piletina je napisao/la:
P A Ž NJ A P A Ž NJ A P A Ž NJ A!!!!Umalo da zaboravim napisati vrlo važnu stvar koju sam saznala.naime budući da sam od mnogih studenata čula da imaju problem sa učenjem ove opsežne materije,i da bi im bilo od velikog olakšanja i pomoći polaganje ovog ispita u 3 kolokvija kako sam bolognski proces i predviđa;dala sam si zadatak i raspitala se o ovom ispitu na drugim pravnim fakultetima u Hrvatskoj.najprije sam zvala mzoš-ministarstvo znanosti obrazovanja i športa koji su mi potvrdili da bologna predviđa polaganje ispita kroz kolokvije,a budući da je ove godine bolognja stigla do 4.godine oni kažu da bi se ispit morao provoditi kroz kolokvije kako za bolognjce tako i za sve ostale studente,dakle i za stare.zvala sam ostale pr.faklultete u zg.,ri.,os.,i svi su mi potvrdili da se kod njih ispit provodi kroz 3 kolokvija,em zbog širine materije,em zbog toga što se svi moraju ravnati po bolognji.MZOŠ me uputilo u vezi ovog pitanja na rektorat sveučilišta u st-u.razgovarala sam sa prorektorom za nastavu gosp.Zanchijem i ukazala mu na problem ,a on mij rekao da sastavim dopis koj će poslužiti kao sugestija da on to senatu predloži i uputi na raspravljanje.Rekao je da je to moguće.;budući da se provodi na svim ostalim pravnim fakultetima ,pa zašto bi splitski pr.fakultet bio iznimka,a ustvari bi bilo po pravilu i u skladu sa bolognom da se provodi kroz kolokvije.e sad me zanima da li se vi svi studenti slažete da ja to pišem i uputim prorektoru??naime zg.pravni fakultet si je na isti način olakšao učenje kod profesora sikirića,jedino mi smo mulci koji učimo 1000 strana odjednom.
sad sam ovo pročitala i budući da studiram u zagrebu i da sam ove godine seminarist prof.sikirića moram vam reći da ovo nije istina, mi u zg nisamo vidjeli K od kolokvija za nijedan ispit na 3 i 4 godini (osim obveze polaganja kolokvija za seminarsku obvezu) i onda ideš normalno na pismeni pa usmeni ispit!!! tako da to što pričaju profesori su samo priče za malu djecu.
normalno da bi bilo puno lakše da imamo kolokvije.
kod profesora sikirića moramo napisati seminarski rad + položit kolokvij i to sve za seminarsku obvezu i onda normalno na ispit kao i ostali. + imamo 4 knjige za ispit
tako da nije bajno ni malo.....
ali eto

što je tu je...moramo izdržati svi skupa...
mene zanima da li netko od vas ima one prezentacije sa predavanja prof.sikirića. pročitala sam na 1.stranici ovdje da je poslao nekome, naime nama nije davao to pa bi mi dobro došlo ako bi mi netko htio to poslati ........hvala