mali je napisao/la:
Tina&Dado je napisao/la:
mali je napisao/la:
Tina&Dado je napisao/la:
uvijek uzmeš veći broj, čim ti prelazi cijeli broj.
I moraš pazit da su ti razredi kontinuirani., dakle, kojim brojem završava jedan razred, počinje sljedeći.
e,a rezultati su samo na oglasnoj?
znaš možda šta točno stoji na listi,mislim-je li ono-zadaci toliko, teorija toliko ili šta?
nazovi asistenta barbarića pa će ti reći. a ovo za kontinuirane razrede ne kužim baš, jel si mislila ovako:21-25 pa je sljedeći
26-30 itd.?
i ako kažeš kad prelazi cijeli broj onda da je sljedeći ali ne kužim u onoj skripti zašto su onda stavili 10 ako je 45 dijeljeno sa 5 9?

na koju skriptu misliš? jer ako misliš na onu rukom pisanu od kojih 40ak str.,tamo ima brdo grešaka...čak i kod crtanja grafa.
ne! to ti je neka skripta na kojoj piše: statistika, vježbe, mr.sc. Marija Boban i pisana je na kompu. sad tek ništa ne kužim za ovo određivanje! svugdje piše da ide npr 22-24 pa 25-27 a ti mi sad kažeš da bi trebalo 22-24 pa 24-26?!

pogledaj zadatak 3.11 u zbirci na str. 30 jer tamo ide 162-166, 167-171, 172-176... a javit će ti se asistent i ja sam ga zvao i sve mi je rekao
Da pokušam?
kontinuirani niz je niz koji se obično koristi za decimalne brojeve (1-3, 3-5, 5-7...) i u tom slučaju samo cijeli broj ide u prvi razred (3,0 ide u 1-3) a broj s decimalom višim ili jednakom 1 ide u drugi razred (3,1 ide u 3-5).
Ono što vama treba obzirom da se uvik radi o cijelim brojevima je
diskontinuirani niz 1-3, 4-6, 7-9 itd. baš zato da ne bi došlo do dupliranja brojeva u razredima.
Što se tiče
formiranja razreda; ta formula Rv/n (ili Rv/i zavisi koja vrijednost vam je zadana) treba se nalaziti u okomitim zagradama (dvije ravne crte na mjestu gdje biste stavili zagrade) koje u matematici označavaju
zaokruživanje na prvi veći cijeli broj. Bez obzira da rezultat ispadne točno osam zaokružite na 9. To se radi zato da biste dobili odgovarajući raspon u koji možete smjestit brojeve iz zadane distribucije. Ako zadnji razred prelazi najveći zadani broj nemojte uopće brinut to i treba biti tako.
p.s. zašto nema threada za ocjenjivanje asistenta, čula sam puno komentara zadnjih dana po faxu, mislim da bi ljudi imali šta napisat