Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 04 lip 2026 09:15.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prijemni
PostPostano: 07 srp 2008 12:50 
김정일

Antonella je napisao/la:
Mi smo na završnom ispitu-maturi imali hrvatski,imovinsko pravo,ustav,radno pravo,upravni postupak,već 4 godine susrećemo se s istim pojmovima, ne možeš reć da je to naše znanje zaništa :wtf

Pa u osnovi znanje koje donesete iz bilo koje srednje skole za ništa je :)
Zasto to govorim..... Kada dodete na ispit recimo iz Obiteljskog prava,kreće se nule.Neovisno dal je osoba iz gimnazije ili upravne,smatra se da nista ne znate.
Druga stvar koja je bitna,na fakultetu se to uci na puno visoj razini nego u srednjoj skoli.Vama neki pojam moze biti poznat,al da ce to biti od neke krucijelne važnosti za prolaznost ispita,bas i nece...Moguce je da će se i stvari mijenjati kako se zakoni mijenjaju
Treće stvar koja je bitna je vrijeme. Ti ces upravni postupak učiti na zadnjoj godini faksa,najcesce kao zadnji ispit. Ukoliko ce to tebi ostati svježe i korisno nakon proteklih 5 ili 6 godina ili položenih 30 ili više ispita,svaka čast :s
Znaci prode jako jako dugo vremena od trenutka kada ste vi nesto ucili u srednjoj skoli pa do trenutka kada to opet spomenete na faksu.
Jos jedna stvar koja mi pada na pamet... Da je znanje koje ti spominjes toliko bitno i korisno,sigurno bi ljudi iz upravne imali puno vecu prolaznost od gimnazijalaca,no u praksi stanje bas i nije tako.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2008 15:48 
Početnik

što se tiče hrv na prijemnom, čega ima više knjiž. ili gram.?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2008 17:06 
Veteran

ja sam spremala nekih dva tjedna,malo manje,a najviše se trebaš bazirati na hrvatski i povijest,jer tu imaš puno pitanja,i iz svih razdoblja.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2008 18:27 
Forumaš

josipa je napisao/la:
što se tiče hrv na prijemnom, čega ima više knjiž. ili gram.?

mislin da je pola-pola :popcorn:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2008 18:35 
No life

pola pola, ali uci vise knjizevnost a gramatiku samo ona osnovna pravila

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 01:44 
Početnik

A koliko se sati piše prijemni?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 02:00 
Početnik

Inso je napisao/la:
Antonella je napisao/la:
Mi smo na završnom ispitu-maturi imali hrvatski,imovinsko pravo,ustav,radno pravo,upravni postupak,već 4 godine susrećemo se s istim pojmovima, ne možeš reć da je to naše znanje zaništa :wtf

Pa u osnovi znanje koje donesete iz bilo koje srednje skole za ništa je :)
Zasto to govorim..... Kada dodete na ispit recimo iz Obiteljskog prava,kreće se nule.Neovisno dal je osoba iz gimnazije ili upravne,smatra se da nista ne znate.
Druga stvar koja je bitna,na fakultetu se to uci na puno visoj razini nego u srednjoj skoli.Vama neki pojam moze biti poznat,al da ce to biti od neke krucijelne važnosti za prolaznost ispita,bas i nece...Moguce je da će se i stvari mijenjati kako se zakoni mijenjaju
Treće stvar koja je bitna je vrijeme. Ti ces upravni postupak učiti na zadnjoj godini faksa,najcesce kao zadnji ispit. Ukoliko ce to tebi ostati svježe i korisno nakon proteklih 5 ili 6 godina ili položenih 30 ili više ispita,svaka čast :s
Znaci prode jako jako dugo vremena od trenutka kada ste vi nesto ucili u srednjoj skoli pa do trenutka kada to opet spomenete na faksu.
Jos jedna stvar koja mi pada na pamet... Da je znanje koje ti spominjes toliko bitno i korisno,sigurno bi ljudi iz upravne imali puno vecu prolaznost od gimnazijalaca,no u praksi stanje bas i nije tako.

Ne slažem se,da je moje znanje ni za što i definitivno pomoće mi na faksu,i to vidim već na 1.godini(ako se upišem uopće :looool
nekistudent je napisao/la:
aha dobro,inace evo pitanja koja se moraju znati da bi imali uopce sanse proc kod stanicic:

što je:
-stvar
-obveza
-pravo
-pravna činjenica
-pravni učinak
-pravni posao
-činidba
-civilno pravo
-idealni(alikvotni) dio
-volja
-pravna osnova
-protupravno stjecanje posjeda
-činjenica
-fikcija
-pravni posao
-ugovor
-kontrakt

,imovinsko pravo u srednjoj,tj rimsko na faksu,nijedan pojam nije mi nepoznat,nije ovo nešto strašno za naucit,al ode sam već ipak u prednosti,ma kolika ona bila,a di je još teorija prava i države :celebrate ...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 06:49 
Ej šta da ponesem na prijemni? 2 kemijske i osobnu? Kad da budem tamo?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 14:33 
Početnik

Gost je napisao/la:

Da to ti je potrebno,u 9 pocinje ispit,bolje da dođeš malo prije

U mojoj će grupi bit 119 ljudi koji će pisat prijemni,oce oni nas stavt da sidimo po abecedi ili možemo sist kako ocemo :mrgreen: I koliko se piše prijemni.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 14:36 
김정일

Gost je napisao/la:

Ponesi još koju,kemijske imaju nezgodnu osobinu da zakazu u najgorem mogucem trenutku :mrgreen:

Sjedate u dvorani kako god zelite, jedino ako se previše zgusnete postoji mogućnost da će vas razmjestiti

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 15:19 
Početnik

Fala na odgovorima,imam jos samo jedno pitanje :oops: , gledam neke dokumente na internetu o razredbenom postupku piše da su pitanja sva u obliku A,B,C,D,E, zašto onda u onoj plavoj zbirci ima i pitanja na koje moraš sam dat odgovor(filozofija i logika),pa mi molim vas recite ako znate,jel su na sva pitanja ponuđeni odgovori ili???? jer mnogo je lakse kad ti oni ponude odgovor :mrgreen: :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 15:48 
Veteran

Antonella je napisao/la:
Fala na odgovorima,imam jos samo jedno pitanje :oops: , gledam neke dokumente na internetu o razredbenom postupku piše da su pitanja sva u obliku A,B,C,D,E, zašto onda u onoj plavoj zbirci ima i pitanja na koje moraš sam dat odgovor(filozofija i logika),pa mi molim vas recite ako znate,jel su na sva pitanja ponuđeni odgovori ili???? jer mnogo je lakse kad ti oni ponude odgovor :mrgreen: :mrgreen:

kad sam ja bila sva su pitanja bila na zaokruživanje.a bila sam jako nedavno,prošle godine.
E da,što je s tom plavom zbirkom,ja nikad čula za nju..sve sam pripremala po skriptama..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 16:18 
Aktivan

da..iz plave zbirke ni meni bas nije bilo puno toga..a polagala sam prosle godine..
najbolje je spremat po skriptama..al evo sad je vec malo kasno..pa sretno svima sutra na prijemnom!! :thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 16:20 
Veteran

upravo tako,sretno! nadam se da ću vidjeti neke od vas na jesen! :)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 17:51 
povijest sam naučila po ovoj zbirci ali ima malo previše godina, jeli bude na ispitu puno godina? Ja sam isto u toj grupi od 119 ljudi...

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 17:58 
ustvari nisam, ja sam u grupi od 110, ovoj zadnjoj, u nekoj drugoj zgradi... Kako se dođe do toga? Di je ta zgrada?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 19:34 
Aktivan

Gost je napisao/la:
povijest sam naučila po ovoj zbirci ali ima malo previše godina, jeli bude na ispitu puno godina? Ja sam isto u toj grupi od 119 ljudi...

a budu one najvaznije, tipa..Hrvatski sabor_1848, Zlatna Bula, Hrvatski narodni preporod..
evo sijecam se (hrvatski jezik) da su meni bili stihovi iz Ilijade i Odiseje (treba prepoznat kojem djelu pripadaju), Stanko Vraz, hrvatski romani, prvi hrvatski roman, ep..nema pitanje kao npr. rastavljanje na morfeme, mislim da je bila definicija morfema, fonema il alofona, pogresno napisana rijec, budu nabrojani pisci i onda treba zaokruzit vrijeme u kojem su djelovali (romantizam, moderna..) ili im pridodat njihova djela, Hrvatske novine i njeni prilozi_mozda godina izadvanja..
uglavnom malo godina, a ono sta ih bude zna se iz opce kulture..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 19:55 
Gost je napisao/la:
ustvari nisam, ja sam u grupi od 110, ovoj zadnjoj, u nekoj drugoj zgradi... Kako se dođe do toga? Di je ta zgrada?

Ti si gdje sam i ja- na FESBU, to ti je Split 3, sala A1!

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2008 21:58 
Hej ljudi ja evo učila dosad... Ostatak prepuštam sreći... PUNO PUNO SREĆE SVIMA SUTRA NA PRIJEMNOM... Laku noć...

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 00:46 
김정일

sretno vam bilo,samo polako i smireno....
:thumbsup

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 14:07 
Početnik

Evo ljudi iz prve ruke, ne kupujte i ne učite iz one plave zbirke,na prijemnom su bila 2 pitanja iz nje :beeelj: :beeelj:
Ne virujen da ću upast :ucenje ,prepisivat se može,samo trebaš naletit na pravu osobu tj. gimnazijalca da sidi do tebe.
Ne virujen da ću ić na drugi rok ni jedno pitanje iz logike i folozofije nisam zapamtila,kad sam prvi put sve ono vidila. :damnfunny :damnfunny :( :(

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 17:06 
김정일

O majko moja....
Niste ni upisali fakultet a već skačete jedni drugima za vrat oko takvih gluposti.
Prijemni je ovakav,prijemni je onakav,gimnazija je bolja,upravna je bolja....
Kolege,prijemni ispit na pravnom fakultetu je najlakši ispit kojeg ćete imati.
Prijemni ispit može bez problema riješiti lobotomizirana čimpanza na LSD-u.
Pravi posao vas tek čeka.
Prema tome,ostavite te pizdarije i sektaške podjele iza sebe.
Kada upišete fakultet svi ste isti,jedina podjela koja postoji je na uspješne studente,i one malo manje uspješne.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 17:17 
Imaš pravo, čekaj jesi ti završio/la pravo?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 18:27 
Forumaš

cekamo tri dana sad ... zasto tako sporo ide? :wtf .u zg ih je bilo 1500 pa isprave sve i daju rezultate (ok, nesluzbene, ali tako obicno i na kraju izgleda lista) isti dan kad se ispit i pise...

inace, bilo je ok na prijemnome ..., ne bas teska pitanja, prepisat se moglo (bar u onoj mojoj prvoj dvorani), lipo vrime, smisne cure i tako... :popcorn:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 19:52 
Aktivan

pozdrav svim prepisivachima iz sale A1 na Elektrotehnici danas .. a i hvala za neke odgovore :grin: :seewhy :5
prijamni u Splitu je bio punoooo lakši od onog u Zagrebu.. a i to prepisivanje je podosta olakšalo.. :happpppppy

btw jel tko zna točan odgovor na prvo pitanje iz logike (onaj atom, 4b razred, najviši čovjek na svijetu...?)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 20:40 
Početnik

ja sam tu stavila atom, ali ne znam... logiku nisam imala pojma, ostalo i nije bilo pretjerano teško....

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 20:44 
Forumaš

josipa je napisao/la:
ja sam tu stavila atom, ali ne znam... logiku nisam imala pojma, ostalo i nije bilo pretjerano teško....

kad vec pitate... najviši čovjek na svijetu - :popcorn:

nego... di je otisa onaj link sa stranice ??? ...popis svih dokumenata (ono, originali svjedozbe, iksica, slika, potvrda o prebivalistu i sl.)...bilo je od prosle godine -nema veze, vjerovatno je ostalo isto...a sad isparilo? :? ..ono sta se predaje kod upisa?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 20:50 
Forumaš

a....zanemarite...evo ga...iman ipak spremljeno u komp. ... :3

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 21:53 
Blagoooo vama šta ste mogli prepisat... izgleda da neki i nisu mogli :cry:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 21:55 
može li mi netko to pojasnit??? stvarno mi je bitno, kakva je razlika :wtf

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 22:23 
Sega mega kul forumaš bez života

Inso je napisao/la:

Prijemni ispit može bez problema riješiti lobotomizirana čimpanza na LSD-u.

:funny: :funny: :funny:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 22:40 
No life

postoji ti:
redovan bez placanja= ne placas nista, imas jeftiniju hranu u menzi, imas iz 2 predmeta seminare na koje moras ic i napisat neke seminarske radove ali zato i odgovaras po pola gradivo u 2 kolokvija, predmet mozes izac samo kad ga skroz odslusas ili preko kolokvija ako si seminarist iz tog predmeta

redovan sa placanjem= placas, imas jeftiniju hranu u menzi, imas iz 2 predmeta seminare na koje moras ic i napisat neke seminarske radove ali zato i odgovaras po pola gradivo u 2 kolokvija,predmet mozes izac samo kad ga skroz odslusas ili preko kolokvija ako si seminarist iz tog predmeta

izvanredan= placas, nemas seminara,nemas kolokvija, nemas nikakve obveze sta se dolaska tice,mozes izac svaki predmet koji si upisao kad god te volja

sve u svemu, ako imas novca ajde vanredno i dogovri se sa par profesora da smis dolazit na njihove seminare i izlazit kolokvije. tako mozes odmah u 11. misecu pocet rjesavat ispite a imas i rokove u 2. i 4. misecu koje ostali studenti nemaju.
ako ti tih 6,7 tisuca kuna predstavlja problem,nastoj ic redovno bez placanja ako si napisao dovoljno dobar prijemni za to

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 22:42 
No life

to nije smjesno ja sam jedva skupio 30 bodova bio i to uz prepisivanje :whyowhy:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2008 23:10 
Početnik

Ma hrvatski i povijest i nisu bili problem,al logika i filozogija :scared :scared :scared ,čini mi se da gimnazijalcima nije bilo teško,al nama drugima zato je,ja sam imala i filozofiju i logiku u jednoj školskoj godini,za 2 nisan trebala ništa znat,zato sam danas briljirala :happy :looool :looool :whyowhy: :whyowhy: ,čula sam da je dosta gimnazijalaca išlo na pripreme,neki su došli danas sa skriptima od 1000 stranica i ponavljali :scared
Čini mi se da je ovaj faks loše organiziran,na drugim fakultetima već sutradan ili najkasnije prekosutra budu rezultati. :ucenje

Ne znam dal da idem na 2.rok,jel iko zapamtio pitanja iz logike i filozofije :? :?

P.S. Zaboravila sam uzet od kolegice čimpanze LSD,to je razlog mog neuspjeha danas :ucenje :ucenje :devil

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 00:10 
No life

Antonella je napisao/la:
Čini mi se da je ovaj faks loše organiziran

ma neee, di bi naš faks bio loše organiziran...
ako upišeš pravo pripremi se na samovolju i tiraniju teta u referadi, apsolutno neznanje i nesposobnost među svim nadležnim osobama, zakašnjenje objavljivanja važnih informacija na oglasnim pločama i još puno toga šta život čini zanimljivim

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 09:55 
Aktivan

Antonella je napisao/la:
Ma hrvatski i povijest i nisu bili problem,al logika i filozogija :scared :scared :scared

filozofija je još i nekako bila lagana (uspoređujuchi s onom u zgu).. a logiku nisam ni učio pa sam sve c zaokružio osim prvog pitanja :cheers

kad che ti rezultati više.. :please:

jel ima gdje podatak koliko ih nije došlo na prijamni??

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 10:06 
Aktivan

kako funkcionira prelazak iz vanrednog u redovnog studenta na drugoj godini?? prosjek 3.5 i ta priča il??? :scared

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 10:10 
김정일

dmode je napisao/la:
kako funkcionira prelazak iz vanrednog u redovnog studenta na drugoj godini?? prosjek 3.5 i ta priča il??? :scared

Nema prelaska sa vanrednog na redovnog...
Jedino obrnuto je moguce

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 11:43 
Početnik

Jel i ovaj faks možda stavi dan prije neslužbene rezultate na internet kao svi drugi faksevi po'ed po'ed po'ed

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2008 12:17 
Aktivan

ljudi sta se bojite kad upadne 99 posto onih koji su pisali prijemni

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: