Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 tra 2026 10:23.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 12 pro 2008 19:24 
Aktivan

hvala Josephine i zsa-zsa :mrgreen:

@marina2
znaci napravis kumulativni niz, i u formulama za Q1 i Q3 imas N/4 tj 3N/4... trazis broj u kumulativnom nizu koji je jednak ili veci od N/4 (za Q1) ili 3N/4 (za Q3) i citav taj red ti je onda Q1 ili Q3 red a L1 ti je donja granica tog KVARTILNOG razreda (znaci npr da ti je taj razred koji si nasla i koji je kvartilni, neka je zadan od 20-25, L1 ti je 20) ..nadam se da sam uspjela nekako objasnit da to shvatis... :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2008 14:49 
Aktivan

Marischa je napisao/la:
shhh je napisao/la:
MARISCHA , evo zadatka :)
"zadana je vrijednost proizvodnje u stalnim cijenama iz 1985. godine, te indeksi porasta cijena:

GODINE ----- INDEKSI CIJENA 1987=100 ---- VRIJEDNOST PROIZVODNJE
1985. --------------- 50 ------------------------------------ 400
1986. --------------- 75 ------------------------------------ 440
1987. --------------- 100 ----------------------------------- 420
1988. --------------- 140 ----------------------------------- 430
1989. --------------- 210 ----------------------------------- 410

a)izracunajte vrijednost proizvodnje po godinama u tekucim cijenama te ih prikazite na grafikonu s logaritamskim mjerilom na osi ordinata
b) koliko iznosi prosjecna mjesecna stopa rasta cijena u promatranom razdoblju?"

evo to je zadatak, ipak sam uspjela :) mladjo, to ti je primjer iz zbirke..

Imam nekih ideja ali nisam sigurna jesu točne. Provjerit ću sa ovom curom koja drži repeticije pa ću ga postat kad ga rješim, ako ga rješim :oops:

evo pa si skinite, nešto sam kemijala uz pomoć još nekoliko ljudi, zahvaljujem svima.
ne garantiram 100% da je točno, to je samo onako kako bi ja rješila
nadam se da će bit od pomoći

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2008 15:14 
Aktivan

mladjo je napisao/la:
Konačno nabavih digitron sa log funkcijom, pa da pitam; dakle, glede geometrijske sredine:koji je postupak? Znači, npr. imam stupac od 12 vrijednosti. Izračunam logaritam od svake, zbrojim ih i podijelim sa 11 (k=n-1) podjeliš sa 12, osim u slučaju da radiš sa verižnim indeksima gdje i tako nemaš prvog pa ti je n=11. I to je to?I da li ima još nešto? to mi je jednino ostalo, nikak da nabavim taj $&##$ digitron, pa ako netko može. Hvala puno :cheers

koristi radije formulu
(ne mogu je ovdje napisat točno pa ću probat ovako u jednom redu)

G= (sve pod korjenom) suma log xi / N

logaritmiraš sve vrijednosti koje imaš i podjeliš s onioliko koliko ih imaš i iz toga izvadiš korjen

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2008 23:24 
Aktivan

shhh je napisao/la:
@ mladjo
pokusat cu ti objasnit crtanje grafova, kako su meni objasnili, nadam se da cu uspjet :wink:
dakle, imas zadane godine (npr. 1990, 1991, 1992, 1993...itd) koje crtas na osi "x", i neka su zadani verizni indeksi (za 1990 ga nema, za 1991. neka je 150 , za '92. neka je 220 , 310 za '93. .... itd) i njih crtas na osi "y"... inace, kada takav graf crtas, onda sjeciste osi "x" i "y" oznacavas sa 100 ( ne nulom) ali to je vrijednost za indekse (pa ako imas verizne koji su manji od 100, njih crtas ispod te 100, znaci na osi "y" prema "dolje" , a ako su iznad 100, njih prema "gore") .. i onda posto nema Vt-a za 1990 godinu, ides dalje, i trazis mjesto gdje se sijeku 1991. godina i Vt za tu godinu (150) , i oznacis tu tocku ali je spajas za 1990 godinom, tj mjestom na osi "x" gdje si oznacio 1990. godinu----> onda isto za '92, trazis sjeciste 1992. i Vt-a 220, i tu tocku spajas sa mjestom za osi x koja oznacava 1991. .... i tako do kraja... zapravo dobijes nekoliko "duzina" ili kako se vec to zove u matematici :roll: ...pokusala sam najjednostavnije moguce objasnit...nadam se da sam uspjela - pokusaj si nacrtat s ovim vrijednostima sta sam ti ih napisala, mozda ce biti lakse :mrgreen: pozz :)

Hvala ti, puno si mi pomogla. Stvar je u tome da toga uopće nema u ovoj knjizi, a ja zbirku u cijelom Zagrebu nisam uspio naći. A glupo mi je bilo da mi to uleti u ispitu i da popušim. Petica za trud :thumbsup :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 pro 2008 13:23 
Početnik

irenalaw je napisao/la:
Ljudi nemojte se zavaravati...UČITE!!

Pitanja iz metodologije i informatike(dvorana Osijek-Zagreb):
A grupa:
Informatika:
1. Pravna informatika i informacijski sustavi
2. Pravni informacijski sustavi
3. Dijelovi računala i računalne jedinice
4. Baze podataka
5.
6. Zaštita računalnog sustava i vrste

Metodologija slijedi.....
Pozz svima i sretno!!
Rezultati su u siječnju koliko sam ja razumjela???????????Gdje budu objavljeni?????

B grupa:
1. povijest i razvoj pravne informatike
2. sustav za upravljanje bazom podataka
3. strukture spoznaje podataka- tako nešto otprilike,nisam siguran
4. online i offline baze podataka
5. definiraj virtualne sustave i objasni
6. zakonska regulativa .....nečega,ne sjećam se
7. problem interdisciplinarnosti društvenih istraživanja
8. pisani radovi
9. zadaci i djelatnosti znanstvenih informacija- nisam siguran
10. empirijska istraživanja- nisam siguran

Pitanja su bila pomješana,tako da su u pitanjima iz metodologije bile lekcije iz pravne
informatike.neka netko dopuni i ispravi ova pitanja,moža nas pita na usmenom,ako padnemo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 pro 2008 14:38 
Forumaš

tihomir je napisao/la:
B grupa:
1. povijest i razvoj pravne informatike
2. sustav za upravljanje bazom podataka
3. strukture spoznaje podataka- tako nešto otprilike,nisam siguran
4. online i offline baze podataka
5. definiraj virtualne sustave i objasni
6. zakonska regulativa .....nečega,ne sjećam se
7. problem interdisciplinarnosti društvenih istraživanja
8. pisani radovi
9. zadaci i djelatnosti znanstvenih informacija- nisam siguran
10. empirijska istraživanja- nisam siguran

Ja sam bila B grupa, iskreno, došlo mi je da predam ispit od muke. :( "A" grupu sam cijelu znala i inf. i met., a ovo sam pisala napamet - što god sam se sjetila. Pitanja su bila pomiješana, stara literatura s novom, nisu bila previše jasna i svi s kojima sam pričala da su bili B grupa su jadni izašli van iz dvorane. Dopunila bih te i prepravila malo u pitanjima.

Informatika:

1) Pravna informatika - postanak i razvoj?
2) Virtualni sustavi?
3) Off line i on line obrada podataka?
4) Zakonska regulativa za računalni kriminalitet (mislim za oblike manipulacije na računalu)?
5) odnosi se na oblike manipulacije na računalu, i ima veze s prethodnim pitanjem, al se ne sjećam točno kako je glasilo (ugl, nisu bila nabrajanja jer je to lagani dio)
6) nešto o sustavu za EOP (na tom sam pitanju prozujila skroz)

Metodologija:

1) vrste pisanih radova?
2) tehničke i znanstvene informacije?
3) problem interdiscipliniranih društv. istraživanja
4) tu je nešto bilo o spoznajnom opažanju il nešto gdje se spominje spoznajno...
5) i 6) se sad ne mogu sjetiti, pa bi bilo dobro da netko nadopuni

Baze podataka nisu bile kod nas nego u A grupi, malo si fulao tihomire. :)
Uglavnom, Bože pomozi... onog lika su trebali izbaciti i trebali smo ranije početi s pisanjem jer su nam max skratili vrijeme. Pod tim mislim da prof. nije trebao 10 puta ponavljati jedno te isto prije početka pismenog nego jednom i dati nam da pišemo. Pored mene su sjedili oni koji su pisali samo metodologiju i njima je jedva bilo dovoljno vremena da napišu sve, a mi smo imali duplo više posla. Sve u svemu kao rezime, NISAM ZADOVOLJNA! :(

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 sij 2009 14:44 
Početnik

Bok!
Da li možda netko zna za ispit iz statistike, informatike i metodologije princip polaganja. Imam položenu statistiku, ostala mi je inf. i met. pa me zanima da li izlazim na pismeni koji je raspoređen 2.2. ili idem samo na usmeni? Ako je netko bio u 12. na ispitu molila bi malu obavijest!
Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 sij 2009 16:05 
Aktivan

moras ić prvo polagat praktični dio rad na računalu word,excel,to ti je 2.2 ako to položiš sutra dan imaš usmeni teorijiski dio iz inf. i metodologije!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 sij 2009 22:57 
Početnik

Tetrapak je napisao/la:
Ako može jedno pitanje... U 12-om mjesecu sam položio informatiku ali ne i statistiku.. Zanima me da li sad u novom roku opet moram polagati informatiku? Hvala

ne trebas,racuna ti se to

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 sij 2009 14:52 
Forumaš

u skriptarnici nasciturusa ima par skripti za ucit informatiku pa me zanima koja je najbolja? jer ima neka sa 10, 11 str. i druga od 30-ak i pise da je to iz nove knjige.mala pomoc?! :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2009 13:39 
Aktivan

duško krtola je napisao/la:
metodologiju i info polazes tako da prvo ides na prakticni dio iz informatike,rad na računalu,dan poslije ako prođes praktični ides na pismeni ili usmeni teoriski dio iz inf i metod!sve ti se odvija ujutro i praktični i pismeni i usmeni!za stat neznam koja je šema!

znaci drugi dan je i pismeni i usmeni iz informatike i metodologije..a statistika? sve zajedno tri uzastopna dana?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2009 14:20 
Veteran

Hoće li biti dosta za prolaz iz usmenoga iz informatike ove dvije skripte iz skriptarnice ili ću ipak morat nabavljati knjigu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 vel 2009 14:32 
Početnik

Pozdrav svima!!!

Pokušavam otvoriti skripte iz statistike koje su postavljne, ali zahtjeva unos lozinke????moze li mi netko reci o čemu je riječ?

Hvalaaaa!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 vel 2009 16:15 
Aktivan

ne! točna šifra je: Statistika0809 znači veliko S,a sve ostalo malo i spojeno s 0809!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 13:18 
-Admin-

Purple rain je napisao/la:
Dajte pliz broj od nekoga ko drzi repeticije iz statistike... :bow

Irena 0989387132 (ja sam bila u nje i zadovoljna sam)

Pogledaj jos malo po topicu, vrtili su se jos neki brojevi :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 13:41 
-Admin-

Purple rain je napisao/la:
Bas ti fala. Samo mi jos reci sta da ja njoj odnesen ? Isprintala san one vjezbe iz nastavnih materijala sa stranice faksa, to je za k. Da joj odnesen zadatke, ako da, molin te mi reci di da ih nabavin. Znan da su u nekoj zbirci, ali kako da dojen do zbirke ?!
I izvini sta te pilan. :wh

Prvo je pokusaj dobit i dogovorit se sa njom, neke kolege su mi rekla da im se nije javljala na mobitel u zadnje vrime...

Trebas ponit samo digitron, veliku teku i zbirku ako imas (mi smo ju nabavljali grupno preko profesora na pocetku godine). Sad ako ju i ne uspijes nabavit mislim da nece bit problema jer ce ti ona dat sve zadatke koje cete radit.

Ako jos kako mogu pomoc samo reci :mig:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 13:51 
Početnik

Sad san je zvala, kaze da nema slobodnog termina za ovaj rok uopce. Imate li jos neki broj ? I ja san glupa, sve u zadnji cas. :boink:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 13:57 
Početnik

I tu san zvala, ali mobitel joj je nedostupan. Nevermind, hvala. Iden trazit po banku. :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 15:43 
Početnik

jeli ko izlazi sutra na usmeni.sta mislite oce bit pismeno ili ispitivanje?
jel stvarno potrebno naucit cijelu knjigu iz info...malo mi se cini previse gradiva...i jel bude koje pitanje iz statistike

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 vel 2009 19:58 
Forumaš

propalica je napisao/la:
nedach je napisao/la:
jeli ko izlazi sutra na usmeni.sta mislite oce bit pismeno ili ispitivanje?
jel stvarno potrebno naucit cijelu knjigu iz info...malo mi se cini previse gradiva...i jel bude koje pitanje iz statistike

Meni je 2.2. bio pismeni i imao sam po 6 pitanja iz informatike, metodologije i statistike.Valjda je iz svakog dijela treba imati tri točna za prolaz.Ako vas bude puno dat će vam pismeni.Mene zanima hoće li biti ispita 24.2. ili za će za drugi dio roka biti samo ovaj sutra.

ispit će bit 23.2. ali praktični dio, i ti koji pišu praktično, odgovaraju tek u 3. mj. to je ono šta znam

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 12:48 
Sega mega kul forumaš bez života

ček malo... ja sam rješila praktični dio, mislila sam da postoji usmeni/pismeni 24.?
3 mj????molim?
ne znam jesam te dobro skužila.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 13:48 
Početnik

postoji usmeni 24...oni koji ce tad tek rjesit prakticni odg u 3 misec.
danas je pita usmeni,bilo nas 10ak.pita po dva tri pitanja iz svakog djela.
statistika: razlika izmedu medijana i moda, sta je varijacija,kako se izracunava koeficijent skupnih indeksa...
info:sta je baza podataka, elektricno poslovanje,firewall,informacijski sustav,terminal,simulacija u pravnom sustavu...
metod: razlika izmedu idejnog i izvedbenog projekta istrazivanja,biblio.referenca,vrste pisanih radova...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 16:25 
Forumaš

ovo se odnosi na bolonjce koji su pisali kolokvij iz statistike 2.2, 16.2. ili će ga tek pisati.
ja sam pisala 2.2. prošla i bila sam danas vidit ga, rekla mi je asistentica da je nagovorila profesora da teoriju isto pišemo pismeno, bit će dva roka u trećem mjesecu, a o tome ćemo bit naknadno obaviješteni, kao da ne čekamo satima za usmeni... to mi je i logično, ko je proša pismeni usmeni mu ne bi treba bit nikakav problem.
kad bi bar bilo više ovakvih profesora... :bow

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 19:09 
Aktivan

Tetrapak je napisao/la:
Da li se usmeni iz sva tri predmeta odgovara odjednom (ili kako sam shvatio iz nekih prijašnjih postova, statistika posobno, a informatika i metodologija posebno)?

to možeš samo ako si pisao pismeni/praktični putem kolokvija.

kad izlaziš na ispit usmeno odgovaraš sva tri dijela ispita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 19:16 
Aktivan

tresnjica je napisao/la:
Kad prijavim ispit iz statistike, metodologije i informatike i dodjem na taj dan, sta me ceka? jel pismeni iz svih tih predmeta il prakticni dio? ne kuzim kako se odvija uopce taj ispit(i da, procitala sam sve postove prijasnje) al kad nitko to nije objasnio od pocetka do kraja??

Opet da ponovim, ne da mi se tipkat:

Pravna informatika, statistika i metodologija sastoji se od tri ispita; dva su pismeni/usmeni, metodologija je samo usmeni.

Pismeni iz statistike se sastoji od 4 zadatka koji sadrže cijelo gradivo iz statistike (srednje vrijednosti i mjere disperzije, korelacija i regresija, trend, indeksi, postotci, hi-kvadrat test...).
Piše se sat i pol, obično ponedjeljkom u 8:00.
Cijeli ispit ima 100 bodova, na početku ispita se zna koliko koji zadatak nosi bodova, za prolaz treba 51 bod.
Rezultati se znaju nakon nekoliko dana, a točan termin objave rezultata se uvijek zna na početku ispita.

Praktični dio ispita iz informatike piše se nakon statistike, obično u 10.
Ispit sadrži Word-a, Excel-a, pretraživanje interneta, a u posljednju godinu i Powerpoint-a i Access-a. Obično je prvih 6-7 točaka dovoljno za dva (unos podataka u Excelu, osnovne formule i funkcije, izrada grafikona; pretraživanje interneta (http://www.nn.hr); kopiranje teksta u Word, oblikovanje teksta...)
Za višu ocjenu treba znati odrediti indexe i postotke u Excelu, napraviti prezentaciju u Powerpointu i malu bazu podataka u Accessu.

Rezultati su uvijek objavljeni i na internetu (http://www.pravst.hr) i na oglasnoj ploči:

Nakon položenog pismenog (statistika) i praktičnog (informatika) ide se na usmeni iz sva tri predmeta. Postoje pitanja za sva tri predmeta.

Ako te još nešto zanima samo pitaj

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 vel 2009 19:16 

nedach hvala.
bilo bi lijepo kad bi još neki stavili pitanja sa ovih ispita. :cerek:

btw kakva je prolaznost i koliko je teško zapravo? kako reagira kad ne znaš nešto?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2009 19:33 
No life

sunce je napisao/la:
kako misliš na cijeli ispit?

ja sam pratila predavanja, uz pomoć svojih bilješki odgovorila na ona pitanja iz ekonomata i iz toga učim.
nije preloša ni ova skripta sa nasciturusa, ali malo je štura, neka pitanja su nepotpuna, neka malo krivo odgovorena, neka fale... mislim da se može izvuć dva na usmenom, ali ako je pismeni ili oćeš više ne preporučam baš...

ma ja sam to prijavio kao vanredni pa cu izac
ako imas odgovorena pitanja mogla si mi posudit da kompiram :mig:
ma nisam bas sa 2 zadovoljan, tako da cu morat malo pogledat to sve skupa.
Nego reci mi, di mogu dobit uopce sva ona pitanja za usmeni iz stat/inf/met.

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 vel 2009 16:47 
Forumaš

to će vjerojatno reć na prvim satima informatike i metodologije, tako usput za one koji ne znaju statistika je GOTOVA, drugi semestar su predavanja i vježbe iz informatike i metodologije društvenih istraživanja.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2009 21:08 
Početnik

Molim kolege koji u indeksu imaju upisanu inf.( stari studenti ) ne prav. inf. ( bolonjci ) ako su bili na usmenom iz inf. i met. u ovoj godini da malo napišu što prof. pita. Na forumu vidim proturječne odgovore, a nitko se nije javio s iskustvima iz prve ruke za nas stare studente. Da li su dovoljne ove skripte s nasciturusa od 48 pit iz inf. i ova mala od 10-ak str. iz metodologije. Ili i mi moramo učiti po novoj knjizi pravna inf. što mi ne djeluje logično jer da nedaj bože završimo na bolonji opet bi morali polagati neku razliku iz inf. Bar su mi tako rekli u referadi!
Ako netko ima iskustva s usmenim nek napiše par riječi!
Hvala !

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ožu 2009 20:44 
Aktivan

ivona.zd je napisao/la:
Tetrapak je napisao/la:
Prošao oba :popcorn:
Al nije mi odgovorila kad je usmeni..pa sad da je ne gnjavim opet, zna li netko?
..e i, znači (ako ne izađem sad na ovaj usmeni) rezultati tih pismenih mi vrijede do kraja ove godine, i moram samo prijaviti i izaći na usmeni do tad?? :please:
Jbga ja sam malo :wh , samo mi još na to odgovorite i obećajem neću ni vas gnjaviti više. Hvala svima na strpljenju! :grin:

Meni je asistentica odgovorila da se javim prof. radi dogovora oko usmenog, ali danas mi se nije javio, a zovem ga cilo jutro. Zvala sam i centralu, pa su mi rekli da je bio na faksu do 11, a tako će biti i sutra. Probaću zvati i sutra pa ako ga uspijem dobiti javiću što je bilo. Ni meni se ne ide za ST samo radi dogovora.

Može li nam Vedrana reći o kakvom se upisu ocjena radi. Jel to bio pismeni i za usmeni ili...?

Ocjene mogu upisat samo oni koji su položili usmeni, a da bi uopće izašli na usmeni morali su proć pismena, oba (ili su im bili priznati - ako su prešli se drugog fakulteta).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 ožu 2009 10:30 
ona koja piše sa WC-a

Amabilis je napisao/la:
da li je dovoljna skripta sa nasciturusa za proć usmeni statistike? ovo je prvi put da nešto učim po skripti,ali malo sam na knap s vremenom..

da,definitivno.....i to i metodologija......jedino informatiku,bolonjci iz knjige,ali i tamo imaš ukupno 50-tak stranica koje triba naučiti a ostalo ništa....samo tribaš saznati koja se pitanja uvik vrte i zabilježiš u knjizi....a statistika samo iz skripte i baš točno pita ta pitanja,jer je skripta napisana u obliku pitanja......

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2009 12:07 
Početnik

šifra je Statistika0809

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 tra 2009 13:47 
Forumaš

Za informatiku je Informatika09

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2009 10:34 
Aktivan

Ljudi, može neko napisati par pitanja iz metodologije, koja se često pojavljuju? Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2009 14:23 

na testu mi je bilo:
znanost i vrijednosti, idejni i izvedbeni plan, točke teorijskog dijela istraživanja (ne sićam se kako je bilo formulirano pitanje), sadržaj doktorata, znanstveno izvješće...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 svi 2009 18:43 
No life

jel mi moze netko hitno odgovorit na ova pitanja:
koje su vrste obrade podataka?
koji su djelovi diplomskog rada, doktorske disertacije ...
sta treba tocno rec za bibliografske reference?
Eto ako mi netko moze odgovorit puno bi mi pomogao, sutra bi htio izac na ispit a nikako da ovo nađem(odnosno shvatim) u skripti.

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 svi 2009 13:09 

obrada podataka: valjda logička kontrola (provjera kvalitete prikupljenih podataka) i statistika?onda se ide induktivnim i deduktivnim metodama radi interpretacije

diplomski rad: obrađuje se tema užeg sadržaja primjenjuju se metodološki postpci, sadržava praktična rješnja problema
disertacija: originalne metode, originalno rješenje
tražila sam i ja djelove ali nisam naišla na ništa opširnije od naslov, uvod, razrada, zaključak, valjda još ide bibliografija? to mi je logično

bibliografske reference: što je? za što služe? u sekundarnoj literaturi gdje se mogu naći? reference pojedinih istraživača, što sve sadrže npr. članci iz periodika: podaci o autoru, matreijali, podaci o poduzeću, naslov članka, periodike, serija, godina, daum, svezak, možda št o je ISBN...?(premda mislim i da to ne znaš... who cares! ajde molim te oćeš sve to pamtit :beeelj: )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2009 16:42 
Početnik

pozdrav ljudi.koliko ima pitanja iz usmenog koji je sad posta pismeni i zanima me jel mi dovoljan šalabahter iz skripte jer stvarno neman volje gubit vrime na ovo sve učit.inače položia san pismeni u 12.misec al evo sve do sad san odgađa sa usmenim da bi me opet potrefilo pismeno.bul šit

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2009 11:34 
김정일

Gost je napisao/la:
ja san mislio da ovaj forum služi za pomoć studentima,ali nebrojeno puta san postavio pitanje i nisan dobio odgovor,pa cu ga sad opet postaviti,da li iz knjige iz informatike koja ima 400 stranica treba naučiti svih 400 ili odabrane dijelove,i da li se može učiti po toj knjizi koju je prpf šimundić napisao prošle godine i uveo u program p f

Ukoliko nitko nije odgovorio, onda ocito nitko ne zna odgovor na postavljeno pitanje, pa bi trebalo otici na konzultacije ili nazvati/poslati mail doticnom profesoru

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2009 08:14 

cougar je napisao/la:
kike je napisao/la:
ma... pitanja su bila stravična, pogotovo iz informatike... stojim i gledam i nemam blage na šta uopće misle, bilo je par pitanja koja uopće nisu bila na popisu onih pitanja, a sramote, prepisivanja užas... :thumbsdown
napravili su cili cirkus od bokun ispita :wtf

di se može nabaviti taj popis pitanja

pa mislim da ima na nasciturusu, ako nije posebno onda je u nekoj skripti, ali mislim da ima posebno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: