Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 14 lip 2026 19:41.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 04 ruj 2011 09:47 
Početnik

načelo zakonitosti, pravomoćnost - vrste, državljanstvo, def. akta, vrste akata, stranke u sporu, rješenje, zaključak... bio je nervozan i poprilično loše volje, skroz neugodan tip... ali koliko čujem inače nije takav, valjda je to od ove vrućine :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2011 18:50 
Početnik

znaci,
danas nas je odgovaralo oko 16 do 18,podilili su se,ona uzela stare,on bolonjce.
generalno,cini mi se dok san ja bija,prolaznost ok,dok san ja zavrsija jedna cura je pala na kontroli uprave,jednu od podjela ju je pita,prvo pitanje.ostali su izvukli bar pola,a neki i sve ako su bili sa nekim dijelom.
Ona je ,stvarno odlicna.ivlaci ,postavlja pitanja dok se ne odgovori,zato mozda taj pogresni dojam da cijepi vise.ali ima stvarno vise razumijevanja i STRPLJENJA.

elem,znan da je pitala ustanove,kontrolu,ralika jednostavnog i slozenog akta,genelarnog i konkretnog,rjesenje zakljucak,tijela drzavne uprave i poslove,kontrola-upravna,stranke u postupku,pravomocnost,karakteristike up.akta,upravni ugovori,pokretanje up.postupka,pravna pomoc,objedinjavanje postupka,slucajevi nezakonitosti,sto ne moze biti predmet diskrecije ocjene,odgovornost za stetu-regresnacelo iskljucivosti,vrste konstitutivnih akata,dodaci upravnom aktu,nistavost up.akta.

Nema bas puno pitanja nakon up.akta iz razloga sto mi se potrefilo da su studenti odgovarali do up.postupka.I naravno,dojam o profi je moj,tako da ga ne uzmete zdravo za gotovo.meni je ostalo od up.postupka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2011 18:58 
Forumaš

ja sam bila kod nje..ima strpljenja,korektna je ali pita puno više od njega..konkretnija su joj pitanja kod njega su više lekcijska..kod njega je 1-2 pitanja po poglavlju kod nje 5-6..tako je barem meni bilo..e sad kome šta lakše ne znam...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2011 20:48 
Aktivan

Pozdrav!!
Tek sam se sad sitila da sam zaboravila napisat jos jedno pitanje od proslog cet.
Ako se ne varam, iz upravnog spora _ odbacivanje, ali i nesto vezano za novi zakon o promjenama kod predmeta i tako. Pa, ne bi bilo lose da procitate i novi zakon.
Sve u svemu, sasvim korektan profesor i bas ugodan ispit!
P.S. Ne preskacite osnovne pojmove, tipa uprava, rjesenje, zakljucak, rok, uvjet...........

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ruj 2011 12:29 
Početnik

Definicija upravnog akta ; vrste ; vremensko važenje akta ; konstitutivni i deklaratorni
Dodaci upravnom aktu ; rješenje i zaključak
Definicija upravnog spora ; vrste upravnih sporova ( spor zakonitosti i pune jurisdikcije )
Definicija prekršaja i vrste ; produljeni prekršaj ; Prekršajni nalog i obvezni prekršajni nalog
Načelo zakonitosti ; objekt načela zakonitosti , povijesni razvoj
Pojam uprave ( materijalni i formalni smisao )
Upravno pravni odnos ; razlika upravnog i građanskog odnosa ( subordiniranost subjekata )
Tijela državne uprave i poslovi državne uprave
Slobodna ( diskrecijska ) ocjena
Pravomoćnost i vrste ; izvršenje
Oglašavanje rješenja ništavnim
Tko može biti stranka u postupku ; rokovi u postupku ( def.,vrste,računanje )
Definicija upravnog postupka ; Načela u upravnom postupku - novi ZUP
Stranke u upravnom sporu
Predmet upravnog spora – što ne može biti predmet spora
Odgovornost države za štetu
Sadržaj krivnje kod prekršaja
Prethodno pitanje ; Državljanstvo ; Upravni ugovor ; Razlika odbacivanja i odbijanja žalbe
Zastara prekršaja ; Načela prekršajnog prava ; Vrste zaštitnih mjera kod prekršaja
Žalba u upravnom postupku ; postupanje po žalbi prvostupanjskog tijela
Jedinstveno upravno mjesto ; Nadležnost u upravnom postupku ; Restitutio in integrum
Tužba u upravnom sporu – uvjeti za odbacivanje tužbe
Izvanredni pravni lijekovi u postupku
Pokretanje upravnog postupka po zahtjevu stranke
Načela kod svih ; Pravna pomoć ; Javna služba ; Nadzor nad upravom - parlamentarni nadzor : mjere i akcije , poništavanje i ukidanje po pravu nadzora

Evo to su pitanja za prof. Aviania,to sam sažeo sa svih prethodnih postova tako da nema potrebe za čitanjem prethodnih postova koga zanimaju pitanja....mislim da je ovo dovoljno za poloziti....šta vi mislite ostali kolege?
p.s. pitanja koja su s početka se jaaaako često ponavljaju a ova pri kraju rijetko

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ruj 2011 14:11 
Početnik

Josephine je napisao/la:
Skela Šibenik je napisao/la:
ovaj ja san polozija,1 i 2 dio ,iz upravnog,i sad mi jeostalo prekrsajno i spor,a prof mije reka da prijavin za 2 rok, a na studomatu,za rok pise da ne mogu prijaviti sta da radin

Za pocetak napisi pitanja koja te je pita! Par izjavnih recenica od tebe bi bilo stvarno super, jer evo pokusala sam sad opet, al nikako da nadem ijednu.

Onda se potrudi pisat citkije jer ovaj tvoj nacin izrazavanja postaje stvarno naporan.

I onda otidi u referadu da ti oni to rijese.

falo,ovo je malo nadrkan komentar,pita me,upravni akt u teoriji,uprava u materijalnom smislu,zakonski zastupnik,povratu prijašnje
stanje

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2011 22:03 
Početnik

Josephine je napisao/la:
Hvala tebi na pitanjima.

Imam jedno pitanje: Odlucila sam ucit postupak i spor iz novih zakona, ali koliko sam primjetila to nije dovoljno. Na sta osim uvjeta za stranacko djelovanje, vrsta upr. sporova i pojma spora u teoriji moram obratit pozornost u Borkovicu? Ili ga treba kombinirat skroz sa zakonima? Znam da su u njemu stari zakoni, al mi nije jasno na koji nacin nesto ne propustit.

Zašto nije dovoljno samo po ZOUP-u radit ,sta fali u zakonu da triba iz knjige tj . skripte?Koja je šema sa tim Đerđom?
Kakva je situacija sa sporom? jel se tu moze po novom zakonu ili i tu triba gledat knjigu?

Molim upucene da riješe dilemu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ruj 2011 00:05 
Veteran

Josephine je napisao/la:
+ Evo sad sam malo listala skriptu iz preksajnog od 17 stranica. Ne nalazim odgovore na pitanja: prekrsajni nalog, obvezni prekrsajni nalog, nacela prekr. postupka, kada se ne moze voditi prekr. postupak... Pretpostavljam da je to sve u zakonu, znaci i njega treba ucit?

Vise mi nista nije jasno.

Ja prekršaje radim po profesorovoj skripti

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ruj 2011 00:20 
Veteran

Josephine je napisao/la:
Proplakat cu.

Al njegova nije ta od 17 stranica? Ili je to za upravni studij? Zasto onda svi uce po njoj i u kopirnici ju predstavljaju ko sluzbenu literaturu?
Koliko ta NJEGOVA skripta ima stranica?
Da pogodim 50+?

Imaš je na internetu, 70ak, ali nije problem, čitljiva je

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2011 11:18 
Početnik

Josephine je napisao/la:
Proplakat cu.

Al njegova nije ta od 17 stranica? Ili je to za upravni studij? Zasto onda svi uce po njoj i u kopirnici ju predstavljaju ko sluzbenu literaturu?
Koliko ta NJEGOVA skripta ima stranica?
Da pogodim 50+?

imas je na internetu, 75 str, al ne moras sve....početak je isti kao i u toj skripti od 17 str. samo sto u ovoj ima i načela to je čini mi se 28str u toj skripti, a prekršajni nalog je na 69 str....to je to, i bilo bi korisno i vrste prekršajnih sankcija da pogledaš str. 21....to je to.... nije puno 15-tak str, više al je laganini ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2011 11:55 
Forumaš

Carlito je napisao/la:
jane doe je napisao/la:
kod njega možda kod nje ne...hvala dragi kolega ..

pa i napisao sam pitanja samo za Avianija....za nju nisam, nadam se da cu kod njega, bolonjaca sam....a i ona pita vecinom to isto, plus jos par pitanja

moja pitanja kod nje,definicija uprave uprava u formalnom i materijalnom smislu,teoretičari (simon glade kod nas pusić smrekar)načelo zakonitosti,što izmiče diskrevijskoj ocjeni ,kontrola kod diskrecijske ocjene,način stjecanja državljanstva,način prestamka državljanstva,pravo regresa,odgovornost države za štetu kad i kako...ustanove,kako nastaju..
to su bila moja pitanja (možda sam koje priskočila) DO upravnog akta,tako da mislim da nije baš sličan princip u nje i njega,tih plus par pitanja ...i ja bi volila kod njega ali vjerojatno me neće zapast..mada ona je korektna ali po meni moraš više znat nego u njega,,,

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2011 15:11 
Početnik

Danas je profesor uzeo samo dio bolognaca za odgovarat kod njega,ostalo je uzela profesorica.Pitanja kod profesora: upravni spor definicija i definicija po form i materijalnom značenju,to mu je bitno,ako se to ne zna odmah vraća,vrste upr.akata,vremensko djelovanje akta,vrste i def prekršaja,povrat u prijašnje stanje,prethodno pitanja i kakav učinak ima kad tijelo samo riješi prethodno pitanje(djeluje samo na taj slučaj),vrste upravnih sporova,odbacivanje tuzbe..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 ruj 2011 15:19 
Početnik

Ja sam dobila 3,učila po skripti od 215 str,profesorovoj skripti o prekršajnom pravu (skinula sa str.pravnog fakulteta),novom zakonu o upr.sporu 2012,i zakonu o upr.postupku novom.To sve obavezno kombinirati,prof pita iz toga,npr.kod vrsta prekršaja pita produljeni prekršaj a to ima samo u njegovoj skripti,iz zakona o upr.sporu pita predmet spora,što nije predmet,iz zakona o upr.postupk načela itd.Sretno vam svima!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2011 11:56 
Aktivan

đole je napisao/la:
zvonchica je napisao/la:
đole je napisao/la:
dobio 3 danas... ako kome pomaže, učio po skripti završno s upravnim aktom... postupak i spor iz zakona + skripta iz prekršaja... odgovara kod profesorice, žena je skroz ugodna, pomaže, svi koji su bili prije mene su prošli... pitanja su standardna: načela, karakteristike akta, stranke, zakonski zastupnik, sankcije u prekršajnom pravu... sve u svemu nije teško...

Čestitam Đole!! Evo meni si pomoga, a koliko ti je vremenski tribalo da naučiš??

hvala... a oko 7-8 dana, pročitao 2 puta i onda se koncentrirao na pitanja koja se ponavljaju, ova koja su tu na nasciturusu... i baš su ta bila :grin:

e sad si mi baš pomoga, ma ostat će mi nekih petnaest dana za to naučit, jer sam ostavila za dekanski, pa nisam bila sigurna oću li uspiti... baš si me obradova!! Hvala!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 11:08 
Početnik

Evo da i ja svoje dojmove ostavim...ja sam stari student,bila sam kod profesorice,tako je zadnjih par rokova-ona pita stare...pita dosta pitanja,i ono,treba o svemu znat,al nije sad da traži doslovno sve...moja pitanja (kojih se mogu sitit) ustanove, javna služba, koncesije, upravni akt-definicija,elementi,jednostavni složeni, državljanstvo udane žene,definicija postupka, žalba (sve o njoj), postupanje prvostupanjskog i drugostupanjskog tijela po žalbi,definicija spora u mat. i form smislu,šta ne spada u predmet up.spora,vrste prekršaja..bilo je toga još,al ne mogu se sitit! Ja sam učila iz svega i svačega,i pala prvi put,tako da je moj savjet da se do upravnog postupka uči iz skripte od 215 strana (one službenike ne treba), postupak i spor iz zakona (s tim da definicije šta je portupak,šta je spor,rokove,šta je žalba,uglavnom te neke kojih nema u zakonu,izvadite iz skripte),i prekršaje iz njegove skripte sa stranica faksa,al ne treba tu sve,nego ova neka pitanja koja se često ponavljaju-šta je prekršaj,vrste,načela prek. postupka,vrste sankcija, iznimke vođenja postupka, prekršajni nalog...Eto,SRETNO! :-)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 11:48 
-Admin-

Profesor (rujanski rok):

-upravnopravni odnos
-nabrojati sve vrste upravnih akata + razlika zakljucka i rjesenja
-zalba (ZUP)
-postupanje suda po tuzbi (ZUS)
-definicija i vrste prekrsaja

-odgovornost drzave za stetu
-pravomocnost upravnog akta
-oglasavanje rjesenja nistavim (ZUP)
-stranke u upravnom sporu

-slobodna ili diskrecijska ocjena (kontrola)
-vste upravnih akata + razlika rjesenje i zakljucak
-povrat u prijasnje stanje
-upravni spor (pojam u teoriji)
-sto je to prekrsaj (vrste)

-kontrola nad upravom

-stranke u upravnom postupku
-uvjeti za stranacko djelovanje
-objasnite vrste upravnih sporova

-nacelo zakonitosti (objekt)
-dodaci upravnom aktu + kako nezakonitost utjece
-zalba u upravnom postupku
-prekrsajni nalog

-upravnopravni odnos
-vrste upravnih akata + razlika konstitutivni i deklaratorni
-rokovi u upravnom postupku
-odbacivanje tuzbe (ZUS)
-prekrsaj + vrste

-osnovna nacela upravnog postupka
-pojam upravnog spora u teoriji

-upravnopravni odnos + razlika od gradanskog
-vrste pravomocnosti upravnih akata

-drzavljanstvo
-vremensko vazenje upravnog akta + prestanak vazenja

Literatura:
Iz Borkovica prvi dio (uvod) i upravni akt. Na drugom dijelu (razvoj, organizacija i poslovi drzavne uprave u Hrvatskoj) se nisam previse zadrzavala.
Postupak i spor iz novih zakona + Borkovic za nejasnoce i dijelove koji fale (npr. pojam spora u teoriji, vrste sporova i uvjeti za stranacko djelovanje...).
Prekrsaje sam kombinirala iz velike i male profesorove skripte.

+ Moram jos nadodati da je profesor bio iznimno ugodan tijekom ispitivanja.

Sretno svima!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 12:11 
Aktivan

zvonchica je napisao/la:
imota je napisao/la:
zvonchica je napisao/la:
dobila 3 danas :yessss: :cerek: moja pitanja su bila extra- načelo zakonitosti, vrste akata, oglašavanje rješenja ništavim i upravni spor u teoriji, profesor je super kad se zna, kad se ne zna poludi, tako da je moj savjet da dobro naučite ova pitanja s nasciturusa, neke rupe što skripta ima da pokrpate s knjigom jer kad vidi i skuži da ste radili po skripti poludi, i prolaz je siguran, a i dobra ocjena! I upravni spor obavezno učite iz novog zakona, onaj koji vridi od 1.1.2012.
Inače ja sam učila po skripti od 215 str, a i gledala sam po knjizi što fali a da je bitno, spor i postupak iz zakona, definicije, vrste sporova po skripti, i prekršaje iz njegove skripte!
Eto, sretno svima!!!

Čestitam , koliko ti je trebalo za naučiti i jel znaš može li se odgovarati van roka na konz.? :)

Neznam može li se odgovarat van roka,a učila sam oko dva tjedna!

E i hvala na čestitki! :cerek:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 12:12 
Aktivan

kelly d je napisao/la:
Ja sam dobila 3,učila po skripti od 215 str,profesorovoj skripti o prekršajnom pravu (skinula sa str.pravnog fakulteta),novom zakonu o upr.sporu 2012,i zakonu o upr.postupku novom.To sve obavezno kombinirati,prof pita iz toga,npr.kod vrsta prekršaja pita produljeni prekršaj a to ima samo u njegovoj skripti,iz zakona o upr.sporu pita predmet spora,što nije predmet,iz zakona o upr.postupk načela itd.Sretno vam svima!

Novi Zakon o upravnim sporovima je ovaj što stupa na snagu 01.01.2012., a ZUP ovaj NN 47/09 ili i on ima noviji*?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 13:36 
Forumaš

kolegice zvonchica bravo...
ja odgovarala danas ,položila do upravnog spora,pitanja,pojam upravnog prava,povijesni razvoj,običaj kao izvor,međunarodni ugovori,oglašavanje riješenja ništavim,pravomoćnost i vrste,pravni lijekovi u upravnom sporu (šta je novo u odnosu na stari) profesor je bio maksimalno korektan,ja sam se zbunila oko spora tj pravnih lijekova u sporu tako da me je vratio spor i prekršaje..
pitanja kojih se sjećam drugima su kontrola od strane suda,kad koji sud,stranke u postupku i stranke u sporu,pravni lijekovi u sporu i postupku,zakonitost obvezni prekršajni nalog,pojam prekršaja,pojam i karakteristike akta
kolegice imota spor i postupak uči po novim zakonima,spor 2012 ,ZUP 2009 jer su dosta velike razlike u odnosu na stari,a pita ih redovito.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2011 14:39 
Početnik

moja pitanja od danas: uprava, formalni i materijalni pojam uprave, diskrecijska ocjena, upravni akt, vrste upravnih akata, razlika između rjesenja i zakljucka, pravni lijekovi u postupku i sporu, izvršnost i izvršavanje odluka... tu sam pobrkala izvršavanje po novom ZUP-u tako da imam odgovarat od upravnog postupka. pitala sam ga za odgovaranje na konzultacijama pa je reka da mu se to bas ne da i da se odgovara na rokovima....

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 lis 2011 13:34 
Aktivan

devils_angel je napisao/la:
Ne mogu pronać link za skidanje profesorove skripte za prekršajno :oops:
Molim pomoć :please:

hvala

http://www.pravst.hr/dokumenti.php?p=29&s=127

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 stu 2011 20:58 
Aktivan

Može li se odgovarati na konzultacijama kod Avianija i jel on odgovara na mail? :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 stu 2011 09:16 
Forumaš

ne odgovara tj meni nije odgovorio...a reka je da mu je tlaka pitat na konzultacijama,da čekamo rok ali možeš pokušat..ona neće da pita na konzultacijama to znam.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 stu 2011 19:37 
Forumaš

pitala je britvićka standardna pitanja-zakonitost,regres,ustanove,akt uvjet dispenz..državljanstvo kako se stječe kako gubi razlika rješenje zaključak,formalna i materijalna pravomoćnost .uglavnom sva kao i na prošlim rokovima...
bilo nas je 10-tak,neki su imali samo dio neki sve..dok sam ja bila nije nitko pao..neke je vratila od akta pa dalje,..moja pitnja(imala sam spor i prekršaje) sustavi spora(angloamerički i francuski) ,šta može bit predmet spora šta ne,stranke,kakva je rasprava (usmena,kad ne mora bit) (sve po zakonu novom) definicija prekršaja,načela nabrojati i objasniti načelo prava na obranu..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2012 09:38 
Početnik

Hej narode, može pomoć, pleaaaaaaaaaaaaaaaaaaase!? :ucenje Kratak sam s vremenom za učenje (imam tek 6 dana), a ne znam jesam li dobro skužio princip: dakle, prof. pita po jedno pitanje iz svakog dijela knjige, tj. prvo pita nešto s početka knjige, a zatim slijedi upravni akt, postupak, spor i na kraju prekršaji. Dakle, UVIJEK pitanja idu tim redoslijedom?????????????????' Ma bilo bi mi od velike pomoći kad bi mi neka dobra duša odg na ovo jer ako je ovo točno onda ću učit samo pitanja s foruma i to po redoslijedu kojim idu i poglavlja u knjizi (pa uvijek postoji mogućnost da me oslobodi dijela gradiva, a i to bi bio pomak)???????????????

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2012 11:55 
Forumaš

jeap,uvik pitanja idu tim redoslijedom..barem je tako dosada bilo..ako pita aviani onda je to 1-2 pitanja po poglavlju ako britvićka onda više ovisno o tome koliko dobro znaš(ako zapneš ide podpitanje pa se može zadržat na nekom poglavlju duže) ali taj je princip ...odgovarala sam i kod nje i kod njega i tako je bilo..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 vel 2012 21:21 
Forumaš

Nema na čemu,meni je bila slična situacija kad sam drugi put izlazila (malo vrimena,puno ispita) pa sam išla po pitanjima s nascija i uz malo sriće prošlo je dobro.Sritno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2012 18:16 
Sega mega kul forumaš

matejka je napisao/la:
Jeli danas itko bia na ispitu???????? Pitanja??

standardan pitanja, nista novog...

kontrola uprave - definicija, subjekti, objekt, vrste, nosioci
vrste upravnih akata
vrste pravomocnosti i objasnit
nacelo zakonitosti, povijest, objekt...
jedinstveno upravno mjesto
vremensko vazenje akta
prestanak vazenja akta
izvrsenje akta, pravna osnova izvrsenja akta...
vrste upravnih sporova, objasnit
definicija prekrsaja
vrste prekrsaja
...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2012 07:05 
Sega mega kul forumaš

matejka je napisao/la:
Puno ti hvala, to me i zanimalo, da su standarna pitanja :) Jeli samo on ispitiva?

ispitivali su oboje. ona strucni studij, on ostale, dakle i po starom programu ( cetverogodisnji ) i bolognjce, pretpostavljam iz razloga jer nas nije bilo puno. ona zna preuzeti one koji su po starom programu ako je guzva...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 vel 2012 00:25 
Aktivan

Da li je još u igri ova skripta od 134 str sa nasciturusa, samo nju sam isprintao i već po njoj pomalo učio pa mi ju se ne mijenja, a čujem da većina uči po ovoj od 200str, jel to sve isti vrag

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2012 23:30 
Forumaš

Imota, bila su ti standardna pitanja, ništa novo, sve šta se već vrtilo na forumu...Samo je profesor ispitiva..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ožu 2012 22:20 
Aktivan

Jel netko bio danas na ispitu, jel profesor i dalje pita samo bolonjce ili je danas pitao i stare studente?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ožu 2012 12:54 
Forumaš

Bilo ti je samo 10-ak ljudi, ispitivao ti je samo on...nje uopće nije bilo...Pitanja su bila sva šta se inače vrte-odgovornost države za štetu, načelo zakonitosti, poslovi tijela državne uprave, odbacivanje tužbe u upravnom sporu, nadležnosti u postupku, izvršenje u postupku...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 11:59 
Početnik

lulesa je napisao/la:
bia san kod asistentice posto profesora nije bilo i rekla je da je kolokvij 22-og i da ne zna kad je on reka tocno, al vjerojatno u vrijeme predavanja...jos da je saznat sto triba naucit i bozic :seewhy

hvala lulesa.konačno konkretan odgovor.
u prethodnim postovima od prijašnjih godina piše da je 1. kolokvij završno s upravnim aktom ;) ako netko sazna nešto drugo nek javi!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 15:34 
Aktivan

ja danas bila i nema nikakvoga papira za potpisat se.inace,je zakljucno za naucit s upravnim aktom ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 16:28 
Forumaš

a ono..mi smo se potpisali na porti na neku listu ...sad, oce li to dospit do profesora, ko zna :/

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 ožu 2012 23:51 
Početnik

profesor je rekao da je Postupak, spor i prekrsaj za 2. kolokvij tj. tocno je da je matrija zavrsno s upravnim aktom

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2012 13:11 
Aktivan

dakle, koliko ja znam, za 1. kolokvij ide prvih 180ak strana (uvod), upravni akt i upravno pravo s obzirom na stvari. e sad, ima dijelova iz tri zakona (zakon o sustavu drz. uprave, zakon o drz. sluzbenicima i namjestenicima i zakon o koncesijama) koje jos treba naucit, no nisam sigurna koje tocno, sigurno ne treba sve... ako jos to netko zna, navalite ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ožu 2012 17:47 
Aktivan

Danas 4 ljudi za odgovarati, pitala je profesorica.
Je da je žena simpa, za razliku od njega di letite na prvom pitanju ako ne znate, ali pitaa do besvijesti.
Puno pitanja, standardnih s foruma, dugo traje, otprilike dok on ispita 10 ljudi, ona 3-4. :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ožu 2012 10:31 
Aktivan

Molim kolege koji imaju iskustva s komisijom da napišu kako to izgleda,kakvi su dojmovi i kriteriji!?'hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: