po ispitima (bar 85% se redovito ponavlja)...i pazi da te ne digne na foru, nekad profesor zna pitat pitanja koje niste znali prosli put... :s :s :s :3

ja čula da se moraju sva pitanja odgovorit za proć. dakle ako odgovorin sve da bi prošla pismeni....šta em onda pita? ono šta nisan dobro znala ili....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ožu 2011 18:10 
Forumaš

[/quote]
ja čula da se moraju sva pitanja odgovorit za proć. dakle ako odgovorin sve da bi prošla pismeni....šta em onda pita? ono šta nisan dobro znala ili....[/quote]

Sva ako preteniras na 5icu, svako pitanje se ocjenjuje ocjenom od 1-5, ti trebas imati 90% za 2, sto znaci otprilike ako ne rijesis 2 pitanja to znaci FAIL. :roll:
Mada je kolegica rekla da je ona rijesila samo 3 i mislila da je pala, sva tri iz profesorove i to ono bas bas znala i profesor joj je rekao da spremi Haralambrosa za usmeni. Pa dosta njih je reklo da prof. Malenica postavlja pitanja pretežno iz knjige Ogledi o hrvatskom drustvu i zna pitati na usmenom ono sto niste rijesili u pismenom, kod prof.Ranke bolje je vise znati Haralambrosa. Nekima je draze bilo odgovarati u Malenice mada stvarno izbifla svoju knjigu, drugi preferiraju Ranku jer je ˝malo lakse˝... :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ožu 2011 21:15 
Aktivan

koliko ja znam moze se samo jedno pitanje ne napisat ili krivo rijesit...znaci 5/6 zadataka moras dobit pozitivno za proc

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ožu 2011 11:55 
Forumaš

touring17 je napisao/la:

svako pitanje se ocjenjuje ocjenom od 1-5, ti trebas imati 90% za 2, sto znaci otprilike ako ne rijesis 2 pitanja to znaci FAIL. :roll: [/quote]
I repeat: bio je slucaj di je kolegica rijesila 3 iz profesorove, al bas vrhunski znala i pustio ju je na usmeni da spremi samo Haralambrosa rekla mi u Legisa...mislila je da je pala, al nije....˝Bolje se rodit bez neke stvari nego bez srice˝

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ožu 2011 18:49 
Aktivan

touring17 je napisao/la:

ja čula da se moraju sva pitanja odgovorit za proć. dakle ako odgovorin sve da bi prošla pismeni....šta em onda pita? ono šta nisan dobro znala ili....[/quote]

Sva ako preteniras na 5icu, svako pitanje se ocjenjuje ocjenom od 1-5, ti trebas imati 90% za 2, sto znaci otprilike ako ne rijesis 2 pitanja to znaci FAIL. :roll:
Mada je kolegica rekla da je ona rijesila samo 3 i mislila da je pala, sva tri iz profesorove i to ono bas bas znala i profesor joj je rekao da spremi Haralambrosa za usmeni. Pa dosta njih je reklo da prof. Malenica postavlja pitanja pretežno iz knjige Ogledi o hrvatskom drustvu i zna pitati na usmenom ono sto niste rijesili u pismenom, kod prof.Ranke bolje je vise znati Haralambrosa. Nekima je draze bilo odgovarati u Malenice mada stvarno izbifla svoju knjigu, drugi preferiraju Ranku jer je ˝malo lakse˝... :popcorn:[/quote]
Ma ovaj fax je skrooooz retardiran :roll: :roll:
s obziron da neznan kod koga ću doć na usmeni bi značilo da moran znat izbiflat i njegovu knjigu i haralambosa. mrzin sociologiju.šta će nan taj predmet na pravu uopće??? :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 13:26 
Forumaš

Na ispitu jedna strana dvorane predaje Ranki ispit, druga Malenici, kome predas kod toga odgovaras... :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 13:34 
Aktivan

ali stvar je u tome da se oni dogovore ko ce taj dan uzet koju stranu dvorane , i ne mozes poslije predat ispit kome ti oces zato sto on tijekom ispita idu od osobe i zapisuju tko je na cijoj strani..tako da...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 13:48 
Forumaš

U svakom slucaju ne mozes utjecat na to...zadnji put je Ranka uzela desnu stranu (kad sam ja pisa)... :5

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 16:04 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
U svakom slucaju ne mozes utjecat na to...zadnji put je Ranka uzela desnu stranu (kad sam ja pisa)... :5

a kad si pisa ti ??? koji datum

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 18:32 
Sega mega kul forumaš bez života

A bome, meni se čini da triba ić na repeticije kod nekog ko je položia sociologiju da bi se moglo proć :3

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 18:38 
Početnik

plavojka je napisao/la:
A bome, meni se čini da triba ić na repeticije kod nekog ko je položia sociologiju da bi se moglo proć :3

ma sta ce ti repeticije ...iz ovoga...ovo treba sist i učit...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2011 18:45 
Sega mega kul forumaš bez života

sretnica je napisao/la:

Ma ovaj fax je skrooooz retardiran :roll: :roll:
s obziron da neznan kod koga ću doć na usmeni bi značilo da moran znat izbiflat i njegovu knjigu i haralambosa. mrzin sociologiju.šta će nan taj predmet na pravu uopće??? :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy: :whyowhy:

Pa ne možeš ti znati što će te dopasti na ispitu da bi to naučila, jednostavno naučiš sve i to je to :popcorn:
ako vam je ovo teško,nemojte ni pomišljati na 2 godinu :devil

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ožu 2011 10:28 
Forumaš

Ja sam bia uzea onaj zanji termin sta je bia na kraju mjeseca, ubij ne mogu se sitit datuma, a ne da mi se trazit sad po indexu... :5
Btw kolegica vam je dobro rekla, ako vam je ovo pretesko i nemoguce zapitajte se imali smisla nastavit s PFS-om s obzirom da je prva godina najlaksa, its not going to get any easier... :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2011 23:10 
Aktivan

ŠTO MISLITE, HOĆE U 4. MJESECU BIT MOŽDA SAMO USMENI? IMA LI VAS PUNO ZA 4. MJESEC?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2011 23:14 
Početnik

sunceee je napisao/la:
ŠTO MISLITE, HOĆE U 4. MJESECU BIT MOŽDA SAMO USMENI? IMA LI VAS PUNO ZA 4. MJESEC?

Ima i to poprilicno dobro od nas 180studenta, prošlo ih je samo "25". :3

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 ožu 2011 12:44 
Forumaš

sunceee je napisao/la:

Ima nas ;) A sumnjan da će bit usmeni samo, bit će i pismeni i usmeni, bar je tako dosad bilo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 ožu 2011 15:11 
Forumaš

Koliko je meni poznato soc je uvijek bila pismeno, pa usmeno... :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 13:21 
Aktivan

KOLIKO JE PITANJA NA PISMENOME IZ PROFESOROVE KNJIGE? KOJA OD ONA 32 PITANJA IZ PROFESOROVE KNJIGE PITA NJAČEŠĆE PROFESOR ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2011 10:40 
Aktivan

Ima li ko da izlazi u utorak 19tog ?? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2011 13:06 
Početnik

mislim da nas ima ....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2011 15:21 
Početnik

Oi! U četvrtak imam pismeni, zna li itko hoće li u petak biti faxa? (pitam zbog usmenog)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2011 15:41 
Forumaš

Ma vjerojatno ce ga sikinit iduci tjedan (tj. tjeda iza usmenog) taj usmeni, malo mi je sadisticki da ga stave na Veliki Petak but thats just me... :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: