|
RobertMetcalfe... Ja sam imala problema sa informacijama o pismenom iz informatike pa eto da napišem sad iz prve ruke ako će neko imati problem. Dakle 16.09. ispit iz informatike: 10. točka za prolaz treba riješiti 5, ali postoji eliminacijsko pitanje a to je kada u wordu traži Header i Footer u Footer traži da napišeš puno ime kolegija dakle Pravna informatika,statistika i metodologija društvenih istraživanja, ukoliko to ne napraviš onda padaš bez obzira koliko točka riješio. Prvo mora se na desktopu otvoriti mapa (piše u zadatku kak se zove) i unutar nje napraviti podmapu(New- Folder) i nazvati ju svoje Ime Prezime (Ivan Ivić npr.) i u tu podmapu se spremaju Excel, Word i PowerPoint dokumenti. Iz worda zadatci su: kopirati tekst s N.N. i onda ga mijenjati:bold, drugi font,veličina. Zatim to zaglavlje(svoje ime) i podnožje(ime kolegija), koristiti indekse da bi napisali neki tekst gornje i donje indekse (Subscritp, Superscript) i naći neke simbole. DOkument imenovati i spremiti u podmapu(Ime prezime). Excel: Napraviti 2 radna lista, preimenovati ih i u jedan prepisati podatke iz tablice koju dobiješ, izračunati iz tih podataka aritmetičku sredinu, mod (MODE), medijan, Koeficjent varijacije,raspon (MAX(raspon podataka) - MIN(raspon podataka) i napraviti graf i premjestiti ga na drugi radni list. Radnu knjigu preimenovati i spremiti u podmapu (Ime prezime) Power Point: 5 slajda, svi različit dizajn, 5 slika i napraviti prezentaciju o splitu, dakle uključujući i neki tekst. Imenovati i spremiti u podmapu.
STATISTIKA 16.09. 1. ZADATAK negrupirani m,m,m,m,m,ž,ž,m,mž,....i tako 30 muškaraca, 39 žena, od tih podataka napraviti tablicu ako su razredi: jedan 25-30 drugi 30-35. zatim nacrtati graf, naći mod, interkvartil,aritmetičku sredinu. 2. ZADATAk linearni trend, naći parametre, ako trend raste i dalje koliko će biti 2013. godine profesora mislim da je bilo traženo i pitanje kada će biti 200 profesora. 3. ZADATAK regresijska jednadžba 4.ZADATAK Indeksi, izračunaj bazne indekse i objasni rezultat za dva, izračunaj verižne i objasni rezultat za 2 ili 1 nisam sigurna, preračunaj verižni u bazni, grafikon, objašnjenje za indekse pod a i b i zadnje signifikantnost.
|